butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување IV дел (31.10.2013 20:01:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Bube 10 i Latica, фала ви за честитките. Латица, не знам ништо не ми кажа колкави се, кажа само колку има, а колку од нив ќе се развијат до пункција за вадење и тоа не знам, ќе видиме следната недела. Вчера ми беше 8-ми ден од циклус, а веројатно до понеделник ќе примам Фостимон и Супрефакт уште примам по 0,5. Треба да си докупам Фостимон, бидејќи во недела ќе ја надминам бројката од 30 преку Фондот. Кажете ми девојки каде ги има и колку чинат да се купат? Натали, долгиот протокол е обично 1 месец контрацепција, паралелно со тоа, на средина на циклус ќе почнеш со Супрефакт, а потоа кога ќе добиеш следен пат, на 3-ти ден ќе почнеш со стимулација. Обично долг протокол даваат заради сигурност во постапката за јајниците да работат добро. Не сум пиела циклопрогинова, ајде некоја од членките нека види и нека пише ако има слично искуство. Ти посакуваме успех.[sm=smiley1.gif] Jas koga pravev IVF na priroden ciklus sama gi kupuvav se utepav od baranje za na kraj da gi najdam vo Sistina sekogas gi ima vo sekoe vreme, bas jas prasuvav dali gi ima vo sekoe vreme ili treba da si nabavam poveke, sega od prilika ke ti kazam, a ako te interesira tocno ke gi pobaram i fiskalnite zosto gi cuvam. Suprefakt bea 2950, a Fostimonot 1450 mislam ili 1400 ke gi pobaram fiskalnite i tocno ke ti pisam, no tie se cenite. Me interesira jas togas primav dve odednas edna Suprefaks i edna Fostimon vo isto vreme sestrite ednata mi ja stavaat vo stomak, a ednata vo raka. Me interesira toa sto pisa deka 4 primas kako se primaat odednas ili odis nekolku pati vo bolnica da ti gi stavaat? I ako moze da mi pises kade gi primas zosto i jas toa celo vreme se mislam strav mi e sama da gi stavam pa uste od sega razmisluvam sto ke pravam i kako ke se organiziram [sm=jezicek.gif] Ti posakuvam najkvalitetni jajce kletki i ti ja pustam cela sreka i pozitivna misla [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Zaboraviv da pisam togas gi primav samo edna nedela zosto pravev IVF na priroden so blaga stimulacija i mi gi stavaa vo Sistina baska sekoe bockanje mi go naplakaa po 250 den. se iznadavav pari, ama sega so vaucerot se nadevam deka ke bide besplatno bockanjeto ama i maltretiranje ke mi bide da se mknam sekoj den do tamu, razmisluvam podobro maticnata da mi gi stava taa mi e poblisku. Ajde ve molam i vasi iskustva so bockanjata kako da se snajdeme polesno tie kako nas sto nemaat hrabrot da se bockaat sami. Ve guskam site i vi blagodaram za pomosta do sega, premnogu mi pomognaa vasite soveti.
|
|
|
|