RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 13:36:16)

[sm=duda.gif][sm=bravo.gif][sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] Драги рр јас сум бремена , висината на бета е 511 со сопругот сме пресреќни заплачавме од среќа конечно после 10 години сме трудни. На сите сум ви благодарна што во овие измибати години ме бодревте и ајде да ве повлечам за нос сите да успеете за тоа што се бориме за најубавите бебиња. За две недели ми закажаа преглед за срцева реакција и ми рекоа дека сум отприлика 1 месец сум бремена.[sm=bravo.gif]

kokicekokice -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 14:02:20)

Со Среќа mesecina83.[sm=bravo.gif][sm=nosecka.gif][sm=bravo.gif] Со лесно да си ја истераш бременоста [sm=9nebesa.gif]

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 14:21:00)

ахххх меечина, мноооогу се израдував. Уживај, уживај и со лесно 9 те месеци. Бетата не ти е лошта, ти спомнаа можност за близнаци? Ајде па да се префрлиме во темите кај трудните конечно.

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 14:33:29)

mesecina83 [sm=bravo.gif] конечко [sm=modricrtici.gif] имај убава бременост

@bebe -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 15:09:35)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]lele bravo mesecina, cestitki iskreni, vikam cekaj da ti cestitam, te pamtam od prvotot invitro otprilika tuka nekade za nekoj den pred mene ili posle go pravevme testot togas i dvete ne uspeavme, ama sega jas si go imam moeto angelce so mene, a i ti isto vo tvoeto stomace, so sreka , vremeto pominuva bzro vo bremenosta, samo rastete i pravete si planovi bas e intersno, ete uporonosta vodi do uspeh, bravo uste ednas, i na site vi posakuvam [sm=duda.gif] sto ste na forumov, ne se otkazuvaje, nikako, sekoj mesec e mozebi vas blagoslov za [sm=duda.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 15:35:36)

Cestitki mesecina

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 15:54:36)

zdravo na site.. nova sum na forumov i vo mometov e vo tek moeto prvo ivf... na vtoriot den od mojot ciklus pocnav so bockanje za rast na folikulite i od osmiot so inekcii za sprecuvanje na prerano pukanje na folikulite.. deneska mi e 13 den, vecerva treba da stavam ineksija za pukanje i vsreda sum na punkcija .. malku sum nervozna, ispanicena, imam strav od narkozata [sm=smiley19.gif]

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 16:28:01)

stefanie нема потреба од нервоза за анестезијата....тоа е краткотрајна анесзтезија, отприлика 30мин се цела постапка на заспивање пункција и будење....неколку часа потоа ке биде како ништо да не било.... Ти посакувам многу и квалитетни јајце клетки кои потоа ке се претворат во [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Месечина честитки!!! уживкај си во најубавите 9 месеци[sm=9nebesa.gif]...со лесно

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 17:36:06)

Mesecina83 so sreka neka vi e

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 18:11:41)

fala nataly86 znam deka ne treba da panicam ama stravot nekogas e pogolem :( isto taka mi e strav od hiperstimulacija, imam golem broj na folikuli.. na pregledot mi kaza deka na edniot jajnik ima 7 a na drugiot 8 folikuli ..podovcna koga vidov vo semata pisuvase deka se okolu 23 [sm=zmeden.gif]

sakam da ve prasam kolku folikuli imavte vie, kolku vi izvadoja i se oplodija ??
i tie sto imavte hiperstimulacija, koi simptomii bea??

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 18:34:17)

Mesecina83, среќнооо, повлечи не сите и ние да се радуваме имај убава и лесна бременост[sm=bravo.gif] stefanie, добредојде, се надевам на пријатна дружба на форумот. Кај кој доктор си? Не паничи, не мисли, пушти докторот да те води, за се има решение, позз. Другите што правите? мацика4, конечно ли е за тестот или ќе не израдуваш?

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

07.06- macika4 - почеток со терапија
23.06 - весник - почеток со терапија
04.06 - lily98 - почеток со терапија

=========================
28.06 macika4 = пункција /02.07= ET
06.07 marina111= пункција /09.07= ET
07.07 lily98 = пункција /10.07= ET
15.07 весник= пункција /18.07= ET
16.07 stefanie= пункција /19.07= ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
15.07 macika4 = ТЕСТ
22.07 marina111 = ТЕСТ
23.07 lily98 = ТЕСТ
01.08 весник= ТЕСТ
03.08 stefanie= ТЕСТ

=========================

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif] mesecina83 [sm=9nebesa.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 18:34:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: stefanie

fala nataly86 znam deka ne treba da panicam ama stravot nekogas e pogolem :( isto taka mi e strav od hiperstimulacija, imam golem broj na folikuli.. na pregledot mi kaza deka na edniot jajnik ima 7 a na drugiot 8 folikuli ..podovcna koga vidov vo semata pisuvase deka se okolu 23 [sm=zmeden.gif] sakam da ve prasam kolku folikuli imavte vie, kolku vi izvadoja i se oplodija ??
i tie sto imavte hiperstimulacija, koi simptomii bea??

draga stefanje eve kje ti dadam eden sovet nemoj da se plasis od punkcijata toa e kratka postapka koja trae 30 minuti i se izvrsuva so anestezija ,se ke se izdrzi za da ti uspee in vitroto.Jas vo moevo vtoro in vitro koe deneska ispadna deka e uspesno mi kazaa deka sum bremena ,na punkcijata koja bese 27 juni mi izvadija 8 jajce kletki od koi edna prazna ,potoa ispadnaa deka imam dobri 4 embrioni od koi 3 mi vratija vo mene na 30 juni na 3 den od transfer i posle 2 nedeli napravivme test preku krv koj bese deneska i e pozitiven.Ti posakuvam mnogu sreka i da ti vratat ubavi embrioni i za 2 nedeli da gi vidis[sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

SOLE -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 19:19:16)

mesecina83 cestitki, [sm=bravo.gif] mnogu se izraduvav [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] imal si ubava I lesna bremenost so 3 [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif] Pozdravce

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 19:26:52)

dobrovenajdov loveableMe rr sakav od porano da se priklucam na forumov no imav problemi so najavata ..milo mie sto se se sredi... inace ne sum vo mk..

mesecina83 najprvo cestitki imaj lesna bremenost.. sto se mora da izdrzime da dojde do toj den koga ke vidime [sm=modricrtici.gif]

malku za mene : ovaa godina napravav laparoskopija i histeroskopija se bese vo red .. mojot maz ima mal broj na spermatozoidi.. inace imam namaleno lacenje na stitnata zlezda, zemam eutiroks 75 i od ovoj mesec dostinex .. imame i tri neuspesni inseminacii ovaa godina napraveno i vednas prodolzivne so ivf t.s icsi ..
mene mi rekoja deka ke mi vratat dva embrioni i mi predlozija isto taka ako se poveke embrioni, transfer na 5 den deka imalo poveke sansi za vgenzduvanje(koj mora sami da si go platime 400evra)

kako bese kaj drugite, na koj den vi bese transferot ? i dali ima pogolemi sansi na 3 ili 5 den?

SOLE -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 19:47:02)

Stefanie ti posakuvam uspeh I sreka I samo pozitivni misli, a toa dali transverot ke bide na 3 ili 5ti den najdobro ke odlucat embriolozite vo zavisnost od embrionite kako se razvivaat, mislam deka toa e individualno, ima mnogu trudnici od koi na nekoj im bil transverot na 3ti a na drugi pak na 5ti den. a mene na primer ptvoto mi bese na 3ti, vtoroto na 5ti no zal neuspesni, vo sekoj slucaj ne se zamaraj I opteretuvaj mnogu za da pomine se vo najdobar red I da rezultira so uspeh. Pozdrav

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 20:18:45)

Stefanie јас од мое искуство можам да кажам дека е подобро на 5 ден....инаку одлуката за 3 или 5 ден е на билогот

Инаку лично мој став е доколку има повеќе ембриони да се чека до 5 ден...

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 20:31:16)

Na mene mi bese na treti den et oti imav samo1 embrion.

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (14.7.2014 20:42:39)

fala vi na site za brzite odgovori ... zdravje ke vidime kako ke pomini punkcijata pa posle ke odlucme.... za sat treba da se bocnam, go zamraziv bockanjevo stvarno deka i za insemenaciite morase.. ama vervajte se e navika, za prvata mojot maz me bockase so eden sat molenje, vtorata so pola sat pominuvavme, za tretata odma a sega sama pocnav sto ni sama ne veruvav deka nekogas ke go napravam toa...
deneska nekako sekavam vo stomakov kako nesto da imam, popoleka se dvizam.. se nadevam se ke bidi vo red i nema da dojde do prestimuliranje

gina -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.7.2014 0:45:48)

Mesecina83 mnogu me izraduva mila odamna nemam pisano ama ve sledam ti imav prateno pp neznam dali si e procitala imaj ubava i lesna bremenost so bliznacinja. I na site koi se vo postapka sto pobrzo da se i izraduvaat Srekno na site....

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.7.2014 11:07:51)

cestitki mesecinaa imaj ubava bremenost:)[sm=smiley1.gif] devojki da ve prasam(posebno tie sto ste posle transfer)dali imate bolki vo gradite jas vcera a eve veke pocnuva i denes imav mnogu bolki i toa samo vo ednata(desnata ) grada .vi blagodaram[sm=smiley13.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.7.2014 12:26:47)

Постот на Нате 76 ќе биде префрлен во темата Имав успешна постапка на ИВФ забременување.. Нате пиши само кај кој доктор беше. Ги охрабрувам сите рингерајки кои се бремени со ИВФ да ги пишуваат своите стории во таа тема, позз

mery -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.7.2014 19:07:18)

cestitki mesecina,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] imaj lesna bremenost..
Sakam da go spodelam i ova iskustvo ili pak moze ste imale vakov slu;aj. posle neuspesnoto ivf, mi kasnese menst.10 dena, a pred ivf sum imala redovna na 28 dena i vie devojki me upativte da odam kaj doktorkata sto me vodese za ifv. utredenta otidov. na eho me vide i mi kaza deka sum imala eden folikul od terapijata od ivf-to, i mi dade dabroston( progesetorn bile. eve veke 15 dena mi kasni ni traga od menst. Ima li nekoja sto piela dabroston ili i kasnala mens? sve mi se poremeti posle ova , daj boze da se zavrsi veke ednas...[sm=smiley19.gif]

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.7.2014 22:02:39)

еве ме девојки,пункцијата лесно помина,ми извадиле 10 јајце клетки и од утре чекам кој ден ќе ме викнат.е сега добив лекови,кринон вагиналети,фемибион 1 на ден,аспирин од 100 мг.од утре и естрофрн.Овие лекови не ги покрива фондот,се нацртав 2.500 денари.Кажете ми ,ќе ги примам цело време и после трансфер,посебно оние кринон гел вагиналети која една е 180 ден.(машала) Поздрав до новите трудници и среќа за идните!
п.с.ме наболува стомакот,нормално ли е????

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.7.2014 22:11:48)

Pa nemoras krinon gel mozes utrogestan da stavas na mene taka mi kaza Dr Tase

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.7.2014 22:15:03)

I nemoras femibion mozes I drugi pregnacare mamavit.se poevtini mislam nekoj od niv mislam nemat omega3 no jas omega3 si zemam edna lenticka od 20 ampuli I pijam po edna na vecer I se okolu70 den od zegin

Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>