Anushka -> RE: Бременоста и годините (4.5.2009 12:30:22)
|
Moja tema: jas imam 40, a treba da se porodam so treto. Prvoto bebe go rodiv na 21, pa vtoroto na 24. Ova tretoto mngou go posakuvav, ama od obvrski (mi bese strav zaradi otkaz), potoa od bolesti (2xoperacii - tumori na matka...), ne razmisluvav za treto. Sepak, Gospod mi pomogna, pa lani (na pomenot od Toshe, zamislete) ostanav bremena. Ocekuvav komplikacii, ocekuvav problemi, ocekuvav da propadnam i da bidam teska, da legnam vo krevet itn. No, jas ova bebule go nosam isto kako i prethodnite dve! Dosega se popraviv samo 8 kg., mnogu pesacam, a domot so trojca mazi ne me ostava da zdivnam. Za razlika od koga bev mlada, koga mi pomagaa moite roditeli (koi sega za zal, veke gi nema megju zivite), sega se' e na mene, pa verojatno toa ne mi dozvoluva da se "raspekmezam". Razlikata e vo dve raboti: - sega nosam devojce[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] i mnogu sum euforicna okolu toa. Postojano nesto dokupuvam, sijam, pletam... Porano vikav, aj ova ke go cuvam za snaite - a sega... Luda sum od sreka - i stravot. Stravot (paranojata) sega mi se ogromni. Bidejki znam sto me ceka, a i na stari godini mnogu poveke se sekiram: navecer gi cekam sinovite da se vratat od iskacanje i samo gi mislam. Taman tie ke se vratat, jas grizata ja prefrlam na bebeto - zosto ne se mrda, pa zosto tolku mnogu mrda, pa sto ako se rodi vaka, ako se rodi onaka. Pa sto ako jas ne se razbudam od anestezija - kjo ke mi gi cuva decata... uzas!!! PS: plus, postojano sonuvam invazija na vonzemjani
|
|
|
|