Fiao -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (4.12.2012 13:09:08)
|
Ооо дааа одличен, намаз може да биде. Можете истото без компир (за да не јаде компир со леб - некако не ми иде [sm=smiley1.gif]) и со помалку вода ќе биде баш намаз. Инаку ние денеска како и секој друг ден имавме 100% свеж доручек и здрав кој се состоеше од: 1 зелено јаболко (од кислеките), 1 банана и неколку вишни (имав смрзнати) + 2 лажици овесни снегулки. Мавнавме 300 гр [sm=smiley36.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: niki ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao RR Еве и една супер идеа за задоволително здрав ручек што денеска го ручкаше Ангелина и го маФна за 5 мин 300гр: Варен комрир, обарени брокула, карфиол и морков и лукче. Сето тоа во блендер со малку хималајска сол и мала лажичка маслиново и 2-3 големи лажици сос од домати. Без леб и без месо. Толку беше вкусно што сум на сериозна мисла да си направам таков ручек и за мене [sm=smiley36.gif] jas sum vo potraga po namazi od zelencuk i ova sovrseno mi zvuci za na dvopek ili so nekoe crno lepce so semenki ke probam obavezno naseto denesno relativno zdravo meni se sostoese od: krusa, banana, lesnici, soncogled i kornfleks za dorucek rucek domasna supa od grasok, pcenka, morkov, celer, kromid, luk sveza salata od marula, spanak i krastavica so limon i maslinovo maslo i lepce, kerka mi e voodusevena od sveziot spanak i toa si se naruca za vecera barase pak da jadela sendvic so zelena salata, spanak, patlidjan i kaskaval i istiov sendvic go naraca i za utre za vo skolo da se pofalela na ucitelkata deka se hrani zdravo[sm=smiley36.gif] ke i nikne spanak vo stomak[sm=smiley36.gif] vo meguobroci izede uste 2 banani, nekoj zapek ni sledi sigurno denes probavme i nesto novo domasen puter od kikiriki no toj ne i se dopadna samo eden zalak i tolku
|
|
|
|