|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
12.3.2011 22:01:57   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

Женски може ли да му давам праски од компот? Компотот е од лани направен и е сосема природен едино ми е што има шеќер ама мислам нема многу, проба кашичка од праска и ја обожава а јас се трудам повеќе домашно да му давам па дали може од нив да му правам кашичка?

Може..и јас и давав на Миа, со бисквити или ориз.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1076
12.3.2011 23:15:38   
ole2004
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Ole2004 mozes da i dades kasicka od modra sliva.Nie pa obratno poveke sme po zelencukot ovosje mu imam dadeno samo jabolko mada ne go saka mnogu
Fala za odgovorot arh-diz,za modra sliva ne mi teknalo,ajde utre ke probame.Inaku i nie sme po zelencukot,a ovosni kasicki gi jademe samo po nekolku lazicki.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1077
14.3.2011 17:33:24   
ananikol

Mamicki,praz od koga pocnavte da ima davate na bebuskite???

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 1078
14.3.2011 18:47:42   
ole2004
Jas seuste i nemam dadeno,no patronaznata sestra mi rece deka mozam da i stavam vo zelencukovite kasicki,kako i kromid i lukuser posted image

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 1079
14.3.2011 21:34:40   
ananikol

Ole, jas  lukce ili kromidce veke mu stavam povremeno koga ke mu se vari supickata  ama praz se uste nemame probano.
Mislam deka se dava pokasno,po lukceto i kromidceto ama koga tocno neznam

Непосредна врска до пораките: 1080
15.3.2011 7:59:01   
arh_diz
Dali stavate magdenos i site ostanati zeleni od ovaa grupa na mene mi rece pedijatarot dka moze da stavam vo kasickata vareni i dea bile dobri za stomaceto

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1081
15.3.2011 9:00:18   
Maca25
Јас ставав магдонос и целер кога варев супа за Нина, но не и ги давав да ги јаде.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 1082
15.3.2011 10:28:31   
ole2004
Jas i stavam na Eva vo zelencukovite kasicki,potoa vo blender i si gi rucka.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1083
15.3.2011 10:31:57   
Sandric
A koga pocnavte da davate grasak ,boranija ,leka i slicni mesunkasti zelencuci?
A zolcka od jajce?

Непосредна врска до пораките: 1084
15.3.2011 10:48:09   
ole2004
Boranija i dadov na 6,5meseci,a grasak,leka i zolcka uste ne sme probale.

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 1085
15.3.2011 11:42:15   
Maca25
Јас со боранија, грашак, леќа почнав мислам после 8 месец. не дека нешто посебно ги обожаваше... ама важно сега ги јаде.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 1086
15.3.2011 12:14:54   
AnnaMolly RR
Јас вчера боранија прв пат му дадов со морков и се изнајаде! Ќе пробам и со грашак деновиве, а докторката ми рече дека може и грав убаво било за стомакот.

Live and let live

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1087
15.3.2011 22:48:17   
Pepelaska *
Јас па утре сакав да му дадам грашак или рано му е

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1088
16.3.2011 9:03:28   
Pepelaska *
женски може ли да му дадам од замрзнатата брокула , барав свежа не ми се свиѓаа се исушени беа ?

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 1089
16.3.2011 10:47:02   
Martins mom
Таман му е Пепелашка за грашок, пробај го, а и брокула дај му, нема да има гајле.

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 1090
16.3.2011 12:02:50   
Pepelaska *
Пак јас со прашањата user posted image ноќните кашички како им ги дававте на user posted image  пред спиење или малку порано, сакам да му дадам некогаш ама моево е научено со млекце навечер да го наполни мешето па да спие, совет?

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 1091
16.3.2011 12:05:44   
Џесика
Па веќе кога ти заспива со пиење млеко, можеш саат и пол- два пред спиење да му дадеш ноќна кашичка...

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 1092
16.3.2011 13:23:27   
ananikol
Dali stavate magdenos ?

---  Stavam sekogas koga imam svez i potoa mu go blendiram so ostanatoto i mu go davam.

mi rece pedijatarot dka moze da stavam vo kasickata vareni i dea bile dobri za stomaceto

----- I jas go dobiv istoto mislenje od pedijatarot

Непосредна врска до пораките: 1093
16.3.2011 14:43:46   
antonie
od koga moze da se dava meso?

Непосредна врска до пораките: 1094
16.3.2011 17:18:25   
Pepelaska *
Ние имаме 6 месеци и една недела и педијатарот ми рече може да се почне со месо, ама јас пошто почнав со дохран од 5 и пол некако ми е наеднаш на месо да се префрлиме мислам дека ќе почекам до 7  а инаку можеш супа пример со морков и брокула и да ставиш мевце па од водата прво да даваш па после со месото, значи од 6 месеци може ама ти најдобро знаеш а мислам дека за почеток е пилешко или телешко

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 1095
17.3.2011 18:35:23   
Pepelaska *
ЃЕнски читам тука за пудинг како им дававте и од колку месеци

Непосредна врска до пораките: 1096
17.3.2011 20:54:26   
Snowhite RR
Јас пудинг првпат му дадов на 8 месеци, ама купечки, па после тоа дома му правев. Еве тука можеш да прочиташ од другите мамички на таа тема што напишале

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 1097
19.3.2011 14:03:30   
baby_bump
Како да го спремам оризот? и со што да го мешам оти вака само ориз малку има блуткав вкус.
Инаку му давав само ориз (малку потпечен и смелен ориз го сварив како пудинг)и вчера ориз и брокула готова кашичка, но има многу лош вкус и мирис, па сакам да смешам со нешто. предлог?

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1098
19.3.2011 14:58:48   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump

Како да го спремам оризот? и со што да го мешам оти вака само ориз малку има блуткав вкус.
Инаку му давав само ориз (малку потпечен и смелен ориз го сварив како пудинг)и вчера ориз и брокула готова кашичка, но има многу лош вкус и мирис, па сакам да смешам со нешто. предлог?

Јас оризот секогаш му го мешав или со банана или со јаблко варено или печено, само така го јадеше, инаку не сакаше да го јади и додека беше помал му давав само мелен ориз

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 1099
19.3.2011 17:05:39   
Pepelaska *
Од колку месеци почнавте со јогурт и павлака и со што комбинација?

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1100
Страница:   <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

uspivanje na deteto
LIUBICA

vo raka so nisjane (25%)

samo vo krevece da se ostava (66%)

tapkanje po gazeto (9%)

Број на сите гласови: 65

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!