RE: Вештачко оплодување IV дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

SOLE -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 16:25:00)

cacim kako si,ima li uste krvarenje ili pomina, vo sekoj slucaj bidi smirena nemora toa da znaci deka e neuspesno, krvarenjeto moze da bide od implantacijata, opusti se i misli samo na ubavo, pozdravi daj Boze da bide sve vo red, ti posakuvam [sm=rozacrtici.gif][sm=nosecka.gif][sm=duda.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: cacim

devojki mislam deka moeto 1ivf e neuspesno,sabajlevo imav malku krv[sm=smiley19.gif],zemav napraviv i test i ispadna negativen a 8 den mi e od transfer,ke pocekam uste malku da vidime kako ke se odviva situacijava,ako ne zdravje so novi sili ke se borime ponatamu
pozdrav do site i site da si gi docekamev[sm=rozacrtici.gif]

SOLE -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 16:34:58)

skopjance ajde so sreka, daj Boze da se oplodat dvete jajce kletki [sm=duda.gif][sm=duda.gif],pozdrace i cekame dobri vesti

bubble -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 17:40:22)

Skopjanche... Samo hrabro I napred... Shto ako jas imav 7 izvadeni jajce kletki koga 4 od niv bea prazni... Nema veze to... Sigurna sum deka dvete ke pochnat da se delat kako treba I ke se pretvorat vo prekrasni embrionchinja...

cacisk -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 17:51:10)

Skopjance Finger crossed,sigurno ce se oplodat, posle ke si vikas i ke se smees sto li prasuvav jas[sm=smiley1.gif]

bebus1 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 20:41:17)

zdravo na sitee!!!
Ja sum nova na forumov se nadevam dobro cese druzime.
eve i jas davi raskazam za nasata borba za bebe so masmi 6 god se borime gi napravivme site ispituvanjase super i kaj mene i kaj mm doktorot vika samo so ivf mozes da zabremenis
ova situacija bila edna od naj cestite ( idiopatska neobjasnena neplodnost )
se resivme za ivf vo stransvo poso tamu i zeveeme i tamu gi pravev site analizi.

1 icsi
9 celice
5 oplodeni
2 staveni 1 blastocista 1 morula
3 neuspesno dase zamrznet
test negativen

2 icsi
11 celice
2 oplodeni
2 staveni 1 blastocista 1 morula
test[sm=rozacrtici.gif] poziteven
2 nedeli abortus

3 icsi
8 celice
5 oplodeni
2 staveni 1 prelepa blastocista 1 morula

4icsi punkcija 10-03-2013
9 celice
4 oplodeni
2 staveni 2 morule
2 morule ako uspeat dase zamrznat
test cekam 25-03-2013

site so poskoro dasigi vidime [sm=modricrtici.gif]

pozz.
sum promarsila da napisam 3 icsi isto neuspesno.

nese sekiraj skopjance nekogas dovolnae samo 1 koce saka da se oplodi nee vazno vo toa sade pozitivni misli.

skopjance -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 21:07:26)

Bebus1 dobredojde i so sreka i daj boze za 2 nedeli [sm=rozacrtici.gif] i ovaa godina da si docekas ne edno tuku [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Fala na site za podrskata i embrologot mi kaza ako se dve dobri se. I jas znam deka kvanitet ne znaci uspesnost ali se nadevas zatoa sto ne site JK ne stignuvaat do transfer od toa se plasam najmnogu.Ali nema predavanje samo cekanje i ako gospod reekol da bide toe ke se sluci.[sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif]

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 21:24:12)

Skopjance ajde pa tie 2te [sm=metulj.gif][sm=metulj.gif] da porasnat vo ubavi [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Bebus1 dobredojde na forumov! Ti posakuvam ovoj pat konecno da si gi vidis [sm=rozacrtici.gif] Stiskame palci!

A za vas dragi iscekuvalki vi prakam edna gooolema [sm=smiley31.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 22:27:27)

skopjance [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ti drzam sreka jk da se oplodat i da imas prekrasni[sm=duda.gif][sm=duda.gif]

bebus1 dobre dojde[sm=smiley31.gif] i ovaj pat ti posakuvam pozitiven test SREKNO

Nate76 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 22:28:50)

Skopjance so sreka [sm=smiley31.gif] ne mu se sekiraj za brojkata i jas posledniov pat imab samo 4 jk i bev isplasena sto i kako so ogled na toa da prviot pat koga me stimuliraa dobiv 16 jk i mi izgledaa mnogu malce , no site 4 se oplodija od koi 3 bea super i site tri mi gi vratija i sega sum bremena so bliznaci, ti pustam sreka kaj tebe dvete da se fatat i da mi se priklucis vo klubot za bliznaci [sm=smiley36.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.3.2013 22:35:45)

bebus1 добре дојде на РР [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]
Од се срце ти посакувам [sm=rozacrtici.gif] на 25 март

Подршка за сите [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

babyhope -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 8:33:59)

bebus1 добредојде [sm=smiley31.gif] и јас ти посакувам да си ги видиш [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] и уште повеќе да си дочекаш среќни [sm=9nebesa.gif] и [sm=duda.gif][sm=duda.gif]. Со оглед дека пиша дека не живеете во Мк, кажи ми дали после абортусот (на тие 2 недели) те советуваа да правиш некои генетски спитувања или ти дадоа објаснување зошто се случило тоа?
Јас во ноември правев ИНФ и си ги видов [sm=rozacrtici.gif] но потоа немаше срцева реакција и отприлика и јас на 2 недели имав missed.
Како и да е ти пуштаме среќа овој пат да биде последно и да ја добиеш оваа битка. [sm=pikapoka1.gif]

cacim -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 9:01:34)

bebus1 dobredojde na forumov, so sreka i ti posakuvam ovojpat da uspees i da si gi vidis [sm=rozacrtici.gif]

cacisk -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 9:25:05)

bebus1 dobredojde tuka, i sigurno ke imame ubave druzba [sm=bravo.gif]

bebus1 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 10:04:38)

devojki fala vi na site za podrskata,vi posakuvam i vas se najdobro, site da si docekame[sm=duda.gif][sm=duda.gif].
da ve prasam nesto dali nekoja od vas zabremenilaso morula a ne blastocista.

bebus1 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 10:24:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

bebus1 добредојде [sm=smiley31.gif] и јас ти посакувам да си ги видиш [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] и уште повеќе да си дочекаш среќни [sm=9nebesa.gif] и [sm=duda.gif][sm=duda.gif]. Со оглед дека пиша дека не живеете во Мк, кажи ми дали после абортусот (на тие 2 недели) те советуваа да правиш некои генетски спитувања или ти дадоа објаснување зошто се случило тоа?
Јас во ноември правев ИНФ и си ги видов [sm=rozacrtici.gif] но потоа немаше срцева реакција и отприлика и јас на 2 недели имав missed.
Како и да е ти пуштаме среќа овој пат да биде последно и да ја добиеш оваа битка. [sm=pikapoka1.gif]

Da mi rekoa da pravam genetsko ispituvanje no posle napravi uste 2 ivf ponatmu ce prodolzime i mislam deka ovaj pat ako nema da uspee ce pravam genetsko i se drugo so treba samo da dojdam do [sm=duda.gif].
inace sum vo SLO.

babyhope -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 13:11:58)

Јас почнав да правам нешто, но пред да го направам второто ИНФ ме советува (лаички нели) дека е рано за такво испитување да се опуштам и да не се фиксирам повеќе за проблемот... Сепак ќе ги направам [sm=smiley36.gif]

Nate76 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 17:11:59)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebus1

devojki fala vi na site za podrskata,vi posakuvam i vas se najdobro, site da si docekame[sm=duda.gif][sm=duda.gif].
da ve prasam nesto dali nekoja od vas zabremenilaso morula a ne blastocista.

Mene ovojpat mi pravea transfer na 2-ri den i sum bremena so bliznaci

skopjance -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 18:08:22)

Mimiiiiiiiiiii sto pravis kako pomina na punkcija?[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Deneska mi se javija od Remedika i mi kazaa deka samo edna se oplodila i sega dobro se razviva, utre ke mi kazat kako napreduva i koga transfer[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

babyhope -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 18:39:13)

skopjance мила ајде, едно ама вредно [sm=bravo.gif]... пуштаме среќа да биде се во ред [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 18:44:59)

skopjance[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ti pustam sreka se da bide dobro edno ama vredno[sm=metulj.gif]

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 18:45:00)

бебуш мила добредојде на рр се надевам набрзо ќе те имаме на списокот рр[sm=nosecka.gif]ајде мила пуштаме среќа[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

скопјанче душо една ама вредна [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]ајде душо набрзо те чека трансфер а потоа доагаат и [sm=rozacrtici.gif]цртки само позитивно

cacim -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 18:54:55)

skopjance so sreka,ne se sekiraj spremaj se za transfer i [sm=rozacrtici.gif]

mimiiiiiiiiiiiii -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 22:43:06)

Eve me i mene,mi izvadija pet folikuli i mi rekoa deka i pete bile polni sto toa im znaci i utre da se javam da mi kazat kako napreduvaat,se nadevam na dobri rezultati.Sto da kazam na site vi posakuvam sto i na mene samo pozitivni rezultati,opusteno i ziveenje na zivotot kako sto mi kaza biologot bez nikakvi nervozi.

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување IV дел (12.3.2013 22:48:11)

мими душо ајде од срце ти посакувам сите да ти се оплодат[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]ајде чекаме убави вести од тебе, утре сигурно ќе те известат како непредуваат и за ден два ќе биде и трансферот....само позитивно

Lina* -> RE: Вештачко оплодување IV дел (13.3.2013 0:35:55)

Bravos mimiiiii,odlicna brojka,daj boze utre site da bidat odlicni i da napreduvaat i da porasnat vo ubavi[sm=duda.gif][sm=duda.gif]
Vie iscekuvalcina kako ste??kako se drzite??Ajde uste malku ostana do test ama znam deka ke ima golemo cestenje[sm=sloncek.gif][sm=torta.gif][sm=sloncek.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>