lindicka -> RE: Скриен шеќер /ОГТТ (11.1.2013 11:09:32)
|
Uf, denes bev da ispitam Skrien sekjer, t.e OGTT, i na drzavno pravev i sto pati se pokajav. DO sega site ispituvanja gi pravev na privatno i rekov e sega se na drzavno, i ete pocnav, ama imam grutka vo grloto po denesnava slucka.Otidov tamu, fino lepo so upat, i prvo zosto mi bilo, ova ona, i ajde me bocnaa vo 8.15 i mi dadoa edna tecnost da ispijam i da miruvam dva saati, i da dojdam okolu 10.15. Taka i bidna, odam vo 10.10 pred vreme vo slucij da ima guzva, ama nemase, sednuvam, i kazuvam deka malku sum porano 5 minuti, ama onaka nonsalantno i kazav, ama sestrata ne me slusna, i jas mislev deka ne e vazno, sednav, me bocna, i ja preprasuvam pak dlai ima vrska toa sto me bocnala 5 minuti porano, zatoa sto trebalo pocno po 120 minuti, i taa pocna da mi se dere- " Epa jas li da ti pamtam, ti kje si pamtis, ee bidna sega, neli ti rekovme da si pamtis i tocno na vreme da dojdes!" - ova mi go kaza, a i rekov deka sum porano 5 minuti, ama ne slusna izgleda, a i utrinava mnogu guzva imase, ne ni razbrav deka trebalo tocno na vreme, do minuta. I sega kje odam vo 14.00 da si gi zemam rezultatite, i se mislam dali validen kje mi bide rezultatot. Ve molam onie kolki proveruvale OGTT, dali mora tocno do minutka da se bocne vtoriot pat?!!! Fala
|
|
|
|