RE: Инсеминација II (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Kvisko -> RE: Инсеминација II (16.10.2014 19:57:55)

На сите со среќа и со лесно. Ви посакувам позитивни тестови и радосни вести.

Lilika9 без брзање. Ако ти е само заради фондот дај боже да си останеш бремена пред да ти треба ваучер за ИВФ. Инаку сепрепорачува пауза од месец дена во секој случај и заради опуштање а и заради лековите. Дури и да е само прегнил инекција сепак не змее да се дава месец за месец зашто ќе се навикне организмот на неа и потоа нема сами од себе да пукаат фоликулите.
Имајте едно на ум: Сите што сме тргнале по овој пат ќе си добиеме бебе на кое ќе му треба здрава и неизнервирана мајка.

sibela -> RE: Инсеминација II (16.10.2014 22:37:22)

Devojki denes mi e 4 den od ivi ama me boli neso od vnatre bas na vaginalniot del za odnos[sm=smiley36.gif] Dali dr,me izgreba nesto ama me plasi malce ponekogas imam kako nwvobicaena bolka na jajnicite

SOLE -> RE: Инсеминација II (17.10.2014 10:31:03)

sibela so sreka [sm=bravo.gif] uzivaj I ne se zamaraj, ke pomine [sm=smiley1.gif], ti posakuvam [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

bambina34 -> RE: Инсеминација II (17.10.2014 13:19:02)

Сибела, не се грижи ...Овие денови и мене се нешто ме боли..пред некој ден осеќав како некоја тежина во јајниците, вчера пак имав како некои грчеви, како нешто да ме пресекуваше на моменти ..секундарна болка и после како ништо да не ми било...сега дека сме во исчекување на [sm=modricrtici.gif]цртки се нешто ни е ...јас имам уште една недела до судниот ден Ч)

sibela -> RE: Инсеминација II (18.10.2014 22:01:25)

SOLE I KVISKO blagodaram za ohrabruvanjeto,inace sabajle od spijenje I so mm bevme intimni I na sred sex Koga me zdobole neso na matkata ,stomakot abe grcevi vo gorniot del na matkata I posle Pomona,ajjh jjjj aman veke

lilika9 -> RE: Инсеминација II (22.10.2014 0:52:21)

Kako ste devojki sto ima novo :) edvaj cekam sa slusnam ubavu vesti od sibilA bambina jela mila a i od ostanatite. Mnogu sum srekna ato postoi forumot mnigu korisni informacii sovetuvanja.. Os koga pocnav so vas da si pisuvam i poceke nadez imam i poopustena sum i ne ja zamaram okolinata so mojte iscekuvanja od mesec vo mesec. Ve guskam za dobra nok

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (22.10.2014 9:13:31)

Тaкa е лиликa, aјде некoјa дa изрaдувa, тукa сме сите зa пoддршкa.

bambina34 -> RE: Инсеминација II (23.10.2014 21:30:34)

еве ме пријателки, многу сум тажна ...правев вчера тест и излезе негативен ..денес цел ден ме боли стомак , кај и да е ќе добијам [sm=smiley19.gif]

kapina -> RE: Инсеминација II (23.10.2014 22:01:41)

Bambina ne se razocaruvaj ako bitkata e izgubena vojnata ne e

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (23.10.2014 22:28:00)

Bambina, прoдoлжи пoнaтaму, ќе дoјде и твoјoт ден.[sm=smiley31.gif]

bambina34 -> RE: Инсеминација II (23.10.2014 22:33:41)

и официјално добив [sm=smiley19.gif] сега ќе се спремам за втората ...фала ви девојки на поддршката

lilika9 -> RE: Инсеминација II (23.10.2014 22:37:23)

бамбина многу ми е жал, но што е тука е, откажување нема, одиме понатаму, ден за тажење само денес, од утре со нови сили.
Дај боже да биде следниот месец, во паузирање [sm=smiley1.gif]

bambina34 -> RE: Инсеминација II (23.10.2014 22:56:36)

не паузирам, планирам сега на овој циклус пак да правам ...немав стимулации на природен циклус беше...се јавив во фондот и ми рекоа дека можам да правам , ќе ми се важи..утре ќе го барам докторот да видам што ќе каже

lilika9 -> RE: Инсеминација II (23.10.2014 23:25:48)

Бамбина ајде ке кажеш што ти советува докторот.

bambina34 -> RE: Инсеминација II (23.10.2014 23:29:26)

прва ми беше Лилика ...ти што одлучи , ке паузираш сега или ќе праиш и ти ?

Melanija RR -> RE: Инсеминација II (24.10.2014 9:39:07)

Девојки тоа дека ќе важат ви рекле телефонски ,по документ беше преку еден циклус.Добро распрашајте дали ќе ги важат.
Јас ви посакувам [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=bravo.gif]

kapina -> RE: Инсеминација II (24.10.2014 9:49:06)

Da I na mene bese taka napisano vo documentot od fondot inseminaciite da bidat preku dva ciklusi treba ne odma a I mislam podobro e taka malku odmor od bolnici od doktorI

sibela -> RE: Инсеминација II (24.10.2014 17:01:29)

I jas devojki uste dva Dena ke cekam za [sm=rozacrtici.gif] inaku gradite mi se balon tvrdi,me boli dolniot del na stomakot nekogas I sea ke vidime inace I stres si iMav ko pocna da mi lupa srceto od stres I da ima neso ke propadne jas mislam i ne oceluvam mn mn za [sm=modricrtici.gif]

bambina34 -> RE: Инсеминација II (24.10.2014 23:37:53)

мили, се слушнав денес со докторот се договоривме следниот циклус да правам пак инсеминација на природен циклус ..вика се додека имаш фоликули не ти давам хормони ...ме советуваше да првам еден месец пауза поради фондот .. Сибела , стискам палци за тебе ..ајде барем ти да не израдуваш

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (25.10.2014 11:59:23)

babmina34, имаме тема Рецепт за зголемување на можноста за забременување. Рецептот со суви смокви, но на друг начин, го има поназад на страниците на темата која ти ја посочив.

lilika9 -> RE: Инсеминација II (25.10.2014 20:02:56)

Сибила ајде израдувајне!!!! дај боже да се сето тоа знаци на бременост! Јас овој месец паузирам следниот повторно на инсеминација, надежи до небо имам [sm=smiley36.gif] бамбина и јас имав прва неуспешна, на природен циклус, така ќе биде и овој пат, бидејќи се се развива природно и докторот вели нема хормони. Јас сакав барем кломифен да има повеќе јајце клетки, но та е ако треба да биде ке биде и со таа една.

bambina34 -> RE: Инсеминација II (25.10.2014 21:11:24)

Лилика, каде планираш да ја правиш сега инсеминацијата?

lilika9 -> RE: Инсеминација II (26.10.2014 18:19:26)

планирам да ја правам на ГАК. Боже здравје ќе видиме како ќе биде. Сладок ноември што ќе ни донесе [sm=duda.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bambina34 -> RE: Инсеминација II (27.10.2014 0:36:47)

како е процедурата за таму и колку пари е ? кај кој доктор ќе правиш? јас првата ја правев во Ремедика и мислев и втората таму, не ми се мењаат докторите ...

lilika9 -> RE: Инсеминација II (27.10.2014 0:53:43)

Zakazuvas preku maticen inseminacija i zavisi koj doktor e na smena on ke ti ja pravi.! Jas barem taka razbrav. A mislam deka e okolu 1400den. Citav dosta pozitivni iskustva i od gak pa rekov da ja probam srekata. Remedika kiristele nekoja mamas metoda ti imav pisuvano za nea. Pola aperma stavaat vo jajcevodi pola vo matka i ako obicna inseminacija ima 10% ovaa ima 30%. Rasprasaj gi u remedika za ova. I ti ke pauziras 1 ciklus?

Страница: <<   < Претходна страница  40 41 [42] 43 44   Следна страница >   >>