Ummu_Ajna
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi Ummu ajna, искрено не знам колку беше паметно што го сподели ова тука, сигурно ќе наидеш на многу реакции. Јас еве искрено верувам во моногамија. Искрено многу се збунив кога прочитав, мислев дека кај нас во Македонија нема такви работи, барем не се дозволени со закон. Морам да те прашам, вие венчани сте во матично? Која од вас има склучено граѓански брак со него, бедејќи двете не можете. Јас познавам многу муслиманки, имам другарки муслиманки, и не би дозволиле такво нешто во овој 21 век, и не би се согласиле на таков живот, колку и да в и дозволува верата. Браво за тебе, во секој случај. Ова е мојот прв пост на темава, и како една од првите и најзаинтересираните за оваа тема морам да кажам дека сеуште стојам на истиоит став. Јас го почитувам начинот на живот што сите го избираат, но морам да кажам дека во овој случај не научив ништо ново за тој начин на живот, се што прочитав веќе го знаев, дури нажалост имам уште повеќе прашања и дилеми што уму ајна не ги одговара и не ги образложува. Нема вера што ќе ме натера да бидам во полигамна врска, тоа го сметам за личен избор, а не за вера. За танго се потребни само двајца, не тројца, не четворица. Се што е повеќе од двајца, како во случајов, е експериментирање затоа што на некого му се може пошто има пари. А ниедни пари нема да ми го донесат мирот ако знам дека тој што го сакам се љуби со друга, друга го гали, па како го гали, дали му е поубаво со мене или со неа вчера....не можеш да кажеш дека овие прашања не те убиваат длабоко во тебе. А што е најстрашно па не можеш ни да се побуниш, затоа што така налага верата. Уште повеќе сум заинтересирана да слушнам што те натера да преминеш од Христијанка во Муслиманка. И не можам да ти кажам браво за храброста, како што веќе прочитав од други ррајки. Мене ова не ми е за браво, мене ова ми е на исто ниво жалосно како и оние во Тунис или Арабија што им е забрането да се школуваат, возат кола...итн. zaboravas mi se cini deka vo islamskite zemji ne se igra tango tuku igri slicni na nasite ora inaku se slozuvam deka ne naucivme nisto poveke, i deka mnogu prasanja se preskoknati, ostanati neodgovoreni, no kako i sekogas ne mozeme nie nisto tuka ti zali dodeka jas ziveam kako princrza sekoj za sebe neka si gleda sto praj jas uzivam ne sum kako vo tunis nego kako da sum zena na arabski kral taka da be ne zali molim te :) Администратор: Постот е уреден поради навредлив коментар! Уму ајна внимавај како се изразуваш!
< Поракaта ја уредил Andriance RR -- 2.1.2013 14:35:06 >