|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
19.3.2011 17:17:29   
ole2004
Jas na 6,5meseci i dadov kiselo mleko,a vcera na 7meseci pavlaka.Gi mesam so palenta,kasicka od oriz so blitva ili spanak.Vcera i sama se iznenadiv kolku izede Eva od kasickata oriz,spanak i malku pavlakauser posted image .

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1101
19.3.2011 18:41:20   
arh_diz
jas denes prvpat mu dadov telesko meso mu se dopadna

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1102
20.3.2011 22:38:47   
Pepelaska *
Денес купив лино бисквити мелени и видов дека содржат и медuser posted image сега ми е страв да му дадам , а нели и плазмата има мед па знам многу што им даваат уште од 6 месеци,веќе како што ми е деновиве се наопаку незнам   ништо веќе

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1103
21.3.2011 10:19:50   
arh_diz
Pepelaska dali mu davas zitni kasi

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1104
21.3.2011 15:18:53   
Pepelaska *
Не арх диз уште не само ориз на нестле ама без глутен , не сме пробале со глутен ништо само одложувам ај денес ај утре user posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 1105
21.3.2011 15:31:14   
arh_diz
Jas od denes pocnav da mu davam , oriz mu nemam nikakov dadeno

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1106
21.3.2011 17:11:19   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

Денес купив лино бисквити мелени и видов дека содржат и медuser posted image сега ми е страв да му дадам , а нели и плазмата има мед па знам многу што им даваат уште од 6 месеци,веќе како што ми е деновиве се наопаку незнам   ништо веќе

Пепелашка, немој до толку да се замараш, ако пишува на кутијата дека е за над 6 месеци, значи може. Јас исто како тебе бев збунета кога почнав со дохрана, ама штом произведувачот навел за која возраст е, значи смее. Па што ако содржи мед.
Опушти се и следи го твојот мајчински инстинкт, се ќе биде во ред. Можеш и глутен и мевце да дадеш.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1107
21.3.2011 18:08:54   
Snowhite RR
Медот во бисквитите го има во многу мала количина, така да нема гајле, јас му давав и се уште му давам џиџи бебе, а тие содржат цело јајце, а прв пат белка проба после 9 месеци, а со бисквити почнавме пред тоа

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1108
4.4.2011 15:27:54   
baby_bump
Никако не можам да најдам бисквити без глутен, во Плазамата има соја и мед исто и во Лино мелените. Веќе имаме 5 и пол месеци, дали да и дадам од овие?
До сега ги поминавме скоро сето овошје и зеленчук за нејзината возраст (јаболка, круша, кајсија, праска, слива, банана, морков, брокула, компир), што понатаму?
Исто не знам од кога патлиџан, краставица пиперка, тиквица? help?

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1109
4.4.2011 16:51:47   
Snowhite RR
А зошто брзаш со бисквитите, почекај има време за нив, сега се ближи лето ќе има многу свежо овошје и зеленчук и ќе може да јаде тоа, витамините се побитни отколку бисквитите, кои се брашно и само ќе му држат ситост на бебето. Почекај да направи 6 месеци и можеш да воведуваш нови продукти како што ќе излегуваат на пазарот, од 6 месеци е дозволено се да се воведува, се разбира постепено, освен грашок, грав, леќа и јајце

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 1110
4.4.2011 22:03:22   
Pepelaska *
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

А витамините се побитни отколку бисквитите, кои се брашно и само ќе му држат ситост на бебето.

Е токму ова се обидувам да им го докажам на сите, работата били детето ми било гладно, не сум му давала доволно да јаде, требало леб манџи бисквити , месо и слично,а не глупости што јас му давам  ,user posted image значи колку се трудам да воведам ред во јадењето колку време трошам во мисли што и како во планови за се што поразновидно да му давам на user posted image , му готвам се правам и некој да ми го скрши филмот е значи не можам веќеее, user posted image малку забегав од темава ама преку глава ми е, а инаку да ве прашам во многу рецепти за овошни кашички наоѓам цимет, читав и дека било многу здраво може ли по малку да му ставам, утре правиме 7 месеци?

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1111
4.4.2011 22:50:06   
little girl
zdravo na site mamicki, mi treba mala pomos. Kolku mleko (adaptirano) treba da pijat bebcinjata i kolku pati na den otkako se voveduva dohrana. Moite deca imaat 6 mes a od hrana im vovedov ovosje i orizova kasha a sega ke pocnam i zelencuk, mleko pijat 6 pati po 120 ml. Po tabelkite za ishrana trebalo da pijat po 3-4 pati na den. Sega me interesira kakov e vasiot raspored za hranenje zosto nikako ne mozam da gi dovedam na samo 3-4 obroci. Help... 

Непосредна врска до пораките: 1112
4.4.2011 23:03:30   
Nadezna

Ama tim bre ke kazes
-PEDIJATAROT VAKA MI KAZA, NE SMEAM POINAKU
neli znaes :)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

А витамините се побитни отколку бисквитите, кои се брашно и само ќе му држат ситост на бебето.

Е токму ова се обидувам да им го докажам на сите, работата били детето ми било гладно, не сум му давала доволно да јаде, требало леб манџи бисквити , месо и слично,а не глупости што јас му давам  ,user posted image значи колку се трудам да воведам ред во јадењето колку време трошам во мисли што и како во планови за се што поразновидно да му давам на user posted image , му готвам се правам и некој да ми го скрши филмот е значи не можам веќеее, user posted image малку забегав од темава ама преку глава ми е, а инаку да ве прашам во многу рецепти за овошни кашички наоѓам цимет, читав и дека било многу здраво може ли по малку да му ставам, утре правиме 7 месеци?

Непосредна врска до пораките: 1113
4.4.2011 23:14:15   
Pepelaska *
ИЗВОРНА ПОРАКА: little girl

zdravo na site mamicki, mi treba mala pomos. Kolku mleko (adaptirano) treba da pijat bebcinjata i kolku pati na den otkako se voveduva dohrana. Moite deca imaat 6 mes a od hrana im vovedov ovosje i orizova kasha a sega ke pocnam i zelencuk, mleko pijat 6 pati po 120 ml. Po tabelkite za ishrana trebalo da pijat po 3-4 pati na den. Sega me interesira kakov e vasiot raspored za hranenje zosto nikako ne mozam da gi dovedam na samo 3-4 obroci. Help... 

Од 6 м се менува АД млекото на 2 и на него пишува 3 оброци, барем на ова јас што го користам ХИП розово, е сега моето пие негде околу 150 мл , некогаш знае да испие и 200 а некогаш само 90, мојот распоред за хранење е вака некако
9 9 и пол - овошје
11 и пол 12 млекце
14 и пол 15 зеленчук сега почнав и по едно лајче јогурт да ставам( обавезно му давам зеленчук ова за ручек му го сметам )
кај  17 17 и пол млекце
кај 19 30 20 овошје со житарици, бисквити или нешто така позаситувачко да го држи ноќе ( вака сега почнав )
21 21 30 млекце и нанкање
Ноќе пие еднаш или двапати млеко , еве два вечери само еднаш станувасе надевам така ќе биде

И ти можеш овошјето насабајле а оризот навечер за вечер можеш и да мешаш , само смирено ќе се воведе ред и мене ми требаше цел месец ако не и повеќе за ред.А повеќе за редот види и во темата Денеска ручкавме за деца до 1 год, мене ми помогна многу user posted image

А инаку Надежна  докторите сега терале нови моди user posted image

< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 4.4.2011 23:15:11 >

(Одговор на членот little girl)
Непосредна врска до пораките: 1114
5.4.2011 0:03:18   
little girl
Fala mnogu. Nie si imame red i tie si jadat 6 pati na 3-4 saati so ovosje za uzina, e sega mi rekoa toa mnogu bilo i da smalam mleko pa toa me buni, a nauceni si se vaka so 6 pati i ne znam kako da namalam....

Непосредна врска до пораките: 1115
5.4.2011 9:37:45   
arh_diz
little girl dokolku ti se nauceni taka veseli se i dobro si napreduvaat nemoj da im menuvas nisto.I na nas postojano ni vikaat deka da namalime ama probav i dobiv poloso za mene posle edvaj se vrativme vo normala

Биди тоа што си

(Одговор на членот little girl)
Непосредна врска до пораките: 1116
18.4.2011 15:54:07   
valed
moeto bebe gi proba skoro site ovosja za negova vozrast 4 mes. sega skoro 5 mes. (jabolko,krusa,banana,sliva...-svezi i gotovi) sokcinja i kasi i pominavme na zelencuk (kompir, oriz melen, morkov i mlada tikvica) i sega veke neznam sto da davam. Mu gi mesam veke zelencucive ama i toa mi izgleda nekako dosadno. Dajte IDEA i so sto da prodolzam ponatamu i od koga mozam da pocnam so zamena na 2 obroka. Dosega mu davav samo nautro edna kasicka i porucek edno sokce na hipp-razdeleno dva pati vo denot. Ostanatoto vreme e na cicanje.
I od koja vozrast se davaat palenta, kornfleks ili plazma malku da mu se pojacaat kasive mene nekako se mi se cini gladno, oti koga ke mu dadam na 2 saati ili 2,5 saati so slast jade. (inace dosega fino si napreduva)

животот е убав...

Непосредна врска до пораките: 1117
19.4.2011 0:06:53   
Nadezna
ИЗВОРНА ПОРАКА: valed

moeto bebe gi proba skoro site ovosja za negova vozrast 4 mes. sega skoro 5 mes. (jabolko,krusa,banana,sliva...-svezi i gotovi) sokcinja i kasi i pominavme na zelencuk (kompir, oriz melen, morkov i mlada tikvica) i sega veke neznam sto da davam. Mu gi mesam veke zelencucive ama i toa mi izgleda nekako dosadno. Dajte IDEA i so sto da prodolzam ponatamu i od koga mozam da pocnam so zamena na 2 obroka. Dosega mu davav samo nautro edna kasicka i porucek edno sokce na hipp-razdeleno dva pati vo denot. Ostanatoto vreme e na cicanje.
I od koja vozrast se davaat palenta, kornfleks ili plazma malku da mu se pojacaat kasive mene nekako se mi se cini gladno, oti koga ke mu dadam na 2 saati ili 2,5 saati so slast jade. (inace dosega fino si napreduva)

Hahaha, znam deka sakas da brzas i ti e interesnoi ama poleka :)
Pvro, eden nov produkt mora da go testiras tri dena da ne javi alergija i nikoane mesaj vo strat...

(Одговор на членот valed)
Непосредна врска до пораките: 1118
19.4.2011 0:21:50   
Nadezna
Што е тоа глутен и што е финтата со него?

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 1119
19.4.2011 0:36:23   
baby_bump

Еве овде има прочитај
Иако многу го забрануваат пред 8-9 месеци возраст, сепак според новините се смета дека може после 6 месеци полека да се воведува во исхраната на бебето. Ние почнавме по малку бидејќи го има во некои кашички кои одговараат на нејзината возраст. Не сум забележала никаква реакција или промена кај детето, не дај боже.

admin: klik
постот е уреден! Додаден е линк од наша статија.

< Поракaта ја уредил виктори -- 25.4.2011 15:11:51 >

Непосредна врска до пораките: 1120
24.4.2011 15:31:37   
Pepelaska *
Женски од колку месеци се јаде краставица ?
Патлижан прочитав тука од 8, за 10 дена правиме 8 месеци ама да му дадам ли од овие вештачки патлижани со сила зреени или да си почекам од бавча убавиuser posted image , незнам веќе што да смислувам врти сучи се е едно истоuser posted image
А инаку добив совет дека требало да јаде од нашите манџи голем бил веќе user posted image

Непосредна врска до пораките: 1121
24.4.2011 21:23:01   
lukas
iskreno,za mangite od tie nie sto gi jadime uste e rano jas eve na lukas uste ne mu davam so zaprski i so piperi vnatre a e 14 meseci pred da napravam zaprska od vodickata i od zrncata mu stavam od grasakot primer,a za krstavica i domat jas mu dadov uste na 6 meseci,pozz no ova e moe mislenje...user posted image

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 1122
25.4.2011 13:41:01   
mama26
jas manji mu davav od 6 meseci ,pa nisto butur ne mu e,,,nitu sum imala problem so jadenjeto ..od sve po malku sum mu davala bukvalno od 6 meseci..osven med i jagodi..inaku i mene taka me sovetuvaa pa taka i pravev i ne zalam za toauser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 1123
25.4.2011 13:45:50   
Viktori
А инаку добив совет дека требало да јаде од нашите манџи голем бил веќе user posted image

i jas e soglasuvam deka treba da jade od nasite buckurushi user posted image
Ne mora so zaprska da gi pravis, ama treba da se naviknuva na nasata hrana.
Inaku jas i denes ne pravam mandja so zaprska so brasno, ama ako veke jade kompir i nekoe mevce, od kompir mandja bez zaprska nisto nema da mu bide.

izvinete za latinicava, uste go mozgam linuksov....

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1124
25.4.2011 14:03:30   
mamamoni
ние пред некој ден направивме 6 месеци и само по малку овошје и давам по еднаш или двапати на ден, другото ни е доење, сакав и со зеленчук сега да почнам но примивме вакцина и се јавувале некои алергиски реакции па ни рече педијатарот да почекаме 10тина дена, и овошјево некако со сила ни е освен банана што сака, мислам дека има време се ќе проба и затоа не форсирам се наеднаш, а инаку од 6 месеци и месо му давале да јадат, нели е рано малку за месо?

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1125
Страница:   <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прв оброк
kate84

Што му дадовте како прв оброк на своето малечко ?

Јаболко (74%)

Компир (13%)

Морков (4%)

Тиква (4%)

Слива (0%)

Праска (4%)

Број на сите гласови: 23

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!