|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
23.8.2010 23:27:53   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Мартинс мам и на Snowhite така и рекоа. Мене ми рекоа од шест месеци и јас и давам на Миа, нема никаков проблем. Одлучи си, секој различно кажува.

Вака сега, мене докторката ми рече дека можам да давам производи од глутен, ама подобро да ги избегнувам, зошто зеленчукот е подобар избор, отколку брашно, но тоа не значи дека до година нема воопшто да давам, така да Мартинс мам, мислам дека ако се одлучиш можеш да му дадеш нема да згрешиш. Како што кажав, од 6 месеци натаму можеш се' да даваш

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 526
23.8.2010 23:36:13   
Felly RR
Јас имам прочитано дека е најдобро на детето да се даде глутен додека е сеуште на доење. 

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 527
24.8.2010 12:25:48   
EciPeci
Ej fala so me demantiravte :)))
Inace jas so se go imam prasano doktorot na sin mi mislam deka koga iskacam od ordinacija pagaat od smeenje. Bukvalno so spisok na prasanja si odam i edno po edno user posted image
Koga mi rece da pocnam da mu davam kiselo mleko na sin mi, mu vikam: eeee mal e, kako kravjo mleko da mu davam uste sea ???   covekov si se iznasmea nemase vise so da pravi i mi vika: abe jas na doktor ti licam ili ne? daj mu na deteto fermentirano moze, ne ti rekov presno da mu davas user posted image user posted image user posted image
Toa ti e koga se pravis doktor nad doktorot :))))

Pogledni kon sonceto i nasmevni se...

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 528
1.9.2010 9:36:12   
Martins mom
Денес сум решена да му дадам на Мартин глутен...само немам идеја од што би почналаuser posted image user posted image
Знам дека Палешка прво даде квики рипчиња...а другите мамички???

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот EciPeci)
Непосредна врска до пораките: 529
1.9.2010 10:34:11   
Felly RR
Јас прво дадов бисквити (мелени во млеко)

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 530
1.9.2010 11:17:14   
lukas
jas na sin mi nekni mu dadov od melenite biskviti edna lazica vo kasickata,od SL sto se BEVITA,nezz dali gi znete pa ete nema nikakva reakcija ama od togas mu nemam dadeno pak ,denes pak ke probame,znaci na gluten sme ok...pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 531
5.9.2010 12:49:38   
Палешка РР
И купив од новата храна на Лино, Ванилино на Миа. Мислам дека во неа има мал процент на млеко, но ако. Денес прво и дадов чисто само како кашичка и ми правеше фаци user posted image И ставив банана, па се изнајаде.
Многу ми се бендиса, прво јас ја пробав (како и обично) user posted image има вкус на бело чоколадо.
Ова е прв пат да и дадам нешто полу-готово.

< Поракaта ја уредил Палешка -- 5.9.2010 12:50:03 >

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 532
6.9.2010 2:11:08   
Snowhite RR
Тоа е од оние млечните што се припремаат со вода Палешка?

Инаку ние до сега пробвме многу нови вкусови и немаше проблем со ништо, освен од домат, кога му дадов домат, наредниот ден му се направија брунчиња, мислам дека се од тоа зошто само тоа беше нова храна што му ја воведов и сега не знам што да правам, како да проверам дали е од тоа, а така со сласт го јадеше доматот

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 533
6.9.2010 7:40:14   
Палешка РР
Не, оваа не содржи адаптирано млеко, туку обично млеко во прав, но многу мал процент. Вчера и ја растворив со вода, но денес ќе пробам со млеко. А инаку, ако не ти прави проблем од адаптирано млеко имаш широк избор од тие каши, HIPP, Milupa, Nestle..

Непосредна врска до пораките: 534
6.9.2010 9:36:45   
zaklina
sakav na sin mi da mu dadam nesto porazlicno od kasickite od ovosje i zelencuk pa mu dadov vcera prvpat frutolino.za dve minuti dobi alergija i sega mi e strav da mu dadam nesto drugo.ne znam za plazma zosto i taa sodrzi med?? imate nekoj predlog za 6 ipol mesecno bebe osven ovosje zelencuk i oriz???

Непосредна врска до пораките: 535
6.9.2010 9:45:35   
Палешка РР
Во Фрутолиното има млеко, можно е да е од тоа. Незнам дали досега му имаш дадено нешто со млеко? Го доиш или пие адаптирано млеко? 

(Одговор на членот zaklina)
Непосредна врска до пораките: 536
6.9.2010 9:53:29   
zaklina
samo na doenje e i mu nemam dadeno mleko.iako nekoi me sovetuvaat da mu dadam kravjo mleko od tetrapak sepak ne se osuduvam.moze ke treba da probam so adaptirano da vidam dali ke saka i dali e alergicen na nego

Непосредна врска до пораките: 537
6.9.2010 10:03:18   
Палешка РР
Мислам денес само да го доиш, а потоа консултирај педијатар.

Непосредна врска до пораките: 538
6.9.2010 13:32:27   
Snowhite RR

Не, оваа не содржи адаптирано млеко, туку обично млеко во прав, но многу мал процент. Вчера и ја растворив со вода, но денес ќе пробам со млеко. А инаку, ако не ти прави проблем од адаптирано млеко имаш широк избор од тие каши, HIPP, Milupa, Nestle..

Па не би требало да му прави проблем, кога се роди краток период пиеше адаптирано, јас ја гледав My first milk pap дали некој има искуство со оваа?

Непосредна врска до пораките: 539
6.9.2010 13:42:17   
blue_blue
кисело млеко со интегрален леб. моите тоа го јадеа секој ден за вечера (не знам точно од која возраст, мислам одткај 7-8 месеци, ама после 6 месеци може кисело млеко - педијатарот ми кажа така) Исто можеш да пробаш и интегрални макарони со малку сварен патлиџан. Не знам за палента од кога може не се сеќавам (ама мислам дека може после 6 месеци), ама и тоа е супер со малку кисело млеко или јогурт. Можеш и гриз со 2/3 кравјо млеко и 1/3 вода да му свариш и со малку испасирана банана внатре

ИЗВОРНА ПОРАКА: zaklina

sakav na sin mi da mu dadam nesto porazlicno od kasickite od ovosje i zelencuk pa mu dadov vcera prvpat frutolino.za dve minuti dobi alergija i sega mi e strav da mu dadam nesto drugo.ne znam za plazma zosto i taa sodrzi med?? imate nekoj predlog za 6 ipol mesecno bebe osven ovosje zelencuk i oriz???

Непосредна врска до пораките: 540
6.9.2010 14:27:26   
Snowhite RR

Денес и подготвив вариво од грашок, ориз, морков и пченка, со путер. Бидејќи беше блуткаво додадов и јогурт и супер се наручкаuser posted image

Палешка како реагираше Миа на грашокот? Јас вчера му дадов на Михаил и се уште е нема покакано и како да има гасови и мислам дека и стомачето од време на време го здоболува, не знам дали е од грашокот, ама денеска не му давам

Непосредна врска до пораките: 541
6.9.2010 14:37:21   
Тања РР
Jaс на Јана и давам од тие млечните кашички со адаптирано млеко и она баш ги сака. Имавме една ориз со банана а сега јадеме круша со хељда. Ги спремам со вода или со јогуртuser posted image
На брат ми детето се исфрли од една ноќна кашичка „јаболко со круша и АД млеко“ иако имаше пробано претходно се од наведеното па сега мене ми е страв да и ја давам на Јана истата.

Инаку, и јас како Мартинс мам се мислам како да воведам глутен. И како ќе знам дека детето го толерира? Тоа не е бурна реакција, настапува полека и некогаш може да се превиди.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 542
6.9.2010 14:47:24   
blue_blue
Тања, па зарем нема глутен во лебот и во се што е од брачно направено? Ако има реакција, ќе има и на обична корка леб, така? Ама мислам дека веројатноста е многу мала, така што дај и корка леб да гриза, па ќе видиш, ама мислам дека мал е процентот на деца што не толирираат глутен. Или не сум баш во право?!?

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 543
6.9.2010 15:05:44   
Тања РР
Секако дека има блу_блу, ама ние до сега не сме пробале ни леб, ни брашно, ни нешто направено од глутенска житарка. Во право си дека нема разлика, што и да дадам, реакцијата ќе биде иста.
А деца нетолерантни на глутен има доволно, јас барем познавам 3-ца. Знаеш како велат и 0,01 % да се ако влезеш во тој процент за тебе е 100%. user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 544
6.9.2010 16:08:36   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Денес и подготвив вариво од грашок, ориз, морков и пченка, со путер. Бидејќи беше блуткаво додадов и јогурт и супер се наручкаuser posted image

Палешка како реагираше Миа на грашокот? Јас вчера му дадов на Михаил и се уште е нема покакано и како да има гасови и мислам дека и стомачето од време на време го здоболува, не знам дали е од грашокот, ама денеска не му давам

оф топик
Корекција, Михаил само што ја покака најголемата кака до сега, какаше и за вчераuser posted image user posted image user posted image
затворам оф топик

< Поракaта ја уредил Snowhite -- 6.9.2010 16:09:05 >

Непосредна врска до пораките: 545
6.9.2010 16:41:06   
Палешка РР
user posted image  user posted image  user posted image добро е.

Миа денес за прв пат јадеше пудинг од ванила со банана, подготвен со разредено кравјо млеко и сето чинивче го изеде, лелее колкууу и се бендиса user posted image Нема реакција, поминаа 3 часа, супер е user posted image

Непосредна врска до пораките: 546
6.9.2010 20:24:01   
Felly RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image за Миа. А грашок кога спремате дали ја вадите лушпата?  Јас прво кога почнав да и давам  на секое зрнце грашок му ја вадев лушпата, ама сега така и го давам (без вадење лушпи user posted image ) и нема проблеми

< Поракaта ја уредил Felly -- 6.9.2010 20:38:33 >

Непосредна врска до пораките: 547
6.9.2010 21:28:26   
Snowhite RR
не ја вадам, ама кога го изблендирав некако лушпите останаа, мислев нема да јади,ама изеде се, не му сметашеuser posted image user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 548
6.9.2010 22:24:55   
lukas
jas na lukas mu dadov gluten nema gajle,e sega sakam da probam supa so lepce e kako da mu napravam,kocka supa dali mozi da mu svaram so malku fide (bez jajce) i lepce vnatre i da go izblendiram i da mu dadam ,dali receptot mi e aren,ke jadi znam ama dali da mu dadam..pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 549
6.9.2010 22:32:21   
Snowhite RR
Инаку јас купив од млечната каша My baby's first pap од HIPP, па утревечер ќе му направам

Во врска со глутенот јас одлучив да не давам до 8,5 - 9 месец, зошто подобро ми е да му давам витамини кои ги има во овошјето и зеленчукот, секако цел живот ќе јади леб, барем сега да го поштедам, кога ќе почне да го турка дубакот и кога ќе почне да пропаткува тогаш ќе му треба енергија и тогаш може да почнам со бисквити, леб, тестенини и сл. Плус тогаш нема да има толку свежо овошје и зеленчук, па ќе биде вистинско време за воведување на глутен

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?