RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (20.7.2014 19:14:43)

Стефание, слушај ги докторите како ќе ти кажат, така. Весник, ајде сега заедно да навиваме за[sm=nosecka.gif] Другите што правите?

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

23.06 - весник - почеток со терапија
04.06 - lily98 - почеток со терапија

=========================
06.07 marina111= пункција /09.07= ET
07.07 lily98 = пункција /10.07= ET
15.07 весник= пункција /18.07= ET
16.07 stefanie= пункција /19.07= ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
22.07 marina111 = ТЕСТ
23.07 lily98 = ТЕСТ
01.08 весник= ТЕСТ
03.08 stefanie= ТЕСТ

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif] mesecina83 [sm=9nebesa.gif]

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.7.2014 10:19:52)

Девојки јас неможам да лежам од денеска си станав си се истуширав и ќе си терам нормално.нема само да ае напрегам и тешко да кревам другото стандард ќе си го терам.имам како лабави болки долу во матката уствари не се тоа болки тукѕ показател дека тука ми е матката.

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.7.2014 12:10:57)

vesnik i jas taka planiram od utre, ovie dena lezam,sedam malku niz doma se razdvizuvam kolku za cirkulacija.. pa zdravje toa sto e nase ke si dojde. inace i jas imam malku bockanje no ne vo matkata tuku vo jajnicite], sigurno uste se golemi i mu treba vreme da se vratat vo normala

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.7.2014 18:37:44)

Како ги броите деновиве после трансфер.еве јас имав трансфер на 18 на 3 ден му ги вратија ембрионитњ и сега доколкѕ би правела домашен тест кога би го направила или преку крв кога да иапитам.во систина ми пишале контрола по 16 дена.тоа е сметајќи ги и тие три дена???

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (21.7.2014 18:55:05)

Ne denovite treba da gi presmetuvas od 18 juli

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.7.2014 8:45:07)

весник, прв ден од трансфер ти е 19 јули, утредента. Ајде сега пушти мозок на пазење, гали си го мешето и со среќа.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.7.2014 12:29:11)

Весник, во табелата погоре види, имам напишано кога треба да правиш тест[sm=bravo.gif]. Позз на сите мешиња. Lily98 и marina111, ќе се радуваме ли заедно[sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]?

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.7.2014 15:38:00)

Денеска ме фати нервоза уште од сабајле.претходниве денови чувствував некои вибрации во матката а денес не и колку човек да е храбар пичнаа секакви мусли да ми шетаат низ главата.навистина овој период бул најтежок.би го сменила за 30 инекции.

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.7.2014 15:55:25)

marina111 [sm=bravo.gif]
lily98 [sm=bravo.gif]
весник[sm=bravo.gif]
stefanie[sm=bravo.gif]

за [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.7.2014 21:00:55)

Драги рр како сте која е следна да прави тест и да сподели со нас дека е бремена редно е и други да ни се приклучат во клубот на големите мешковци.Денеска бев кај мојот матичен гинеколог бидејќи синоќа кога бев во вц кога се бришев со тоалетот видов бели дамки и се исплашив дека е нешто лошо .Се слушнав со Петановски и ми рече дека се во ред дека тоа било од кринонот дека дел останувало во вагината а дел се исфрлал но јас око не склопив цела ноќ од мисли.И сабајле во 7 и 30 бев на преглед кај мојата матична и она истото ми го рече дека е од кринонот и да продолжам и понатаму да го ставам.И реков на матичната дали е рано се уште на ехо да се види нешто дали има бебушки во мојот мешко и видов 2 точки .Денеска сум најсреќна после долги и тешки 10 години конечно ги видов моите сонциња БРЕМЕНА СУМ СО БЛИЗНАЦИ .Ви посакувам на сите на форумов да има само дупла бременост [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sasaiciko -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 9:58:57)

Cestitkiiiiiii [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 11:13:14)

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

Денеска ме фати нервоза уште од сабајле.претходниве денови чувствував некои вибрации во матката а денес не и колку човек да е храбар пoчнаа секакви мусли да ми шетаат низ главата.навистина овој период бул најтежок.би го сменила за 30 инекции.

Весник, кај сите е така гледај да се релаксираш да шеткаш и да не мислиш на тоа, дружи се со луѓе, не останувај често сама. Другите каде сте?

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 17:03:26)

ajde devojki jas da vi se pofalam so [sm=rozacrtici.gif] napraviv i beta se e vo red pozitivno ama malku prokrvariv i se ispaniciv ama dok rece se e ok pa za nekoja nedela na eho ajde site sto cekate da imate pozitivnooo love uuuu[sm=smiley17.gif][sm=smiley17.gif]

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 17:13:48)

Леле lily98 колку убави вести.честитки.со здравје да аи ги носиш наредниве 9 месеци.пиши ми на кој ден направи тест и далу имаше некои симптоми претходно??? пиши ми дали цело време лежеше или си беше активна???

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 17:19:50)

lily98 [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] имај лесна бременост

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 17:34:12)

fala bi mn za podrskata melanija i vesnik .da ti odgovoram, ne lezev bas celo vreme ama onaka se dvizev po doma,prv pat izlegov edna nedela posle transferot so ogled na toa sto rabotam celo vreme stoejki za mene toa bese premnogu pasiven period.nemav nikakvi simptoi samo mala blka vo jajnicite povremeno ama mi rekoa so ogled na toa so imav hiperstimulacija bilo normalno,e denes malku prokrvariv i imam nekoi bolki kako za pred dobivanje ama mi rekoa deka toa ne e problem,da lezam i da se relaksiram,inaku testot na mokraca go napraviv sinoka sto znaci na 13 den a denes napraviv na krv.ajde so lesno i na tebe stiskam palci da dobies i ti [sm=rozacrtici.gif]

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 17:56:23)

lily98 во систина испитуваше бета хцг ??? незнам јас што да правам кога ќе дојде тој ден,дали да проверам некаде по клиники овде во мојов град или да одам систина??? ама си велам најдобро е систина да си појдам оти кој ќе ми каже дали ќе треба да продолжам со естрофемот,кринонот,аспиринот...тебе што ти рекоа ,да продолжиш со терапијата и до кога ако треба да продолжиш???

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 17:59:04)

јас уште сум по дома,еве 6-ти ден,уште не сум ги слегла скалите дома,ама некако ме фаќа нервоза.имам како потеченост долу во матката,како подуеност и ако се движам подолго низ дома,во кујна на пример ме тера некако за да си седнам или пдлегнам .е сега незнам дали е тоа оти сум залегната или нешто друго ќе да е...леле извинете ми се чини само јас сум на форумов,,,,простете ако сум досадна.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 19:14:05)

Lily cestitki

Malku mi e cudna na mene taa beta kako toa samo pozitivna neli kazuvaat kolku e na mene sekogas mi e pisalo kolku e pravev3 inseminacii I edno IVF I sekogas mi pisese kolku e eve za invitroto koga ispituvav prviot pat bese37 vtoriot pat koga ispitav dali se duplira bese102. I po sle 6,2

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 19:42:32)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lily98

ajde devojki jas da vi se pofalam so [sm=rozacrtici.gif] napraviv i beta se e vo red pozitivno ama malku prokrvariv i se ispaniciv ama dok rece se e ok pa za nekoja nedela na eho ajde site sto cekate da imate pozitivnooo love uuuu[sm=smiley17.gif][sm=smiley17.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitki za bremenosta imaj ubavi [sm=9nebesa.gif] ,konecno ni se prosiri karavanot so trudnici ajde sledni koi ste da ni se pridruzite vi drzam sreka na site koi gi cekaat[sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 20:20:25)

cestitki lily98 [sm=bravo.gif] imaj lesna bremenost.. bi sakala da te pasam dali osven bolki vo jajnicte imase drugi simptomi na hiperstimulacija??

vesnik jas lezev samo prvite tri dena, vcera malku izlegov od doma a deneska dvapati.. ziveam vo zgrada na vtori znacci imam okolu 30tina skali.. neznam dali ima vrska lezenjeto, po sto mene odma posle transferot me pusija doma, i mi rece slobodno ako sakam istiot den da odam na setanje, na kupuvanje, no jas se odluciv malku da odmaram.. inace vcera mi bese isto kako na tebe, posle podolgo vreme stoenje vkujna custvuvav pritisok vo stomakov i sakav da sednam..mislam deka e od toa sto sne zalegnati [sm=smiley36.gif]

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.7.2014 20:28:31)

zaboraviv da kazam deka kolku i da se obiduvam da ne mislam na rezulatat i malku da se opustam nemozam...se samo baram nekoj simptomi i odma gi proucuvam, dali se dobri, dali se losi... nonstop probuvam da gi otrgnam mislive, no eden mal del ostanuva tamu i strazari [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.7.2014 0:15:17)

ne pravev vo sistina si napraviv tuka vo edna dr.privatna .inaku se javiv na doktorot mi rece za nekoja nedela da odam tamu na pregled a do togas da si prodolzam so terapijata ,aspirin dekortin crinon i femibion jas samo toa pijam.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.7.2014 9:05:31)

Lily98, честиткииииииииииии[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Би те замолила тебе и сите трудници што имале успешна постапка на ИВФ да го споделат своето искуство за постапката, докторот, болницата во темата Имав успешна ИВФ постапка на забременување, за да помогнете на другите рингерајки кои се или ќе бидат во таква процедура. Веник, стефание, издржете до тестот порелаксирано. Марина111, каде си, пиши дали направи тест?

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

23.06 - весник - почеток со терапија

06.07 marina111= пункција /09.07= ET
15.07 весник= пункција /18.07= ET
16.07 stefanie= пункција /19.07= ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
22.07 marina111 = ТЕСТ
01.08 весник= ТЕСТ
03.08 stefanie= ТЕСТ

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif] mesecina83 [sm=9nebesa.gif] lily98 [sm=9nebesa.gif]

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.7.2014 19:28:37)

stefanie те нема да пишиш како ти поминуваат деновиве??? по што само јас и ти сме во моментов актуелни исчекувалки : -)))) инаку онаа подуеност која што ја чувствував во матката денеска и вчера ја немам.почнав да излегувам оти вчера само некои негативни мисли ми доаѓаа,се плашам од резутатот а и кој не би...сигурно сите ме разбирате.вчера и имав како некој хормонален напад,си поплачив а верувајте ни самата не знаев што ми е...држете ми среќа односно пуштете ми среќа!!!!

Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>