lolla RR -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела II (10.11.2014 18:59:12)
|
Женски, јас се вратив од преглед, бебето си е таман според неделата (според мерките на матичната). Беше со главчето надолу и пак не сакаше лицето да си го покаже, само во профил го видовме, важно ку*ето неколку пати го испрчи. Постелката ми се поместила на предниот зид, не знаев дека и тоа можело. Следно да правам тест за скриен шеќер, ама требало прво да закажам на ГАК па потоа да одам по упат, па тоа утре сабајлечки да видам што како. Прашав за грло на матка, ми рече дека нема намера да ми буричка долу, веќе ми било измерено блабла. И сега не знам што да правам? Кај да одам да ми го измерат? Правев и некоја брзинска нивна анализа на крв и урина, ок беше, ама ова за грлото на матка се мислам што да правам, каде да одам? Уште ова да додадам, за 2 месеци сум поправена скоро 4 кила, и ми рече да си припазам на тоа колку јадам (ептен ме увреди па цел пат го замарав мм дали сум дебела хаха). Така да утре, малку да поднамалам само не знам од што да скратам. 24 недела сум имам скоро плус 6 кила.
|
|
|
|