RE: Инсеминација II (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (18.11.2014 13:17:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

dragi moi, kako ste mi? Lilika sto naprai za inseminacijata , koga ke odis ? Jas cekam da dobijam ama eve dva dena mi kasni ..Ova mi e vtor pat da mi kasni vo zivotot.. Aj da ne se raduvam pred vreme ;)

Па може ќе треба да се радуваш, а и ние со тебе[sm=smiley36.gif]

scared RR -> RE: Инсеминација II (18.11.2014 16:49:38)

Ништо од мојата инсеминација за овој месец [sm=smiley13.gif] Вчера се разбудив болна и со температура и сестрата ми рече дека не смеам да почнам со терапија [sm=smiley19.gif] И така вчера си кенкав по дома денес сум по ок, со нови сили нареден месец ќе ја правиме, а во меѓувреме ќе се молиме да бидне природно.

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (18.11.2014 21:07:30)

ајде скаред, не губи надеж, може природно секогаш да бидне, не се знае....[sm=bravo.gif]

Hopeful RR -> RE: Инсеминација II (18.11.2014 21:45:22)

Дај боже да биде овој месец баш тој и парите предвидени за инсеминација да си ги потрошите на поубави работи [sm=smiley1.gif]

lilika9 -> RE: Инсеминација II (18.11.2014 22:18:28)

Бамбина добра си чим си издржлива да чекаш а да не правиш тест :) ајде дај Боже да касни со причина [sm=duda.gif]
Скерд одма ке помини месецот, можеби на телото му треба одмор. Одмори се овај месец од се и уживај си, секој месец се надеваме дека ќе биде, дали со инсеминација или без, а и еден месец мора да биде! затоа не се секирај и само смирено.
Јас крај на недела треба да одам на мерење на фоликули ако е се ок ќе закажиме инсеминација.

bambina34 -> RE: Инсеминација II (18.11.2014 23:32:38)

Lilika dobiv :( zdravje naredna nedela ke se spremam i jas za inseminacija ako bide se vo red....folikometrija ke ti pravi maticniot ili kaj Trajkovski ?

scared RR -> RE: Инсеминација II (19.11.2014 0:52:28)

Дај боже девојки, дај боже сите да се радуваме нареден месец :)

bubla -> RE: Инсеминација II (19.11.2014 19:07:18)

Jas i posle cela nedela prekinuvanje so utrogestan uste ne sum dobila?!

scared RR -> RE: Инсеминација II (19.11.2014 19:35:53)

bubla јас мислам до сега требаше да добиеш, се чу ли со докторот? Оди нека те види на ехо..

bubla -> RE: Инсеминација II (19.11.2014 21:51:39)

Aко не добијам до утре, ќе одам. Денес зборев со сестрата и она така ме советуваше.
Имам некои болки во стомакот и главоболки. Се си викам ќе дојде кај да е.

scared RR -> RE: Инсеминација II (20.11.2014 15:18:43)

Bubla што направи? Доби ли [sm=smiley1.gif]

bubla -> RE: Инсеминација II (20.11.2014 17:43:03)

Добив. И многу ми е болна овој пат. Цел ден ме кине стомакот. Во понеделник кај докторот и почнувам со нова терапија и ново иуи.

scared RR -> RE: Инсеминација II (20.11.2014 18:07:52)

A зашто одма почнувате со друга инсеминација, нели обично преку еден циклус иде тоа, ем за да одмори телото, ем за ако недај боже притреба ваучер од фондот за инвитро. [sm=zmeden.gif]

bubla -> RE: Инсеминација II (21.11.2014 14:18:22)

Искрено не ми се чека преку еден циклус. Јас имам прилично долг циклус 36+ денови. Значи ако чекам преку еден многу време ќе ми биде.
Исто, не сакам да правам многу инсеминации. Спремна сум и приватно да си платам ИВФ постапка. Не ми е толку битно ваучер од фондот. Сепак се надевам нема до таму да дојде. Сепак ИВФ е инвазивна постапка - не е баш убаво со толку хормони да се боцкаш.

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (21.11.2014 14:41:08)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubla

Искрено не ми се чека преку еден циклус. Јас имам прилично долг циклус 36+ денови. Значи ако чекам преку еден многу време ќе ми биде.
Исто, не сакам да правам многу инсеминации. Спремна сум и приватно да си платам ИВФ постапка. Не ми е толку битно ваучер од фондот. Сепак се надевам нема до таму да дојде. Сепак ИВФ е инвазивна постапка - не е баш убаво со толку хормони да се боцкаш.

Bubla, како сметаш така прави, ние те поддржуваме, се се прави за [sm=duda.gif]

lilika9 -> RE: Инсеминација II (21.11.2014 16:09:09)

Скеард И јас нема овај месец да правам инсеминација...на антибиотици сум, а ќе требаше во недела да ми биде инсеминацијата..здравје боже следен месец ако добијам! Бубла, да се надвеаме дека успешна инсмеинација ќе имаш овој пат!

bambina34 -> RE: Инсеминација II (21.11.2014 16:24:59)

Lilika, pobrzo da ozdravis. I Dan boze da fati prirodno mesevov..jas bbev vcera na lekar I mi dadoa klomifen. Zdravje of nedela pocnuvan so niv. Treba da gi pijam 5 dena pa name kontrola. IMA li nekoja of vas iskustvo so klomifen. Jas prvpat kepijam. Se nadevam ke bide OK, bidejki jetrata znaat da mi pravat problem.

bubla -> RE: Инсеминација II (21.11.2014 21:33:37)

Фала на сите за поддршката. Се надевам сите ќе си дочекаме што поскоро по едно бебенце.
Баш ми е жал што еве и лилика и сцаред до антибиотици дојдоа. Јас од август наваму си го јакнев имунитетот. Оваа година често бев болна. Пиев 2 месеца имуне асист таблети. Сега секое сабајле јадам мстичен млеч. Искрено, подобро се чувствувам. Пробајте со нешто.што ви годи да си го зајакнете имунитетот.
Јас пиев кломифен минатиот месец. Искрено не видов ништо лошо. Јас пиев 5 дена по едно.

scared RR -> RE: Инсеминација II (21.11.2014 23:23:40)

Ма јас ретко се разболувам, доста јак имунитет имам, го јакнев едно време со се и сешто и успешно ми беше, не знам што бидна сега ко за беља ме фати настинка, поминав без антибиотици ама сепак не смеев со температураа терапија и тоа е [sm=smiley13.gif]
Со среќа на сите овој месец што ќе правите да ви биде успешна и ве чекаме во темава со детали [sm=zz_rolleyes.png]

bubla -> RE: Инсеминација II (22.11.2014 11:26:51)

Овој пат сум го обезбедила и фемибион 1. Се надевам нема долго да се мачиме и сите скоро ќе видиме 2 цртки.

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (23.11.2014 18:54:23)

Ајде жеснки, активен ви е периодов, некоја нека не израдува[sm=bravo.gif]

lilika9 -> RE: Инсеминација II (23.11.2014 19:01:06)

morase povtorno da pravam hsg bidejki nemav snimki od prvoto pa mi dadoa i antibiotici. Bubla ajde neka donesi sreka femionot. Jas meseci piev folna a sega zaboravam.. Pocnav da zabusavam...

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (23.11.2014 19:05:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilika9

morase povtorno da pravam hsg bidejki nemav snimki od prvoto pa mi dadoa i antibiotici. Bubla ajde neka donesi sreka femionot. Jas meseci piev folna a sega zaboravam.. Pocnav da zabusavam...

[sm=smiley36.gif] Знаеш дека мораш, тури си римајндер[sm=smiley36.gif]

bubla -> RE: Инсеминација II (23.11.2014 19:37:56)

Јас на телефонот имам потсетник секој ден во 9 вечер :-)
Лилика, како тоа ги немааш снимките од хсг, па сега ново?

scared RR -> RE: Инсеминација II (23.11.2014 22:04:40)

Кога веќе ја спомнавте фолната јас да прашам дали мора во исто време секој ден да се пие? Не заборавам да се напијам ама го заборавам времево, исто му доаѓа изгледа [sm=smiley36.gif] никогаш не ја пијам во исто време, не ми ни текнува во колку пиев вчера [sm=zmeden.gif] Има некаква врска тоа или не?

Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>