blue_blue -> RE: Вештачко оплодување IV дел (5.3.2013 10:19:07)
|
Девокји, ивинете што ќе се замешам во темава, ама од кога тоа докториве почнаа да „препишуваат“ строго лежење и тоа на грб после IVF? Јас имам едно ( и успешно) IVF - имам близначки кои имаат 4 ипол години и докторот никогаш не ми рече да лежам. Ми рече само после ембрио трансфер да одмарам 3 дена ама не строго лежење, туку да припазувам да идам у вежбална, да не трчам, да не бришам пенџериња [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] јас бев дома тие 3 дена ама најнормално се понашав, станував, готвев итд...после тие три дена си се вратив на работа со полно работно време, најнормално. Првите 3 месеци одев на работа со скратено раб време по 4 саати бидејќи бев многу уморна и имав ептен мачнини а немаше кој да ме замени, после првите 3 месеци до крај на бременост одев најнормално на работа. Мислам дека лежењето нема врска и дека има контра ефект, бидејќи психичкиот момент игра голема улога. Ако само лежите мислите вис е нон-стоп во тоа дали сте бремена, односно цело време стравувате дека не сте и на крај ќе испадне дека не сте....мислам дека подобра услуга ќе си направите ако најголем дел од денот заборавите дека сте имале IVF постапка и си се понашатае најнормално...еве нека кажат и другите кои имале успешни постапки какво е нивното искуство ИЗВОРНА ПОРАКА: cacim lele kolku e dosadno lezenjevo na grb....ama ja si se vrtam levo desno da ne mi e dosadno[sm=smiley36.gif] ,a sega pak naprotiv mislam deka celo vreme sum vo wc,vcera osekav nekoi blagi bolki vo stomakot i sestrata mi rece da pijam uvin caj ili brusnica....zosto imav bolki, dali e vo red neznam...ama sto e tuka e i da se nadevame na najdobroto vi posakuvam uspeh na site i vi ja prakam cela pozitivna energija pozz
|
|
|
|