RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Исхрана на децата

Порака

Andriance -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.12.2012 13:12:36)

Ние вчера јадевме за доручек каша од дуња и праска со житарки, за ужина банана..и цеден сок од портокал со мед...
ручекот ни бепе мевце со мнооооогу зеленчук варен на најмала температура...вечерата прашак [sm=smiley13.gif]

mama toci -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.12.2012 13:18:52)

Za dorucek imavme heljda

I Marija denes na meni ima heljda so integralen oriz,ama ne mi ja saka mnogu,posto retko se gotvi na nasive prostori,mozebi jas ne znam da i ja spremam vkusna[sm=zmeden.gif].Kako ja prigotvuvas ti heljdata?

arh_diz -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.12.2012 13:57:31)

Sin mnogu ja saka heljdata. Ja varam so voda cedam i mu dodavam mleko inaku mozes i puter malku da dodades .A za rucek ne ja saka ja pravam so luk najcesto

dostickage -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.12.2012 14:09:41)

Jas sum videla brasno od heljda. Moze edno slikce kako izgleda toa.
Navistina ne znam...

*Elena* -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.12.2012 18:42:23)

Moevo denes neznam sto jadel vo gradinka, ama i doma ne bese nesto jadac. Izede malku pasirana banana so jogurt i zitarki (ili jas go vikam domasen ovosen jogurt) i ispi 80ml sok od 1 ceden portokal so mnogu malce med...

elenak -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.12.2012 23:25:01)

Pileska supa so mnogu zelencuk,krusa,zrno aronija,nekolku visni i sok od eden portokal.

*Elena* -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (8.12.2012 17:30:08)

Denes jadese sve zdravo [sm=bravo.gif] za dorucek domasna kasicka od 1 banana i 1 kruska so zitarki, pa mleko za nananje, domasna kasicka so telesko mevce, srz od teleska koska, cveklo, morkov, paskanat i karfiol so malku kromidce i maslinovo maslo za rucek, pola kiva za uzinka i sok od 1 portokal so malku med, za vecera najverojatno ke bide jogurt so zitarki i mleko za nananje. Utre pravime godinka [sm=bravo.gif]

*Elena* -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (8.12.2012 17:47:22)

Greska[sm=smiley36.gif], zadutre polnime godinka, a utre pravime krstevka i ke go slavime rodendenot [sm=bravo.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*

Denes jadese sve zdravo [sm=bravo.gif] za dorucek domasna kasicka od 1 banana i 1 kruska so zitarki, pa mleko za nananje, domasna kasicka so telesko mevce, srz od teleska koska, cveklo, morkov, paskanat i karfiol so malku kromidce i maslinovo maslo za rucek, pola kiva za uzinka i sok od 1 portokal so malku med, za vecera najverojatno ke bide jogurt so zitarki i mleko za nananje. Utre pravime godinka [sm=bravo.gif]

Maca25 -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (8.12.2012 19:26:12)

Денеска Н. изеде многу свежо овошје. за појадок, па и како ужина после, но најздравото нешто што го изеде денес мислам дека беше салатата од спанаќ, морков, краставица и пченка. Јас ја имав направено за себе, мислев дека нема да сака да јаде, ама на Н. многу и се допадна. Во салатата ставив само малку сол, маслиново масло и малку балсамико, спанаќот го искинав со раце на помали парчиња и добив прекраска и здрава салата. Сл. пат ќе ја правам со лимон, не со балсамико.
Исто Н. испи денес една чаша сок од свежо цедени морков, јаболко и цвекло.

Fiao -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (31.12.2012 10:32:47)

По мене најубаво е да си купите зрна од органска хељда и да ги изртите. За ден - два веќе можете да ги користите и од нив да добиете екстра здрав оброк и за вас и за вашето дете. Е сеа како да го користите, за да биде вкусно и за деца... Треба да прогуглам, да пробам некој рецепт па ќе го пишам во темата за рецепти [sm=smiley1.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Jas sum videla brasno od heljda. Moze edno slikce kako izgleda toa.
Navistina ne znam...

miana -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (31.12.2012 10:35:28)

Denes moite deca za dorucek jadea jajca i piea jogurt a sega odime so po edna japonska jabolka

Pepelaska * -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (2.1.2013 14:46:45)

Досега јаболко и лешници грицкаше , за после краставица, мандарина или некое др овошје

dostickage -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (2.1.2013 14:56:48)

Kornfleks od celo zrno so mleko, kiva, jabolko,banana i portokal.
Do tuka mi kazaa od doma [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Andriance -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (2.1.2013 18:38:17)

Денес А од здрава храна исконзумира...една круша една банана, мноогу варен зеленчук на ептен тивко и морков свеж..

Felly RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (2.1.2013 18:52:26)

Ние една банана, пола јаболко, чаша јогурт.

mila28 -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (3.1.2013 13:34:16)

Smetam deka sekoj den go hranam so zdrava hrana, znaci sekoj den imame obavezno dve ovosni uzinki , obicno praktikuvam da dadam dnevno 3 vida na ovosje (banana, avokado,portokal,mandarina,japonsko jabolko,krusa, tikva ,jabolka) isto taka cedime i prirodni ovosni sokovi(portokal,jabolko i morkov mu e omileno sokce); od zelencuk obavezno za rucek vo kombinacija so mevce, jajce ili pak dokolku ima mesunki grav,grasok,leka(crvena),boranija ne kombiniram so meso nitu so jajca. Potoa blag kompir koj e dosta zdrav i izobiluva so mnogu hranlivi materii jade dosta cesto 3-4 pati nedelno. Zitarici isto imame na meni sekoj den obicno z adorucek+ meleni seminja ili pak samo leneno leneno seme(povremeno), maslinovo maslo dodavam ladno cedeno sekogas otkako ke go trgnam od ogin jadenjeto da se podizladi malku. sol, seker seuste ne koristam. E sega normalno rucka i ne tolku zdrava hrana, povremeno mu davam cokoladce,smoki ako ima situacija da vidi pa se pruza saka, grisinki i taka..megutoa seto toa vo min kolicini. aha i zaboraviv kakaoto e dosta zdravoz adecinja..pa i nego go dodavam vo nekoja kombinacija kade mzoe.

Fiao -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (4.1.2013 12:54:49)

Еве ние денес имавме здрав доручек, банана, јаболко, овесни снегулки и малку мед. Исто така пиевме цело шишенце сок од цеден морков, јаболко и цвекло [sm=bravo.gif]

Felly RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (4.1.2013 15:20:25)

НИе до сега во градника - не знам баш што здраво јаделе, може и ништо.[sm=smiley13.gif] За после барем едно јаболко, да касне.

elenak -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (4.1.2013 16:39:25)

Јадеше банана за ужина и леќа со лукче за ручек. Следната ужина пак ќе ни биде некој микс од овошје со мед а за вечера не знам[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Andriance -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (4.1.2013 17:36:49)

Банана портокал јаболко, 4 вида семиња и мед....плус цеден сок од портокал и сок од кајсија..ете така...сега за ужина уште нешто овошје

TARA1 -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (4.1.2013 17:38:57)

Leleee od ovie paketcinja denovide ni edno parce jabolko ne saka da izede, mnogu se nerviram

caci 23 -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.1.2013 11:37:43)

sekoe utro na jana i podgotvuvam 200 gr. mleko pola banana,pola jaboloko ili bilo koe drugo ovosje 1 lazicka med i musli.seto ova ke go izblendiram i potoa i go stavam vo sisence so golem otvor na cuclata,i ispiva okolu 250 gr,e posle mi e mirna dusata do rucekot[sm=smiley36.gif] znam deka e dobro najadena

Cipi Ripi -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.1.2013 11:49:02)

Од која возраст давате мед?? Ве читам скоро сите давате мед, мене такво нешто не м ие препорачано д осега. Имаме 8 месеци.

niki -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.1.2013 12:06:29)

nie za pojadok vrtime vo krug, varena pcenica, pcenka ili oves so svezo sezonsko ovosje jabolki, krusi, banani, mandarini, kivi i suvi slivi povremeno; kacamak so susam i jogurt; vareno jajce so sirenje i salata, tost so crno lepce i salata
za uzinka ako ogladne, ne ni e sekojdnevna, jademe svezo ovosje ili jatkasti plodovi
za rucek supa preku eden den so morkov, celer, kromid, luk i brokola, ili karfiol, ili tikvicki ili plav patlidjan, glavno jadenje ni e leka, grasok, grav, boranija, polneti piperki so kompir, morkov, luk, ponekogas i sirence, oriz, ednas nedelno meso, ednas do dva pati riba i sekoj den sveza salata patlidjan, marula, krastavica, spanak
za vecera, pita od crno brasno so spanak, sirenje ili praz, kifli so crno brasno i seminja, povremeno krofni i palacinki so integralno brasno
domasni krekeri so seminja so varijacija na gvakamole sos (bez kromid) bidejki mnogu i bese jak vkusot i ne go bendisa, a ponekogas i davam od supata od rucek sto ostanala

probav i domasen tahini da i davam ama ne mi go bendisa
se javuvam sleden pat koga ke go zbogatime menito so uste nesto zdravo

Felly RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (5.1.2013 12:41:00)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi

Од која возраст давате мед?? Ве читам скоро сите давате мед, мене такво нешто не м ие препорачано д осега. Имаме 8 месеци.

Мед се препорачува после година. Еве ТУКА имаме дискутирано за медот.

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>