bubla -> RE: Инсеминација II (30.10.2014 19:45:50)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla Pomina mojata inseminacija vo ponedelnikot. Stimulacija samo klomifen (3-7 den) i inekcija hormion (mislam taka bese). denta na inseminacija -ovulacija i 10mm endometrium. Terapija zemam samo utrogestan 2x200 i trebase femibion, ama nikade gi nemase po aptekive. Sekade bev. Gledam i tuka se reklamiraat ama neznam kade da gi kupam. Nekoj da znae? Правев кај Лазаревски во Систина. заменски ги зедов прегназон. Се надевам исти се по состав. А инаку не би правела пауза ако оваа не ми успее. Гледам сите паузирате заради фондот. Мене не ми се паузира - циклусот ми е долг 37 дена и ако чекам преку еден месец многу време ќе изгубам. Секако сме спремни на приватно ИВФ. Бубла, среќно да ти биде успешна инсеминацијата. [sm=bravo.gif] Фемибион имаш во поголемите аптеки, во таа на Систина, Еурофарм, Виола, за Зегин не сум сигурна.... Се надевам да биде успешна [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] и да не мора да одиш со нова инсеминација или на приватно за ИВФ, како што викаш, но со 4 инсеминации одобруваат ИВФ во Фонд. Позз Секаде Бев, во систина прво. Ми поудија заменски прегназон. Иницијално не го зедов. Појдов во виола, ми беше по пат во лептокарија, нема. Бев во зегин и еурифарм, иста приказна. Гледам тука се рекламира, а никаде го нема. Некако не се чувствувам добро со заменски лекови. Сакам да си го најдам тој што ми го пиша докторот
|
|
|
|