RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.7.2014 20:48:44)

Devojki srekno na tie sto ostanale bremeni i na tie sto cekaat da im se ostvari toa sto go sakaat ....A jas da prasam nesto znaci 14 dena mi e posle ciklus od koga mi dojde posle neuspesnoto ivf i imam veke dva dena kako kremasto ko kafeavo mi ostanuva na vesot izvinete na objasnuvanjeto ama ne mi e jasno od sto moze da e i me boli stomak ko da ke mi dojde zar e mozno pak da dobijam koga fakticki pred edna nedela mi zavrsi zbuneta sum

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.7.2014 21:03:24)

Vesnik, te razbirame zatoa povekhe setkaj nadvor i druzi se so lugje da ne mislis. Macika4, mene mi se sluci isto doktorot mi rece imas jaka ovulacija od stimulaciite pa se nadevam bevte vredni so mazeto vo ovoj priod😀

stefanie -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.7.2014 21:06:20)

hey vesnik bas mislev pred malku da pisam, da te prasam istoto [sm=smiley36.gif]
nonstop i jas mislam kako ke bidi rezultatot, deneska i ja malku si poplaciv (mi tekna sto ponataka ke bidi ako nesum) ama to e pomina... vistina najtezok e ovoj period.. ama ajde i toj ke pomini kako sto pomina i bockanjeto i punkcijata od koja imav mnogu strav.. i ke dojde denot koga ke gi vidime [sm=modricrtici.gif]
inace jas samo custvuvavm odvreme navreme bockanje vo jajnicite,a vo matkata nisto..

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.7.2014 18:09:38)

А бе јас додека да отидам и се вратам од одмор сите бремени!!! Значи поубави вести не можев да прочитам, девојки, БРАВО! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mesecina83, lily98, и lolla, светли точки сте ми! Ви посакувам на сите најлесни месеци, со најубави мешиња и здрави и прави бебиња! [sm=smiley36.gif] Се разбира, праќајте позитивна енергија и влечете за нос да не фати мајата сите [sm=smiley36.gif]

Јас еве чекам деновиве да добијам па да почнам со микрогинон. Да ви кажам, баш сум некако возбудена и среќна, посебно што ноќесма сонував дека сум била бремена со 3, а на ехо сме виделе дека уствари биле 4 [sm=smiley36.gif] Тоа би било весело, а? [sm=smiley1.gif]

Баш ми недостигавте, ве гушкам сите [sm=smiley31.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.7.2014 20:43:59)

vesnik ti prativ pp

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (27.7.2014 10:09:26)

Хоупфул, добредојде назад, прво дај боже да не добиеш овој месец и да немаш потреба од ивф, а ако случајно сепак добиеш, ти посакувам овој пат да биде среќниот пат.

Другите женски уште колку до тест, како се чувствувате?

Јас бев неделава на ехо кај матината, прво ме искара што сум отишла зш не сум била нејзина одговорност до трети месец :( и потоа на ехото едното близначе личеше ептен помало од другото и рече може тоа да не го биде. Се чувствувам ко некој да ми одзел една рака, и сега си чекам уште 10тина дена за во ремедика да видиме дали тоа си напреднало или пак не. Дотогаш само молам бога се да си е во ред со двете, а ако реши господ да е едно, другото да си е добричко и да си расте. Извинете што ви пишувам тука за ова но тука се чувствувам како дома. Ке ми треба време да се опуштам и во другите форуми.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (27.7.2014 14:36:34)

Ajde lolicka ke bidat dobro I dvete bebcinja misli pozitivno!

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (27.7.2014 15:37:38)

Хопефул, добредојде се надевам се одмори, тука сме за дружба. Лолла, копирав дел од постот во Трудници во првото тромесечје, ти пишав, се надевам и другте бремени рингерајки или мамички ќе ти пишат.

Другите што правите?

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.7.2014 7:37:51)

Ви благодарам за убавите зборови капина и ловабле. Капина, не мораш да чекаш на ваучерот за да закажеш, тој и така можеш да го дадеш после првиот преглед. Ајде СРЕЌНО!!!! Како господ никој не е.

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.7.2014 13:37:12)

Девојки еве што ми се случи,на 10~ти ден од трансфер вчера после мала нужда на тоалетот имав траги од крв како згрутчена.испаничив и ѕвонев во систина е тоа не ми се допаѓа во систина што не ми се достапни ниту сестрата ниту докторот.и сеуште немам број од дрЛазаревски а неговата сестра нормално не ми крена.ме поврзаа со дежурен гинеколог кој ми рече строго да мирувам и дека било многу рано за било каква претпоставка што може да биде.е сабајлево на тоалетот имав траги од темно кафено како црн секрет и одвај чекам да дојде петок да прегледам бета хцг

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.7.2014 13:39:11)

Има ли некоја од вас искуство со нешто вакво???пишете ми ве молам.

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.7.2014 13:40:55)

Ве молам простете ми пишувам од тф извинете за грешките.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.7.2014 14:59:24)

Vesnik, dobro ti rekle da miruvas, rano e za bilo sto, ako sakas utre otidi kah doktorot i konsultiraj se dali da primis progesteronska inekcija. Pozz

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.7.2014 14:59:52)

весник, полека, смири се, сум чула за вакви ситуации и мислам дека не е страшно. Мирувај ама ептен, со само до вц ако треба да станеш и пробај да си го намалиш стресот. Во меѓувреме, пробај пак до петок да ја добиеш сестрата на Лазаревски чисто да ја прашаш. Ти праќам позитивна енергија и пиши ни! [sm=smiley31.gif]

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.7.2014 20:04:16)

Се плашам за тестот сега уште повеќе.прочитав иста ваква ситуација имале и brm brm i @bebe i macika4 и сите тие не се израдуваа со две црти.повторно при бришење имам траги од црн кринон гел или темно кафеав и скршена сум.

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (28.7.2014 20:23:09)

Vesnik dokolku ti vratile povekje embrioni takva krv bez dobieno moze da znaci deka eden od embrionite ne se fatil. Nisto ne e konecno dur ne se napravj beta. Srekjno

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 1:05:34)

vesnik neznam dali pogore pisav i mene mi se sluci toa ama bas na 14 den koga napraviv test i beta i se javiv da im kazam deka e pozitiven ama deka istiot den prokrvariv mi rekoa toa ne bilo krvarenje da ne se sekiram.i si prodolziv da funkcioniram normalno samo toj den lezev pak malku poveke .a i mi rekoa da prodolzam da se bockam progesteron i da stavam crinon. E SEGA DEVOJKI JAS DA VE PASAM NESTO DALI VI SE IMA SLUCENO KOGA SE CISTI CRINONOT DA IMARE NESTO KAKO SIVO -CRNO NA VESOT(SE IZVINUVAM) MENE I SE SLUCI VCERA SE GLEDA DEKA E ZGRUTCENI OSTATOCI OD GELOT AMA ME BUNI ZASTO DA IMA TAKA TEMNA BOJA.FALA I

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 9:37:00)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lily98

vesnik neznam dali pogore pisav i mene mi se sluci toa ama bas na 14 den koga napraviv test i beta i se javiv da im kazam deka e pozitiven ama deka istiot den prokrvariv mi rekoa toa ne bilo krvarenje da ne se sekiram.i si prodolziv da funkcioniram normalno samo toj den lezev pak malku poveke .a i mi rekoa da prodolzam da se bockam progesteron i da stavam crinon. E SEGA DEVOJKI JAS DA VE PASAM NESTO DALI VI SE IMA SLUCENO KOGA SE CISTI CRINONOT DA IMARE NESTO KAKO SIVO -CRNO NA VESOT(SE IZVINUVAM) MENE I SE SLUCI VCERA SE GLEDA DEKA E ZGRUTCENI OSTATOCI OD GELOT AMA ME BUNI ZASTO DA IMA TAKA TEMNA BOJA.FALA I

ne se plasi nisto toa e od krinonot ,kaj mene bese istoto i jas uplasiv duri stignav kaj mojata maticna mislev deka sum gi izgubila bebinjata i me gledase na exo i rece deka se e ok ,a toa e se od krinonot se slusnav i so Petanvoski rece deka toa e normalno deka eden del ostanuva vo matkata eden del se isfrla nadvor i rece dokolku sakam da gi zamenam krinonot so utregesteron jas seuste imam takvi ostatoci sekoj odenje vo wc koga se brisam so toalet imam deneska sum na kontrola za srceva akcija pa ke vidime sto ke mi kazat ,samo odmaraj ili javi se kaj doktrot sto ti go pravese ivf i kje tikaze sto da pravis

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 10:15:03)

Трансферот ми беше на 18,во петокот.Во неделата прв пат ми се случи да избришам како темно црвено кафено.откако се слушнав со дежурен гинеколог од систина продолжив со терапија ама бришам секое одење црнила. Сношти избришав мачку крв а денеска сабајле имав малку две точки црвено кафеава крв.направив домашен тест испадна негативен.И се јавив на сестрата од др.Лазаревски ми рече рано е за домен тест продолжи со терапијата и ќе си направиш бета хцг.сношти си го исплакав животов,грутка имам,ова било претешко.

lily98 -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 10:37:21)

fala ti mesecina utre sum na kontrola taka da mislam ke se vozdrzam ne se javuvam.a kazete mi prvata kontrola vi ja pravat so vaginalno ili obicno eho?posto site mi velat nikako depiliranje prvite tri meseci i sega se mislam mn mi e nezgodno neizdepilirana ama ne daj boze pa da napravam nekoja belja??VESNIK ne se sekiraj tolku moze samo od stres pogolem problem da si napravis moze toa e i od hiperstimulacija na pr jas imav i mi kazaa reakcija na jajnicite od toa normalno e traese 3 dena i kaj mene .a za domasen test stvarno ti e m rano

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 10:56:05)

Мене првото ехо ми беше вагинално и пошто бев 1 месец несредена, се избричив со нов жилет и внимателно. Се мислам за наредна контрола дали со ножичким да се средам колку толку. Женски, елате во темите Бременост. Со среќа лили.

весник -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 11:16:13)

Ако не дај боже ми е неуспешно ин витрово после колку време може да направам трансфер на замрзнати ембриони .ај ве молам доколку некоја од вас поминала по тој пат нека ми пиши какви се подготовките подетално.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 11:50:40)

Весник, ајде еве другите рингерајки пишаа дека е рано, немој да очајуваш предвреме. Мислам бубе10 остана бремена од смрзнати емрбиони, има сторија наназад за неа, а трансферот мислам дека е по два месеци од неуспешно ИВФ, што е доста брзо[sm=bravo.gif]... како и да е, имаш големи шанси и со двете опции немој да се секираш.

Лолла, ајде дај Боже да те дружиме на другиот форум баш би ми било мило[sm=bravo.gif]

skriena -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 13:38:17)

vesnik ne se sekiraj i nemoj odma so negativni misli i mene mi se sluci da imam takvi kafeavi iscedoci toe od krinonot kaj mene se slucvase da bide i rozevo i se si bese ok samo da ne mi bese vonmatericna bremenost inace i jas imam zamrznato embrioni i sega cekam da dobijam pa da odam da mi vratat ne se sekiraj mozebi se ke bide ok pozz samo pozitivno
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (29.7.2014 13:41:54)

Ако не дај боже ми е неуспешно ин витрово после колку време може да направам трансфер на замрзнати ембриони .ај ве молам доколку некоја од вас поминала по тој пат нека ми пиши какви се подготовките подетално.

Zdravo sonce. Jas sum kaj Lazarevski posle moeto prvo neuspesno IVF pravev kaj nego transver so zamrznati embrioni. Vednas otkako ke ti zavrsi dobienoto mozes da napraviv transver dokolku doktorot ne ti dade nekoi dopolnitelni ispituvanja. Jas kaj nego pravev histeroskopija i vednas posle so zamrznati znaci nekade okolu dva ipol meseci. Za kafeniot iscedok moze i da e dobar znam, jas site sto gi znam sto ostanaa bremeni imaa kafen iscedok, sestra mi do 3 meseci, a moeto iskustvo so neuspesnoto IVF bese mene na 13 den od transver koga se izbrisav na krinon gelo imase crveni tragi od krv. Sekako i jas kako tebe se ispaniciv i otidov vo Sistina, me primi edeb ginekolog mu kazav zosto sum dojdena, mi rece se dodeka ne napravam test i se pokaze deka sum bremena tie ne mozat nisto da napravat, znaci mi objasni deka progesteronska inekcija ne moze da mi stavi kako sto rekov se dodeka ne vidi pozitiven test, edinstveno sto ti ostanuva e da odmaras i da se nadevas deka si bremena. Znam kako ti e i jas pominuvam niz site ovie raboti, eve sega se podgotvuvam za vtoro, ti pustam sreka, te guskam i cekam ubavi vesti [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>