lindicka -> RE: Вештачко оплодување IV дел (20.1.2013 21:23:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka Да се надоврзам на муабетот, оваа недела ќе испитувам хормони на Клиничка биохемија во Државна и ми рекоа не мора гладна и жедна и не мора сабајле, може кој било дел од денот, не било важно дали сум жедна или гладна за хормони, така било само за крван слика. Инаку мината година во Систина испитував и таму ми рекоа гладна и жедна наутро да дојдам. Е сега најди им го крајот на докторите?!! Друга Умму-ајна како што гледам спермограмот на твојот сопруг не е баш добар Т.е за ивф е супер, ама за природно забременување) ова го видов од резултатите кои ги имаш напишано во темата стерилитет кај мажот, и на мојот сопруг се слични и иста дијагноза, препораката ни е инвитро, така што можете да пробате преку фонд со таа дијагноза и со една или две инсеминации, би ви одобриле. 4 инсеминации бараат ако е е во ред и кај двајцата партнери. Сепак вие си знаете. Како и да е, Петановски е супер доктор. Поздрав и се најдобро ne znam sega. doktorot petanovski mi rece deka mu e exstra spermogramot i za ivf i za prirodno zabrenuvanje. istoto mi go potvrdi i hadzi legja, a za ivf e mnogu dobar, sestrami 3 godini ne mozese da zabremeni zasto morfologijata na zet mi bese katastrova ni za ivf ne mu cini. ama ete koga gospod saka pravi sve 3 deca ima so los kvalitet na sperma zatoa ja ne se zamaram tolku dal e dobar ili ne. Ете, кога треба некој да има деца, и вакви сперматозоид и онакви, ете се случува[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Да, за инвитро важна морфологијата, и нас ни рекоа за ИФВ супер, заприродно малку потешко, ама ете чуда се случуваат[sm=smiley36.gif], Инаку и јас одам кај Хаџи Лега, а се мислам на консултации кај Петановски, многу го фалаТ
|
|
|
|