RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

fragolina -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 11:10:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Девојки, сабајлево правев бета ХЦГ и излезе 1010! [sm=smiley1.gif] Вон себе сум од радост и ви го посакувам ова на сите!!!

Откако се прибрав со плачење и цивкање на паркингот пред Систина [sm=smiley36.gif], отидовме кај докторот и ни потврди дека сум трудничкаааа! Ни кажа и дека најверојатно се и двете, затоа што бетата е висока [sm=smiley36.gif]

Терапијата ми останува иста, и ми закажаа ехо следниот вторник [sm=smiley1.gif] Ве гушкам сите и се надевам дека од денес ќе читаме само добри вести за сите нас [sm=smiley31.gif]

Ви праќам baby dust!!! [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

mi go razubave denot. Cestitki i so lesno

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 11:19:26)

Hopeful, ЗНАЕВ ЗНАЕВ:..... ти кажав дека е тоа тоа, трудна сииии и тоа со две, и кај мене беше толку бетата. ЧЕСТИТКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 11:20:51)

Честитки Hopeful, [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]сигурна бев дека ќе успееш!!!
Со лесно и максимално уживај во најубавиот дел од животот на една жена! Браво!!! Внесуваш многу оптимизам во оваа тема!!!! Поздрав и се најубаво понатаму!!!!

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 11:25:44)

Hopeful, честиткиииииииииииииииииииииииииииииии, ти реков дека со тебе ќе тргне возот и ќе имаш две дупли седмици на лото[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]. Имај убава и лесна бременост. Понатака, префрли се во темите за Бременост, ќе те читаме редовно, а кога ќе пркнеш малце со прегледи, срцева реакција, раскажи ја твојата приказна во Имав успешна постапка на забременуавње...
Каја, среќно, твое си е што ќе направиш, пиши кога трансфер [sm=bravo.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

21.08 - Kaya - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
01.09 - Zoya - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
05.09 - sonce79 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
15.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
19.09 - Tea88 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
26.09 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
29.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
.10 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/.10 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)

=========================

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
12.09 -Kaya =пункција / ///// = ET
25.09 -sonce79 =пункција 28.09 = ET

=========================
/////// - Kaya = ТЕСТ
12.10 - sonce79= ТЕСТ

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4, весник, marina111
=====================

2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif] Каrma[sm=9nebesa.gif] biljana87[sm=9nebesa.gif] Anonimen[sm=9nebesa.gif] babylove**[sm=9nebesa.gif] avgustina2 [sm=9nebesa.gif] Kolacence [sm=9nebesa.gif] fragolina [sm=9nebesa.gif] lolla [sm=9nebesa.gif] mesecina83 [sm=9nebesa.gif] lily98 [sm=9nebesa.gif] stefanie[sm=9nebesa.gif] Hopeful [sm=9nebesa.gif]

sonce79 -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 11:42:21)

Hopeful честиткиииииии [sm=bravo.gif]
КОлку убава вест понеделнички.. Со лесно да ти оди понатака..
А може и сме се виделе сабајлево во Систина.. И јас бев да проверам естрадиол, и на ехо пак.. Во четврток ми е закажана пункцијата. Естрадиолот ми беше 1105. А со твојава новост сега и мене возбуда ме фати... Честитки уште еднаш [sm=smajl.gif]

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 11:45:23)

Леле девојки фала ви на сите, дај боже сите заедно да се радуваме и да си збориме само за бременост [sm=smiley36.gif] Вашите зборови, разбирањето и поддршката ми се од огромно значење и страшно многу ми помагаат низ сето ова. Вчера на Богородица се тресев цел ден, плус и ради ова со Kaya, а сабајле бев ко ненормална некоја, не можев да отидам на тест, а тек па после кога бев по резултатите... И кога видов, прво што помислив беше да ви пишам за да го споделам ова со вас, а и за да ве охрабрам [sm=smiley31.gif]

Малце ми е шубе да се радувам уште сега, сепак, да почекаме срцева акција и да се надеваме дека се ќе излезе ок. Во меѓувреме, чекам убави вести од сите [sm=smiley1.gif]

sonce79, јас па се свртев низ чекална ама ништо не загледав. Може си ме видела, јас бев таа збудалената со сив лилјак џемпер и црвени очи [sm=smiley36.gif] Набрзина отидов, случајно ја начекав сестрата помеѓу прегледи и ме пушти ептен преку ред колку за потврда.

Kaya, имаш право - не ти треба стрес и нервоза сега. Одмори се и го чекаме трансферот, па налет и хиперстимулација и се, само тоа да помине ок. Тебе и sonce 79 први ве влечам за нос [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] [sm=sloncek.gif]

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 12:00:00)

Houpful душо честиткиииии [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Некако цело време имав чувство дека ќе не завлечеш ситее [sm=smiley1.gif]
Ми го разубаве денот...уживај си сега, шеткај по малку, читај и биди среќна

Kaya -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 12:07:44)

Хоупфул!! Браво!!!!! Знаев и јас, имав претчувство дека ќе биде! Со среќа нека ти е и со лесно да си ги износиш цуфчињата!!! Многу бацки и гишкии

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 12:34:41)

Сонце79, баш те мислев што пиша, наскоро доаѓа и твојот ден. Миличка30, до каде стигна со постапката, пиши. Хопефул, со толку висока бета, уживај и радувај се, не се плаши џабе, позз

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 12:47:12)

Јас имам уште неколку дена да завршам со микрогинон, и на втор ден од циклус сум кај др.Таше па ке видиме и со резултатите од АМХ што ке правиме... ве [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] сите !

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 14:24:26)

Hopeful [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] имај најубава бременост,праќај среќа,тегни ги за нос сиииииите наше рингерајки[sm=smiley1.gif]

Felly RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 14:25:23)

Хоупфул, честитки!!!! Одлични вести [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 15:15:37)

Cestitki Hopeful !!!!! kolku ubava vest najubava... uzivaj sega [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sonce79 -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 15:22:40)

Hopeful, збудалена и заслужено е да бидеш.. којзнае колку емоции ти се измешале денеска.. [sm=smajl.gif] Сакав да прашам, сигурно некоја од вас знае, трансфер прават за викенд?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 15:26:14)

Eхее, толку време да чекаш ваков бета тест, да се прашуваш кога ќе биде, нормално дека Хопефул била како распаметена, ако за убав нека e.

теа88, како терапијата, како си? Како си задоволна од приемот таму? Сонце79, без разлика викенд празник, што и да е, докторот што те води ќе си дојде на транфер, не се секирај, нема таму тоа во клиникиве што прават ИВФ. Па пишувај како ќе биде пункција, трансфер..[sm=smiley1.gif]

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 15:46:04)

po 2 fostimona na den primam i uste denes i utre pa sreda na eho kaj doktorot. nekako ne ni gi sekavam inekciite ne me bolat voopsto. dobro e sega zasega. a do koga ke treba da primam inekcii otprilika znete?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 16:02:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88

po 2 fostimona na den primam i uste denes i utre pa sreda na eho kaj doktorot. nekako ne ni gi sekavam inekciite ne me bolat voopsto. dobro e sega zasega. a do koga ke treba da primam inekcii otprilika znete?

Тоа е блага стимулација, не е страшно, обично околу 10-тина дена, но кај секого е различно зависи од состојбата на фоликулите, слушај го докторот и потoа пиши кога пункција. Позз

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 16:04:51)

tea88, не болат фостимоните, да. Дали досега мереше естрадиол? После второто мерење отприлика би се знаело уште колку Фостимони имаш и кога би била пункција.

sonce79, мене ми се погоди трансферот во сабота и немаше никаков проблем. Уживај [sm=smiley31.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 17:38:06)

Cestitki hopeful

SOLE -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 17:54:49)

[sm=bravo.gif] Bravo bravo Hopeful, kolku ubavi vesti, kolku se raduvam, cestitki I so lesnoooooo, da bides vesela [sm=nosecka.gif] [sm=bravo.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 18:52:04)

prekrasna vest Hopeful[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitki imaj ubava bremenost so bliznacinja [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] super vleci ne za nos site[sm=smiley36.gif]

mili_vanili -> RE: Вештачко оплодување V дел (22.9.2014 23:18:17)

Hopeful prekrasni vesti, cestito i sega opusti se malku....i se ke bide vo red

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.9.2014 8:54:13)

Женски како сте денес? Јас добив и се јавив веднаш кај сестрата, за да договориме што понатаму. Ми рече да се намали супрефакт на 0,3, а задутре од сабајле да одам да ми измерат естрадиол и потоа да се видам со докторот што понатаму.

Во Систина ехо ми правеа подоцна кога ќе ми заврши, во Ремедика како е процедурата? А глава не да ме убива од сабајле, невидено нешто. Позз

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.9.2014 10:51:27)

Hopeful честитки. Уживај во бременоста.
Сега влечи за нос па да се мноѓат трудници.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.9.2014 11:12:43)

Фала ви девојки, ајде нека биде плодна есен за сите нас, на сите ви се црвени носовите од што ве влечам [sm=sloncek.gif]

Loveable Me, ако добро разбрав - сега се боцкаш со Супрефакт или и со Фостимон? Може само ќе ти проверат естрадиол, без ехо.

Како и да е, со среќа на сите [sm=smiley31.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>