Bethany -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела II [chat] (24.12.2014 12:11:57)
|
Ah be zeni, toa e, site isto mislime. I jas uste sega mislam za poroduvanje. Lani se porodiv vo Stip, ama stom si vlegov vo deveti otidov kaj svekrva i tamu si sedev dodeka se porodiv i maticniot mi bese tamu i lugeto vo bolnica poznavav, pa pominav dobro kolku-tolku. E a sega ne mozeme taka da napravime, pa i maticniot go prefrliv vo Skopje, jas vo Tetovo, tuka nema sansi da se poragjam, nedaj Boze, osven ako ne me fati nesto hitno. A bi sakala vo privatna, mnogu pari se, ama pa ne planiram vekje da se poragjam i sakam da pominam ko covek a i povekje strav imam od porogaj nego prv pat, oti sega znam sto me ceka. Tamu mozam i epiduralna da baram, a vo drzavna koj ke me slusa :))) Od druga strana pa moze dobro da pominam i vo Cair primer, toa ne se znae, samo da e se vo red so bebeto neli. Jas sum vlezena vo 16 nedela i uste ponekogas povratim navecer. Ima denovi koga imam macnini, poblagi dodusa nego porano. Pred nekoj den me fati nastinkata i temperatura kaciv, zanikade bev, se uste sum zatnata, ama ne e strasno. Pak gi sporeduvam dvete bremenosti i mozam da kazam so ovaa sum mnogu poosetliva, i fizicki i emotivno, dali deka imam vekje dete, a so samoto toa povekje obvrska, pa se povekje izmoruvam, ili ednostavno staream, ne znam. Mada pocnav da go zamisluvam bebeto i da posakuvam da go guskam i da go drzam vo race, epten sum nestrpliva, a sto kje bide tek posle, sepak neka se rodi zdravo i zivo, i ja zaklucuvam mojata "rabotilnica", ili "rerna" i tolku deca od mene. Osven ako ne me iznenadi pak nekoe [sm=jezicek.gif] Se razpisav jas [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|