RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 15:33:54)

vesnik nemozam da poveruvam deka i jas deneska, na 10 den od transferot imav svetol kafen iscedok na sekojdnevnata. vervaj nozete mi se stresoja koga vidov i vednas mi dojdoa solzi vo ocite.. se javiv vo klinikata mi rekoa deka e normalno i da pocekam do testot preku krv.. neznam kako ke dopominat ovie dena [sm=smiley13.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 19:37:08)

Девојки, од се што сум читала овде, темните флеки може да се и добар знак и немојте да очајувате пред време. Само смирено, и што е наше ќе си дојде [sm=smiley31.gif]

Јас денес се договорив со докторот и ми направи шема за терапија. Со супрефакт почнувам на 11 август, па после и се друго. Му рече на сопругот да пие сексовит, за секој случај да појача [sm=smiley1.gif] и ни рече да не се замараме со ништо друго, да се релаксираме и да пиеме по едно пивце винце секој ден, што ионака го правиме [sm=smiley36.gif] Дали знаете каде има сексовит, како што памтам некои членки збореа дека го нема секаде?

Ете така, тргна возот [sm=smiley36.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.7.2014 9:26:12)

Hopeful, среќно, тука сме, пишувај како ќе тече постапката, позз на сите.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

23.06 - весник - почеток со терапија
11.08 - Hopeful почеток со терапија

=========================
06.07 marina111= пункција /09.07= ET
15.07 весник= пункција /18.07= ET
16.07 stefanie= пункција /19.07= ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
22.07 marina111 = ТЕСТ
01.08 весник= ТЕСТ
03.08 stefanie= ТЕСТ

=========================

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif] mesecina83 [sm=9nebesa.gif] lily98 [sm=9nebesa.gif]

sasaiciko -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.7.2014 13:07:52)

Devojki da Ve prasam dali nekoja od vas ima ispituvano kompaktibilnost na krvni grupi pred pocetok na terapija

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.7.2014 13:18:43)

Мислам ако не сте со негативен фактор, нема потреба од испитување, но за тоа најдобро да се консултираш со гинекологот, ќе ти каже ако имате негатив, дали треба да примаш инекции. Кога почнуваш?

sasaiciko -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.7.2014 13:27:33)

soprugot e A-

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.7.2014 13:39:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

soprugot e A-

Sasicko, имаме тема РХ- фактор, тука можеш да прочиташ за искуствата, но мислам дека бидејќи ти не си негатив, не мора да примаш, во секој случај консултација со доктор направи.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.7.2014 18:15:09)

Denes I oficijalnomi stigna vaucerot sega pred pola cas utre zemam k15 ke mi isplatat I. ke si se pocestam za vaucerot mnogu sum srecna d

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.7.2014 19:34:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Denes I oficijalnomi stigna vaucerot sega pred pola cas utre zemam k15 ke mi isplatat I. ke si se pocestam za vaucerot mnogu sum srecna d

со среќа овој пат капина да биде успешно ин втрото да ти даде господ 2 бебушки како што мене ми дари[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.7.2014 20:17:17)

Ајде Хоупфул и капина овојпат да е успешно и кај сите со по двечки гравчиња.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (30.7.2014 20:27:17)

Cul ve gospod. utre ke zakazam kaj lazarevski. vo ponedelnik odam na kontrola za tiroidnata I prl nemam ispitano od 17 april I da vidam Kolkata fizata ke pijam eutirox I bromergon sega

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 11:03:34)

Hopeful i kapina vi posakuvam uspesna postapka..

vesnik kako si, uste eden den do testot imas [sm=smiley1.gif] jas moram da cekam do vponedlnik duri za test preku krv [sm=smiley13.gif]
imas uste iscedok ili pomina? ja samo na 10 den sto imav kako kafeava fleka, od togas nisto.. malku sekavam bolki vo jajnicive i vo matkava kako pred da mi dojdi

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 11:17:08)

здраво stefanie! ако се смета прв ден за наредниот ден после трансфер,тогаш мене прв ден би ми било 19 јули бидејќи на 18 јули ми беше трансферот.е сега прв пат имав на вешот во неделата,и тоа би било на 9 ден.бришев по малку наредните 2-3 дена,уствари го бришев кринон гелот како темно кафено да не речам црно.после немав 2 дена ништо па еве денеска пак си го избришав кринонот во темно кафена боја.се плашам и нормално е ,нели??? утре би ми бил 14 ден,па ќе проверам тест преку крв.иако на извештајот од систина ми пишува контрола после 16 дена,па сега незнам што да правам.да не направи случајно домашен тест???

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 11:50:36)

nemam napraeno, nekako nemam hrabrost.. koga pravev insemenacii pravev i domasni testovi koi bea negativni i sega mi e strav. inace jas ke pravam test na 16 den, vponedelnik veke imam i termin i kaj nas vo klinikava sekogas pravat na 16 den, duri i insemancii koga pravev

Zoya -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 12:27:47)

Hopeful со лесно нека ти е постапката, да биде се како што треба и да се израдуваш на крај. [sm=bravo.gif]
Едно прашање на кое почнувам да размислувам, сама ќе се боцкаш или ќе одиш таму да те боцкаат? Девојки како е вашето искуство? Некако не сум баш сигурна дека имам храброст сама да се боцкам?!?!

Весник и Стефани ви посакувам висока бета и на двете [sm=bravo.gif]

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 12:34:54)

Девојчиња, сакав да ви пишам дека една од несаканите појави на кринонот е чувствително грло на матка кое може да предизвика SPOTTING, кафени капки, или крвав кринон. Значи може да ви е и од тоа и се надевам дека е од тоа.

Зоја, мене мм ме боцкаше во стомак а сестра мускулно ми ги ставаше пурегоните во ремедика или кај матичниот гинеколог.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 12:58:29)

Весник и стефание, издржете до тестот.

Зоја, оставено е на пациентката дали ќе се боцка сама или ќе ја боцкаат во клиниката/во матичната твоја амбуланта. Јас лично немав храброст да се боцкам сама, одев во Систина, но има многу рингерајки кои се боцкале сами, може да прочиташ наназад на форумот. Среќно. Кога почнуваш?

frosina55 -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 13:15:13)

naplakat li za bockanjeto vo sistina? i vo isto vreme li sekogas se stavat inekciite ne e dozvoleno li kasnenje?

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 13:26:28)

значи колку сте сите несебични души,исполнети со љубов и надеж за исполнување на нашите желби.ЗАСЛУЖУВАМЕ СИТЕ ДА БИДЕМЕ МАЈКИ,ТОА БОГ ГО ГЛЕДА И ВЕРУВАМ ДЕКА ЌЕ НИ ГИ ИСПОЛНИ ЖЕЛБИТЕ! Ве сакам сите кои и да сте,со една желба сме сплотени овде на овој форум и ЌЕ УСПЕЕМЕ!!! Ви благодарам на сите за несебичната поддршка и одвоеното време за да напишете збор два кои некогаш се и наш двигател преку денот.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 13:42:41)

ИЗВОРНА ПОРАКА: frosina55

naplakat li za bockanjeto vo sistina? i vo isto vreme li sekogas se stavat inekciite ne e dozvoleno li kasnenje?

Не, не се наплаќа, ако си преку ФЗО, се е покриено, преку недела може да те боцкаат на оддел за ИВФ, а викенди долу кај держурната служба. Во принцип инсистираат во исто време да се примаат, од почетокот треба да си темпираш кога ти одговара, плус минус пола саат, барем мене во Систина така ми кажаа.

Весник, тука сме да си помагаме и поддржуваме секој ден во оваа наша сизифовска борба за [sm=nosecka.gif]

Zoya -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 15:48:00)

LoveableMe најверојатно во септември, уште се немаме договорено. Инаку, боцкањето знам дека е избор на самата пациентка. Почнав да размислувам дали би имала храброст сама да го правам тоа, ама изгледа тешко. Здравје имам уште време да размислувам на темата [sm=smiley1.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 17:27:38)

Zoya, не е толку страшно боцкањето колку што изгледа [sm=smiley36.gif]
Ние досега за инсеминациите сами се боцкавме, односно сопругот со задоволство ме боцкаше поткожно. Кога ми даваа прогестерон ампули мускулно, исто почнавме сами, но еднаш ме болеше повеќе од вообичаено, ме фати шубе и одев кај матичната докторка (не гинеколог, него обичен матичен), и сестрата таму ме боцкаше, дури еднаш му покажуваше на сопругот како [sm=smiley36.gif]

Сега за првата инекција треба да одам во Систина, меѓу 2 и 4, да видиме како па после тоа ќе одлучиме дали таму или по дома. Не е до боцкањето колку што е до мешањето со водички, ампули и чуда, но не знам. Сопругот повторно сака да боцка, па ќе видиме [sm=smiley1.gif]

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 20:22:46)

A како ли одлучуваат дали Пурегон или Фостимон или не знам кој ти тип на стимуланс ке е? Јас бев со пурегони и таму беа само ампули немаше мешање како за хориомонот. Исто мене ми рекоа мускулно дека мора сестра да ги става, не можело мм.

kokicekokice -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 20:39:58)

I jas mislam deka muskulni inekcii treba samo struchno lice da stava,ne moze nekoj sto videl 2-3pati da e umeshen kako nekoj shto e obuchen za toa i e negovo sekojdnevie.Musklulna inekcija ne e igrachka pa bilo koj da ja stavi.Moze da se desat trista komplikacii - nesakajki da se pogodi krven sad,nerv i sl. Potkozna inekcija e sosema druga rabota i sekoj moze da se ispraksira ne e strashno.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (31.7.2014 21:08:27)

Kaj mene bea menogon inekcii I togas Dr Tase mi kaza da mi stavat strucnilica inekcii podobro e

Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>