RE: Инсеминација II (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

lilika9 -> RE: Инсеминација II (23.11.2014 23:26:00)

скеард мене апотекарката ми рече само да е после јадење. Јас ја пиев после ручек, ама ете сега некако ја запоставив, треба пак да продолжам.
Бубла ги немам бидејчи ги правев поодамна, им а две три години, и не мислев дека ќе ми требаат, па сега повторно, од една страна да ги види докторот, а од друга и јас да се осигурам дека се е ок. И се е ок :)
Бамбина јас имам пиено кломифен, ништо страшно си го пиеш секој ден како што ти го препишаа, и може да имаш овулација со повеќе јајце клетки, а со тоа и поголеми шанси за оплодување. Ајде со Господ напред до позитивни резултати од оваа инсеминација. А растењето ан фоликулите го прати матичниот, па кога че виде дека се спремни ќе ти даде стоп инекција и потоа одиш кај Трајковски во точно одредено време или кој доктор ќе го начекаш на смена.

cosma -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 12:26:19)

zdravo na site...moze li da mi preporacate dobar ginekolog sto vi vrsese folikulometrija, da ne e sistina zosto mi e mnogu daleku i skapicko...pozdrav

lilika9 -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 12:42:31)

Косма имаш матичен гиниколог? Обично тие ги вршат тие прегледи

cosma -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 12:49:56)

da ama ovoj mojov ima eho od bivsa SFRJ...:)i dva meseci mi ja utnuva ovulacijata...

bubla -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 18:33:00)

Eve me mene. Od denes pak na klomifen. Edno na den do petok. Ponedelnjk sabajle put pod noze na folikulimetrija.
So gospod napred ovoj pat pa se nadevam ke mi se poskreki.
Doktorot bese prilicno iznenaden zosto ne se fatilo minatiot pat. Ama toa e.

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 19:28:02)

Бубла реќно. Кај кој доктор беше?

bubla -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 19:37:14)

Kaj Lazarevski odam vo Sistina. Super e doktorot, go obozavam!

SOLE -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 20:09:55)

bubla ti posakuvam sreka I uspesna inseminacija [sm=bravo.gif] [sm=nosecka.gif]

scared RR -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 20:29:54)

Среќно бубла оваа инсеминација да биде успешна[sm=bravo.gif]

bubla -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 20:49:37)

Фала девојчиња. Стискам палци за сите нас.

lilika9 -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 21:16:31)

bubla, neka rastat folikuli do ponedelnik pa da bide uspesna inseminacija ovoj pat. I kaj mene doktorot taka reagira koga ke odam da kazam deka dobiv, ej ti pak nisto?? ajde ovoj pat ke bide :) nekogas mora :)
Kosma promeni go doktorot, ili odi kaj drug ne bi trebalo skapo da ti naplati za pregled na folikuli. Ama najdobro e kaj eden ist da odis celo vreme, bidejki ke te prati, ke te zapoznae i podobro ke sovetuva. Maticnite na privatno naplakaat okolu 600den pregled. se spremas za inseminacija?

bubla -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 21:20:25)

Фала лилика. Се надевам ќе имаме убаво новогодишно пакетче :-)

lilika9 -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 21:45:04)

bubla ti bas za nova godina ocekuvas rezultati? ajde neka bide novogodisnoto paketce edno stapce so dve crti :) inaku ovaa nedela i astroloski se preporacuva zapocnuvanje na novi pocetoci, bidejki ke bidat prorpateni so uspeh - slcajno nacekav eden tekst na internet, daj boze da ni se nasmsevnat zvezdite [sm=smiley10.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Kvisko -> RE: Инсеминација II (24.11.2014 21:58:25)

Bubla со среќа и со лесно.

Инаку за инсеминација на ГАК најдобро е таму да одите на фоликулометрија. Најбитно е добро да се следат фоликулите и да се даде точно стоп инкецијата. Најмалку е битно кој доктот физички ќе ја вбризга спермата преку катетер. Според мене матичните не се за ништо друго освен за решавање на некомплицирани случаи (мене едната матична скроз ме зезна со кломифен на пример и несаглам следење на фоликули). Затоа ако веќе правите инсеминација на ГАК и сте од Скопје одете таму и на мерење фоликули.

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (25.11.2014 8:45:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilika9

bubla ti bas za nova godina ocekuvas rezultati? ajde neka bide novogodisnoto paketce edno stapce so dve crti :) inaku ovaa nedela i astroloski se preporacuva zapocnuvanje na novi pocetoci, bidejki ke bidat prorpateni so uspeh - slcajno nacekav eden tekst na internet, daj boze da ni se nasmsevnat zvezdite [sm=smiley10.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ајде, кај сите нека се посее бејби прашина[sm=bravo.gif]

bubla -> RE: Инсеминација II (25.11.2014 9:20:36)

Ќе биде малку пред нова година по моите пресметки. Кески да бидне, ништо друго не ми треба [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

cosma -> RE: Инсеминација II (25.11.2014 12:14:09)

fala vi na odgovorite...inaku do sega imam napraveno 2 inseminacii na GAK neuspesni zosto mi se utinja ovulacijata...Inaku dr. Tofovski na GAK me vodi no dr. e prezafaten ke probam so nekoj privaten mi go preporacaa dr.Lozankovski a i blisku e do GAK od kaj nego pravo na vbrizguvanje...:)

Melanija RR -> RE: Инсеминација II (25.11.2014 14:22:57)

Ако имате добар матичен гинеколог нема да имате проблем со тоа кога треба да се прави фоликулометрија. Одберете добар не сите се само за едноставни постапки и случаи.
Со среќа на сите [sm=bravo.gif]

bubla -> RE: Инсеминација II (25.11.2014 14:41:26)

Се согласувам со Меланија. Не сите матични се добри за покомплицирани работи. Убаво размисли кој доктор ќе го одбереш.

Kvisko -> RE: Инсеминација II (25.11.2014 20:05:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cosma

fala vi na odgovorite...inaku do sega imam napraveno 2 inseminacii na GAK neuspesni zosto mi se utinja ovulacijata...Inaku dr. Tofovski na GAK me vodi no dr. e prezafaten ke probam so nekoj privaten mi go preporacaa dr.Lozankovski a i blisku e do GAK od kaj nego pravo na vbrizguvanje...:)

Ако се мислиш кај Ложанковски тогаш инсистирај тој да ти биде матичен. Докторката што работи кај него мене ме зезна со мерење фоликули и коломифен. Заради неа не можам да се оправам од цисти, трудници супер третира ама врска нема за неплодност.

Размисли за друг доктор на ГАК ако ти е Трајковски презафатен. Јас на пример сум презадоволна од Трајанова на ГАК. Стварно има супер пристап. Или пробај да разговараш со Трајковски навистина да се нафати да те следи зашто со мојот стаж на ГАК гледам дека има жени што ги следи баш тој и што се задоволни од него.

bambina34 -> RE: Инсеминација II (27.11.2014 23:34:46)

dragi moi , denes zavrsiv so klomifenot i pocnuvam so estrofem..ima 4 folikuli po 12 mm , endometriumot e dobar , pa sega zdravje ponedelnik ili vtorink inseminacijata

LoveableMe RR -> RE: Инсеминација II (28.11.2014 12:01:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

dragi moi , denes zavrsiv so klomifenot i pocnuvam so estrofem..ima 4 folikuli po 12 mm , endometriumot e dobar , pa sega zdravje ponedelnik ili vtorink inseminacijata

Babmina34, среќно пиши ни како ќе пројдеш[sm=bravo.gif]

bubla -> RE: Инсеминација II (28.11.2014 22:32:56)

Стоп инекција примаш бамбина? Понеделник кој ден ти е од циклус? Ако си пиела кломифен до 9 ден во понеделник ќе ти биде 12 ден.
Јас би требало понеделник/вторник да примам стоп инекција, денес ми е 9 ден. Во понеделник сум на фоликулиметрија. Минатиот пат со истата терапија на 15 ден имав овулација. Среќно!

bambina34 -> RE: Инсеминација II (28.11.2014 23:46:42)

Blagodaram Loveableme..
.Bubla , klomifen piev od 5 do 10den ..pa od 10 do ponedelnik ke pijam estrofem..vo ponedelnik sabajle sum na lekar pa ke vidat kolku porasnale folikulite i valjda ke mi dadat stop inekcija , pa inseminacija ..ne znak kako odi , ova mi e vtora inseminacija , prvata ja pravev na priroden ciklus...inaku vo ponedelnik mi e13 den..

bubla -> RE: Инсеминација II (29.11.2014 9:46:52)

Ок. Кломифен обично 5 дена се пие. Ако почнеш од 5ти завршуваш со 9ти. Затоа така претпоставив :-)

Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>