Bea -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела II (10.11.2015 12:49:58)
|
Одамна не сум пишала нешто во темата, па да се пријавам со денешни информации. Кај матичната на контрола сум во четврток, денес бев да се боцнам за крвна слика. И ги симнувам резултатите од нет, отварам - прва вредност седиментација 78!!! ШОК!!! Инстант срцебиење, бебушко почнува да мрда, јас не знам главата кај ми е. Ајде одма чичко гугл, па се инфромирав дека седиментација кај неанемични трудници во втора половина од бременост може и до 90 да оди. Пак некако многу ме се виде вредноста, па ајде и свртев на докторката. Она па ми вика - абе зашто си испитувала седиментација, тоа кај трудници не се ни проверува!!! И ме смири малку, ми објасни дека се додека леукоцитите се во нормални граници или благо покачени - седиментацијата кај трудници нема посебна дијагностичка вредност. Уффф ми дојде душата на место. Другите параметри се во граници на нормала, покачен ми е холестеролот, ама морам да признаам дека претерав периодов со некоја чудна потреба за бурек, вртена пита и симитки [sm=smiley9.gif] Инаку сум полни 25 недели (+1 ден). Се галиме со мешко, си раскажуваме догодовштини, имаме и име [sm=smiley1.gif] Ми се појави линеа нигра на стомакот и така. Почнав ноќе да имам малку проблеми со вртењето и грчеви понекогаш ми се јавуваат во ногата. Зимам Mg 2x250 + во трудничките витамини има некоја количина. Исто така забушавам со домашни обврски [sm=smiley1.gif] , а на работа си донесов перниче за канцелариската столица :) Едвај чекам да го видам на контрола. Секогаш ме фаќа паника пред ехо, не можам да го надминам тој страв, ама ете - се трудам да мислам позитивно и на бебушко да му пренесам позитивни мисли и многу, многу љубов!
|
|
|
|