RE: Вештачко оплодување IV дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

cacisk -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 12:09:35)

Bogdancanka moze da mi kazes koja doza zemase Suprefakt i fostimon? Jas IVF pravam privatni i zaboraviv da prasam kolku ce treba Fostimon da zemam. I zaboraviv isto da prasam IVF vo Sistina pravat so ICSI meoda taka? Koga mi dadoa eden dokument na koj pisuvase sto se dokumenti treba da odnesam pisuvase IVF/ICSI 82 000 vkupno pa ne znam dali dvete se tolku ili samo ednata? Moze da mi kazes ili nekoja od devojkite sto znaat. Odnapred fala treba da znam za da se snajdam so pari[sm=zmeden.gif]

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 12:42:35)

Cacisk jas koga pravev privatno me cinese se vkupno 2300evra (ICSI). Megjutoa cenata moze da varira vo zavisnost od hormonskata terapija...

gina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 12:51:22)

bubble mila sega samo opusteno i daj boze dvete da se fatat[sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 12:55:20)

Cacisk duso za suprefakt i fostimon odlucuva lekarot koj po kolku prima,za sekoj pacient e razlicno ako treba da primas ke go prasas lekarot...a IVF so ICSI metoda pravat kaj parovi sto ima potreba eve kako kaj nas zasto spermogramot na mm e mnogu los...i sigurno toa ti e cena za IVF so ICSI metod ali za sigurno ti pak prasaj si...pozz

Ummu_Ajna -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 13:21:22)

bogdancanka, sega ja od 15 februar ke pravam ivf, sega mozam da baram ja icsi metoda da mi se napravi? ama na maz mi smermogramot e dobar

bubble -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 13:21:35)

Devojki jas samo onaka da ve izvestam deka sum ok. Transferot pomina vo najdobar red. Vratija super 2 embrionchinja. I ete ushte si lezam vo bolnica. Ushte malce I si gi nosam doma srckite [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] ve gushkam site I od srce vi blagodaram za podrshkata[sm=smiley1.gif]

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 13:42:23)

bubble duso ajde odmaraj si [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]za dve nedeli cekame ubavi vesti...sigurna sum deka ke se izraduvas na[sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]crtki...samo opusteno

Ummu-anja za toa odlucuva doktorot ne nie kako sto napisav vo pogorniot post zavisi od slucajot[sm=smiley1.gif]

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 13:49:36)

Bubble [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Uzivkaj si sega! [sm=smiley31.gif]

Ummu Ajna, jas kolku sto znam vo Remedika na site pravat ICSI metoda. Megjutoa, kaj vas, kako sto imam citano od tvoite postovi, problem e slab spermogram, taka? Ako e taka, togas sigurno ke pravat so ICSI.

Ummu_Ajna -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 14:01:21)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kolachence

Bubble [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Uzivkaj si sega! [sm=smiley31.gif]

Ummu Ajna, jas kolku sto znam vo Remedika na site pravat ICSI metoda. Megjutoa, kaj vas, kako sto imam citano od tvoite postovi, problem e slab spermogram, taka? Ako e taka, togas sigurno ke pravat so ICSI.

ne maz mi ima super spermogram podvizni pogresivni zivi sve e super samo nekoj spermatozoidi mu se ne pravilni ama toa ne e nikako problem rece dr petanovski spermogramot za ivf na mm e
mnogu dobar i za prirodno zabremenuvanje mu e super
rece samo treba
vreme poveke

Didi80 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 14:07:47)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubble

Devojki jas samo onaka da ve izvestam deka sum ok. Transferot pomina vo najdobar red. Vratija super 2 embrionchinja. I ete ushte si lezam vo bolnica. Ushte malce I si gi nosam doma srckite [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] ve gushkam site I od srce vi blagodaram za podrshkata[sm=smiley1.gif]

bubble [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] super ajde opusteno samo ke si se fatat embrioncinjata kaj mamicka vo meseto[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ti samo uzivaj i ne mu ja misli mnogu i sve ke si bide vo red .[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] za tebe i pobrzo da si gi vidis [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

skopjance -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 14:41:03)

Bubble so sreka [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] bidi opustena ovie 2 nedeli pa 2 emrioncinja da stanat [sm=rozacrtici.gif]

Vo Remedika i vo Sistina na site im pravat ICSI bez razlika na spermogramot ( mojot maz nema los spermogram a dva pati pravevme ICSI. Osven vo nekoi slucaevi ama retko odat so spontano oploduvanje, Koga go prasav embriologot vo Sistina mi kaza taka a isto taka i Prtanovski koga bev na razgovor prosliot mesec.

Jas koga pavev IVF i dvata pati primav suprefakt vo stomak a potoa muskulno prVo Fostimon pa potoa Merional i standardna terapija za site IVF. Inaku terapijata ja odlucuva doktorot. Inaku 82000 den. za privatno IVF vo Sistina se odnesuva za IVF so odreden broj na lekovi ( toa e se sto opfaka IVF preku fondot) toa znaci samo 30 inekcii ako imate potreba od poveke toa e se plus
Zato sekoj plaka razlicno.

Me interesira od sto zavisi kolkava doza na Suprefact ke primas?

ummu ema -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 14:43:00)

pozz aj sega da si gi vidis tvoite [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]crti i ubavo da si pominis ovie denovi do testot se vo mirno sso sreca na site ve [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] na site pozz

selam alejkum kako si sesro zosto nesi ukl na msn ako mozes pisimi selam

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 14:57:58)

Ummu Ajna, togas jas nesto pogresno sum razbrala. Znaci, kako sto ti kazav, vo Remedika na site pravat ICSI.

mery -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 15:26:23)

Devojki ima nekoja napraveno IVF bez terapija? imate vakvo iskustvo ili pak imate sozananie, vo koj slucaj se pravi ivf-to bez terapija? ili e podobro so terapija....

Ema$ -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 17:41:18)

@ Bubble srcko ajde opusteno i te cekam so najubavi vesti za dve nedeli [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
@ IVF vo Sistina e tocno 82.000 mkd , so toa sto se naplakja 12.000 za anestezijata i za punkcijata i transferot 70.000 i za toa davaat dokument na koj se potpisuvame
Pozdrav do site [sm=smiley31.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 17:43:34)

toa ivf bez terapija se vika: invitro na priroden ciklus bez stimulacija so mnogu mala terapija, i so edna jajce kletka oplodena ne ti preporacuvam ivf
bez stimulacija,
podobro e ivf so stimulacija i poveke jajce kletki oplodeni pozdrav.

cacisk -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 18:11:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ema$

@ Bubble srcko ajde opusteno i te cekam so najubavi vesti za dve nedeli [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
@ IVF vo Sistina e tocno 82.000 mkd , so toa sto se naplakja 12.000 za anestezijata i za punkcijata i transferot 70.000 i za toa davaat dokument na koj se potpisuvame

Ema$ dali vo taa suma (82 000) spagja i ICSI metodata, ili se naplaka privatno plus pari? Duri sledniot Petok sum na kontorla pa da znam sto-kako.

Ema$ -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 18:26:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ema$

Ema$ dali vo taa suma (82 000) spagja i ICSI metodata, ili se naplaka privatno plus pari? Duri sledniot Petok sum na kontorla pa da znam sto-kako.

Znaci vaka....82.000 e se vkupno na privatno ,kako sto napisav 12.000 se za anestezija i 70.000 za in vitro . E sega za pojasno malku...IVF/ICSI ...IVF e koga jk i spermatozoidite sami si se bendisuvaat [sm=smiley1.gif] , a ICSI metod e koga jk se oploduvaat so odbran spermatozoid , odnosno se odbira spermatozoid i se stava vo jk vnatre , so toa se izbegnuva procedurata sami da se odberat [sm=smiley1.gif] i obicno se primenuva koga ima pojava na rezultati od los ili slab spermogram. Da najdam linkce i ke ti pratam.
Pozdravce

@bebe -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 18:31:59)

buble ti posakuvam sreka i brzo iscekuvanje do [sm=rozacrtici.gif]crticki

cacisk -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 18:38:23)

Ema$ SRCEEEE SIIII[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Kaj MM spermogramot e astenoteratospermia, se nadevam deka ce bide so ICSI metoda da se odbere najdobriot spermatozoid, i se nadevam deka e vklucena taa metoda vo cenata inaku otidov jas bez pari bankrot ke odam[sm=smiley13.gif]

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 18:46:31)

sigurno ke bide ICSI metoda mislam jasno e deka lekarot samiot ke ti kaze so koja metoda ke bide[sm=smiley1.gif]ajde ne se sekiraj ke bide

Ema$ -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 18:46:50)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

Ema$ SRCEEEE SIIII[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Kaj MM spermogramot e astenoteratospermia, se nadevam deka ce bide so ICSI metoda da se odbere najdobriot spermatozoid, i se nadevam deka e vklucena taa metoda vo cenata inaku otidov jas bez pari bankrot ke odam[sm=smiley13.gif]

Ema$ -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 18:55:00)

cacisk ic ne se sekiraj, znaat sto pravat doktorite . I mm bese so katastrofa spermogram , pa najdoa 5 dobri i sega cekame dve [sm=duda.gif]. Samo opusti se !!!

ummu ema -> RE: Вештачко оплодување IV дел (8.2.2013 18:59:18)

pozz so tarapija tije podobro prasajgi i drugite no jas mislam taka je podobro pozz

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување IV дел (9.2.2013 9:24:00)

Devojki jas treba od ponedelnik da pocnam so Fostimon bidejki samo sto dobiv i ponedelnik taman ce m bide 3 den od ciklus, sakam da ve prasam vo prosek kolku dena trae stimulacijata so Fostimon? Znam deka e individualno za nekogo treba poveke dena, za nekogo pomalku no otprilika sakam da znam kolku. Jas rabotam vo Tinex pa nema da mozam da zemam slobodni denovi koga sakam, se bockam so Suprefakt na rabota, idese sestra mi taa mi gi stavase inekciite. Zatoa sakam da prasam zosto treba 10 dena od napred da kazeme deka zemame slobdni denovi, a jas imam ostanato samo 5-6 [sm=zmeden.gif]
Pozdrav

Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>