RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Исхрана на децата

Порака

Mihaela 2010 -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (10.12.2013 10:06:29)

Vcera:pola jabolce, caj od nane so med i limon, edna mandarina,i limonadka

Felly RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (10.12.2013 10:13:06)

Еве и ние од вчера: салата од свежо цвекло со малку маслиново масло и лимон, салата зелка и краставица, јаболко, чај од брусница, лажичка мед

vezilka RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (10.12.2013 10:49:18)

Никола вчера јадеше две банани, не цела мандарина, сок од портокал цеден и салата зелка.

AneLav RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (10.12.2013 12:03:23)

Доручек секое утро овошје. Денес за двајцата блендирани: 2 банани, 3 јаболчиња, и мандарина (овошјето се уште им го блендирам бидејќи во оваа количина да им давам да го грицкаат никогаш нема толку да изедат)
Ручек: супасо брокула и кнедли и манџа од модри патлиџани

Hunny -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (10.12.2013 12:33:13)

Исто, секое утро овошје со житарки. Денес: банана, тиква, круша, овесни снегулки. За ужина јаболко.

Defne90 RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (11.12.2013 1:57:38)

Pmaloto jadese jabolko i banana a pogolemoto Mandarini i grozje.I mnogu sum srekna sto pogolemiot sin pocna po malku da kasnuva i ovosje se do pred nekoe vreme bevme skarani so nego.

bebuska123 -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (4.1.2014 14:03:23)

Eve go menito na mojot sin:
Dorucek: japonska jabolka, krusa, banana i sedum zitarici i 7 ovoshja na Dr.Oetker( pcenicni klici, pcenkarni pahuljici, orizovi klici,jacmen, oves,rz i ovesni klici so jabolka, banana, krusa, borovinki,mango,brusnica i suvo grozje);
Uzina: supa od tiva so tikvicka, kompir, magdanos, morkov i kromid (prigotvena so kokosovo maslo , malku sol i malku biozacin);
Rucek: telesko meso so blitva, oriz, kromid magdanos i paskanat;
Uzina: Ananas, banana, portokal i oves
Vecera AD mleko so 7 Zitarici na Nestle ( ova poslednovo e diskutabilno kolku e zdravo ama barem ima suplementi).

Felly RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (2.2.2014 22:34:56)

Вчера една мандарина, цеден сок од еден портокал, една мандарина и малку лимон. Салата од зелка. А денес една банана, пола портокал, и неколку листови марула.

vezilka RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (17.2.2014 11:31:39)

Никола во последно време многу сака да јаде сендвич. Вчера направивме намаз, многу убав, богами и јас и Никола се најадовме. Намазот содржеше:

2 моркови, излупени, ситно рендани
50 гр мелени ореви
неколку зелени маслинки, изрендани
1 истолчено лукче
3 лажици павлака
свеж босилек, ситно исецкан

Hunny -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (17.2.2014 12:48:34)

Ти благодариме што го сподели рецептот, баш ќе го пробам. Ме интересира ореви од која возраст се дава? Инаку денес ќерка ми изеде банана, праска и киви со овесни снегулки, а за ручек гравче и цвекло кое многу го сака. За нездравите работи во друга тема.

vezilka RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (17.2.2014 14:31:18)

Јас некаде пред втората година почнав. Еве тука имаме тема за тоа, па можеш да прочиташ различни искуства.

Defne90 RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (17.2.2014 14:35:50)

Помалото пак знае да касне и несто здраво ете на пример денеска изеде цело јаболко.За сега до после се надевам дека ке касне усте несто сто подразбира здрава храна.Поголемото денес нисто здраво нема ставено во уста.Се надевам до послсе дека ке успеам да го убедам да изеде барем една бабана.А и оној рецептот на везилка ми се виде добар ке го направам и јас до после па може и ке сака да јаде.[sm=smiley1.gif]

deluxe -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (17.2.2014 23:38:29)

Ние стандард секој ден си јадеме по 1 банана(но денеска 2изеде)
цеден сок од портокал(сокот го сака,а портокал парчиња не сака)
3 јагоди
1/4 јаболко
и вечерва салата од марула и зелка

Defne90 RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (18.2.2014 0:51:12)

И јас успеав да ги натерам да изедат по една банана сега пред спиење.Инаку така банани и јаболки најчесто си јадат,имам читано некаде дека една јаболка на ден спречува често да ја посетуваш амбулантата,содржела многу витамин ц и била најздраво овошје па затоа барем по една малото си јаде секој ден.

Палешка РР -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (18.2.2014 8:33:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR

3 јагоди

Кај најде јагоди [sm=zmeden.gif]

Миа вчера изеде една мандарина, една кисела краставичка и едно лажиче маџун.

princessa -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (18.2.2014 16:11:20)

sekoe sabajle N jade po edna lazicka med, pie sok od svezo ceden limon stadard porucek, obavezno nekoe ovosje ma da najveke jabolce po moznost kiselko i banana. Eve otsabajle jadela riba na gradinka i sveza mesana salata[sm=bravo.gif]

mommy_angels RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (18.2.2014 22:34:30)

Леќа за ручек ,една јаболка,половина портокал и една банана за десерт и една шоља чајче од брусница.А да и модар патлиџан со лукче со ручекот си јадеше.Не беше наменет за неа,ама дете слатко си ручкаше [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

princessa -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (19.2.2014 9:37:26)

Moeto dete ne saka da jade brokula za ziva glava. Kako da ja nateram da jade ili dete ko dete, nekoi raboti ednostavno ne gi saka po nikoja cena[sm=zmeden.gif]
Duri i epten malce da imam staveno primetuva\poradi mirizbata[sm=zmeden.gif]

AnnaMolly RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (19.2.2014 10:35:49)

princessa и Филип не сакаше брокула и ја јадеше единствено во оваа комбинација - брокула, кромид, лук, компир, тиквичка, морков и мноооооооогу сирење :) Се сварено, испасирано и изрендано сирење. Е само така ја јадеше како помал.
Сега ја јаде во супа, нема гајле.

bucko mal -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (19.2.2014 10:51:30)

Vo gradinka neznam sto jadel ama sigurno neko ovosje kasnal.Sabajle kasna edna lazicka med i banana,za rucek telesko meso,
posle rucek izede dve mandarini i edna krusa.vecerase avokado so maslinki.

vezilka RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (19.2.2014 14:05:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa

Moeto dete ne saka da jade brokula za ziva glava. Kako da ja nateram da jade ili dete ko dete, nekoi raboti ednostavno ne gi saka po nikoja cena[sm=zmeden.gif]
Duri i epten malce da imam staveno primetuva\poradi mirizbata[sm=zmeden.gif]

Никола ја јаде во супа, но најмногу ја сака свежа. Свежа не мириса воопшто. Му правам салта од брокула, карфиол, морков и лукче, се свежо и си кркаме сите. Или салата од брокула, домат и лукче, исто свежи. Пробајте така. Исто кога му давам макарони, му правам сос од домат, лукче ситно, ама ептен ситно сечкана свежа брокула и ситно сечкани маслинки.

princessa -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (19.2.2014 18:02:41)

treba da probam taka, barem sveza da ja jade. A i supa odaman ne sum napravila od brokula, mozebi ke i se dopadne koga e svezo napravena. Fala vi na sovetite.[sm=smiley1.gif]

Defne90 RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (21.2.2014 0:54:30)

Денеска поголемото изеде половина јаболко што не се случува често и тоа така без да му ја ставам во бисквити.И исто така касна малку шопска салата и младо кромитче. Помалото изеде денес напладне една помала јаболка и една банана, а за вечера пченични снегулки со млеко и учте едно јаболко.А инаку и двајцата изедоа по една чинија пилешко бело месо со ориз и зеленчук.

Snowhite RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (22.2.2014 0:07:56)

Михаил во гρадинκа знам деκа имаа банана за ужина, а дρ не знам, ама нели сега здρаво се хρанат, а дома моρκов и цρвена зелκа таκа сиρови и едно паρче ρиба, додеκа Јана пρетежно здρаво се хρани дуρи можам да и пиκам јас[sm=smiley36.gif] па таκа денесκа банана за појадоκ, јогуρт за ужина, чоρба со тестенини, κомпиρче и ρиба и за вечеρа гρиз со банана и овошен чај и М исто чај
А вчеρа јадеа леќа, јаболκо и еκспандиρан оρиз особено М не знам κолκу изеде гледаше цρтани и на сеκое го полнеше ваганчето, а денесκа па му понидив не саκаше, исто сκоρо сеκој ден пијат чај овошен со мед или малтеκс или од нане чај

Snowhite RR -> RE: Што здраво јадеше моето дете денес? (22.2.2014 23:28:16)

Денеска Михаил: банана, морков, пченица, супа зеленчукова со морков и компир

Јана: банана, експандиран ориз, јогурт со овесни снегулки, овошен чај

Страница: <<   < Претходна страница  3 4 5 [6] 7   Следна страница >   >>