RE: Вештачко оплодување IV дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.2.2013 20:07:45)

mimiiiiiiiiiiiii добре дојде [sm=bravo.gif]

*******2013*******

[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif] АКТУЕЛНО [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

15.02. -cacisk-почеток со терапија
15.02. -Ummu_Ajna -почеток со терапија
19.02. -skopjance -почеток со терапија
mimiiiiiiiiiiiii -почеток со терапија

==========================..

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

[sm=smiley31.gif]ПРЕГРАТКИ [sm=smiley31.gif]

Nivea [sm=smiley31.gif] firenca didi [sm=smiley31.gif] skopjance [sm=smiley31.gif] Adelle [sm=smiley31.gif] gina [sm=smiley31.gif] milasteve [sm=smiley31.gif] @bebe [sm=smiley31.gif] mesecina83 [sm=smiley31.gif] Bogdancanka RR [sm=smiley31.gif]bubble[sm=smiley31.gif]

=====================
2013 година
Ema$[sm=9nebesa.gif]
nadezda [sm=9nebesa.gif]
Lina*[sm=9nebesa.gif]

skopjance -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.2.2013 20:14:03)

Melanija zapisi me i mene vo spisokot jas zapocnav so terapiaj (suprefakt) na 19.02

koki12 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (23.2.2013 20:35:07)

Zdravo na site.Iako redovno ve citam duri denes resiv da vi pisam.Siki1 i jas sum momentalno vo taa faza na spontan ciklus po sto so terapijata od 46 puregoni mi izvadija samo edna nekvalitetna jajce kletka i nemase oploduvanje.Sega imam dva folikula prirodno pa vo sreda ke videme sto ke izleze.Kolachence sakav da ti kazam deka vo remedika ja pravat taa postapka (baram taka im pisuva vo prospektot za IVF) Laser assisted hatching-tehnika koja ovozmozuva lasersko otstranuvanje na mal del od nadvoresnata obvivka na embrionot so sto se olesnuva ponatamosniot razvoj na istiot.Pozdrav.

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување IV дел (25.2.2013 9:44:14)

Koki12 dobredojde na forumov! Ti blagodaram za odgovorot za hatching.
Ti posakuvam mnogu sreka vo sreda! Stiskame palci site! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bubble -> RE: Вештачко оплодување IV дел (25.2.2013 16:36:51)

Devojki zdravo.mnogu tivko na forumot...zoshto vaka slabo druzenje???[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] jas samo onaka da ve pozdravam, da Im posakam dobredojde na novite ringerajki I da Im posakam uspeshna terapija na site Onie koi vekje se vo "ciklusot bockanje" I shto pobrzo da si gi vidat [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] a jas si sum tuka ve chitkam od strana [sm=smiley1.gif] ke ve bodram[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување IV дел (25.2.2013 17:49:54)

zdravo
Gi molam poiskusnite rr ako mozat da mi odgovorat.
Dali posle neuspesnoto in vitro zadolzitelno mora da se napravi kontrola ili nema potreba, odnosno po zavrsuvanje na [sm=hudicek1.gif], dali da zakazam kaj doktorot.
Vo momentot, mnogu sum razocarana, pa i posle tolku hormonalna terapija i ispituvanja, veruvajte deka nesakam ni da se priblizam do nitu edna bolnica.

Cestitki [sm=bravo.gif] do site novi [sm=nosecka.gif] i mnogu skreka za onie koi se vo procedura na IVF.[sm=smiley31.gif]

pozdrav

skopjance -> RE: Вештачко оплодување IV дел (25.2.2013 18:48:16)

Anonimen jas posle moite neuspesni IVF ne otidov na kontrola kaj ginekolog. Mislam deka i drugite RR ne bile.

bubble -> RE: Вештачко оплодување IV дел (25.2.2013 20:52:53)

anonimen...posle trite neuspeshni ivf nikogash ne odev kaj ginekologot... nema potreba...

mimiiiiiiiiiiiii -> RE: Вештачко оплодување IV дел (26.2.2013 9:20:55)

Blagodaram na podrskata,sakam da gi prasam onie poiskusnite edno prasanje,znaci mene na 21 den mi dadoa superfact da primam 15 dena,eve deneska mi e predposlednit den a jas seuste nemam dobieno ,mi kasni mnogu,kolku sto go razbrav doctorot mi rece da gi primam 15 dena i na tretiot den od menstruacija da odam da napravam testovi za hormoni.Dali e normalno da mi kasni,dali superfactot se primi samo 15 dena ,dali da cekam da dobijam i na treti den da odam na testovi?poz

cacisk -> RE: Вештачко оплодување IV дел (26.2.2013 10:30:53)

Mimiiiiiii Moze da ti kasni i od Suprefaktot, im se slucilo na nekolku devojki tuka.
Inace vo Cetvrok mi zakazaa punkcija [sm=bravo.gif] Se nadevam se ke bide dobro,

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување IV дел (26.2.2013 10:50:25)

Bubble mila, mi nedostigase na forumov. Bas mi e drago sto pak ke se druzime [sm=smiley1.gif]

Mimiiiii ne se grizi za docnenjeto, moze ke se povtoram, ama i mene mi docnese koga primav suprefact.

Anonimen, nitu jas ne sum odela na ginekolog odma posle in vitro. Otidov posle nekolku meseci, ama na redovna kontrola.

Cacisk to posakuvam mnogu sreka na punkcija i mnogu j.kl. [sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif]

Ajde, neka se mnozat[sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]

bubble -> RE: Вештачко оплодување IV дел (26.2.2013 16:08:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mimiiiiiiiiiiiii

Blagodaram na podrskata,sakam da gi prasam onie poiskusnite edno prasanje,znaci mene na 21 den mi dadoa superfact da primam 15 dena,eve deneska mi e predposlednit den a jas seuste nemam dobieno ,mi kasni mnogu,kolku sto go razbrav doctorot mi rece da gi primam 15 dena i na tretiot den od menstruacija da odam da napravam testovi za hormoni.Dali e normalno da mi kasni,dali superfactot se primi samo 15 dena ,dali da cekam da dobijam i na treti den da odam na testovi?poz

moze da ti kasni od suprefaktot....inaku suprefaktot se prime do krajot na terapijata...pred da se primi stop inekcijata...se prima prvo sam a potoa vo kombinacija so inakciite za stimulacija...barem jas taka go zemav...a kolku vreme se prima vo denovi toa e individualno...zavisi kolku dena ke imash stimulacija....[sm=smiley1.gif]

bubble -> RE: Вештачко оплодување IV дел (26.2.2013 16:11:01)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

Mimiiiiiii Moze da ti kasni i od Suprefaktot, im se slucilo na nekolku devojki tuka.
Inace vo Cetvrok mi zakazaa punkcija [sm=bravo.gif] Se nadevam se ke bide dobro,

ti posakuvam uspeshna punkcija...so mnogu zreli jajce kletki....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]...posle toa tvoja zadacha ke bide samo da se opushtish....pozdravche [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

cacisk -> RE: Вештачко оплодување IV дел (26.2.2013 17:47:18)

Ummu Ajna kade si? Nemas pisamo nekolku dena? Go napravi testot, neli ti se povracase i gadese?
Do kade si so terapijata? Pozdrav

siki1 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (26.2.2013 23:23:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: koki12

Zdravo na site.Iako redovno ve citam duri denes resiv da vi pisam.Siki1 i jas sum momentalno vo taa faza na spontan ciklus po sto so terapijata od 46 puregoni mi izvadija samo edna nekvalitetna jajce kletka i nemase oploduvanje.Sega imam dva folikula prirodno pa vo sreda ke videme sto ke izleze.Kolachence sakav da ti kazam deka vo remedika ja pravat taa postapka (baram taka im pisuva vo prospektot za IVF) Laser assisted hatching-tehnika koja ovozmozuva lasersko otstranuvanje na mal del od nadvoresnata obvivka na embrionot so sto se olesnuva ponatamosniot razvoj na istiot.Pozdrav.

zdravo koki mnogu mi e milo sto najdof nekoj kako mojava situacija .jas se uste ne sum dobilamenstroacija bidejkinzemaf dosta terapija ama kaj i da e ke dobijam pa posle ke cekam spontana ovulacija no i taa ja nemam sekoj mesec pa ke vidime ,,,,tebe koki ti posakuvam se naj naj i ke bidam so tbe te podrzuvam[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]ke me izvestuvas te molam kako ke bide se nadevam ke bide vaka podobro neka ima nadez i za nas pozzzzz

Ema$ -> RE: Вештачко оплодување IV дел (26.2.2013 23:36:05)

Devojki...jas samo da Ve pozdravam i da vi kazam deka Ve sledam i cekam spisokot na [sm=nosecka.gif] da se dopolnuva . Vi ja isprakjam seta srekja i Vi posakuvam uspeh vo terapiite,mnogu zdravi i zreli JK i site da si vidite sto poskoro [sm=rozacrtici.gif]. Bidete mi pozdraveni , silni i samo opusteno...Ve guskam site [sm=smiley31.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (27.2.2013 14:55:37)

koki12 како помина денес?[sm=smiley1.gif]

*******2013*******

[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif] АКТУЕЛНО [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

15.02. -cacisk-почеток со терапија
15.02. -Ummu_Ajna -почеток со терапија
19.02. -skopjance -почеток со терапија
mimiiiiiiiiiiiii -почеток со терапија

==========================
28.02. - koki12 -пункција
28.02. -cacisk -пункција

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

[sm=smiley31.gif]ПРЕГРАТКИ [sm=smiley31.gif]

Nivea [sm=smiley31.gif] firenca didi [sm=smiley31.gif] Adelle [sm=smiley31.gif] gina [sm=smiley31.gif] milasteve [sm=smiley31.gif] @bebe [sm=smiley31.gif] mesecina83 [sm=smiley31.gif] Bogdancanka RR [sm=smiley31.gif]bubble[sm=smiley31.gif]

=====================
2013 година
Ema$[sm=9nebesa.gif]nadezda [sm=9nebesa.gif]Lina*[sm=9nebesa.gif]

babyhope -> RE: Вештачко оплодување IV дел (27.2.2013 15:15:19)

Честитки на новите трудници [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] да си имате најубави девет месеци и многу [sm=duda.gif]. Јас девојки полека ги спремам документите за второто инвитро преку ФЗО, и ги гледам сите потребни испитувања кои треба да се прават. Само ме интересира дали документите кои се од лапараскопија или инсеменации се носат копиите кои се заверени со нивен печат или не? Мислам нелогично е да треба да се прават нови такви процедури [sm=jezicek.gif]

bubble -> RE: Вештачко оплодување IV дел (27.2.2013 16:45:35)

starite dokumenti shto ti se zavereni od fondot ke si gi izkopirash...I koga ke podavash dokumenti ke Im gi dadesh zaverenite a na novite kopii ke ti stavat pechat za da si gi imash pa vo tebe(kako zamena za original) pozdravche I ti posakuvam brz pozitiven odgovor[sm=smiley1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Честитки на новите трудници [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] да си имате најубави девет месеци и многу [sm=duda.gif]. Јас девојки полека ги спремам документите за второто инвитро преку ФЗО, и ги гледам сите потребни испитувања кои треба да се прават. Само ме интересира дали документите кои се од лапараскопија или инсеменации се носат копиите кои се заверени со нивен печат или не? Мислам нелогично е да треба да се прават нови такви процедури [sm=jezicek.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (27.2.2013 17:11:25)

rr dali imate slusnato za Bacheci ivf bolnica koja mnogu e falat prioritet im bile teskite slucaevi posebno maski sterilitet me interesira dali nekoj ima informacii za tuka za kaj nas d-r bile od Turcija turska bolnica a ja ima i vo kosovo i smederevo [sm=zmeden.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (27.2.2013 18:17:18)

gina некаде низ темите а можеби и во оваа беше спомната таа клиника и дека е поскапо од тука.Пред 1-2 недели имаше оглас за работа во нивно претставништво тука во Скопје ,така што побарај низ нет може ќе најдеш број за контакт.
ТУКА на оваа страна пишала членката ninaaa и ТУКА

siki1 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (27.2.2013 21:23:33)

KOKI te cekam da ne obavestis sto napravi denes se nadev deka ke ne izraduvas [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]koga ke mozes te mola pisuvaj ,poz siki 1

koki12 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (27.2.2013 22:09:03)

Eve me i mene na punkcija sum utre mi odlozija za eden den, ne bea dovolno porasnati folikulite.So gospod napred ke vidam sto ke izleze utre.Ve pozdravuvam site.

skopjance -> RE: Вештачко оплодување IV дел (27.2.2013 23:37:17)

Mimiiiiiiiiiiii ne se sekiraj i jas primam suprefakt i mene mi kasnese 3 dena i eve vecerva dobiv.

Cacisk ti pozeluvam uspesna punkcija i da gi imas vo golem i kvaliteten broj[sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif]

Koki 12 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] pa zdravje ke dade gospod do utre ke stanat pogolemi pa punkcija so uspeh[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

siki1 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (28.2.2013 0:11:48)

dobro e koki tie znaat kako ti samo opustise taka ke bide najdobro [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]dobro ke bide sigurno ke vidis ..ke te cekam sto ke bide pisuvaj poz

Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>