|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
25.4.2011 14:09:07   
Viktori
apsolutno ne treba naednas.
Inaku dali e rano za meso ili ne, ne zavisi samo od kolku meseci ima, tuku sto jadete do sega i dali voopsto jadete nesto drugo...
Jas porano pocnav so zelencuk, a vo vodata kade sto se varelo meso gi pasirav kompirite i morkovite. Taka da se sretnale so mesoto porano.

mislam deka zelencuk i meso treba da se vovede pred 8 meseci, zelencukot porano za da go naviknat vkusot, zatoa sto podocna ke im bide povkusna fruktozata od ovosjeto i pogolemi se sansite da se ima problemi so jadenje-nejadenje...

< Поракaта ја уредил виктори -- 25.4.2011 14:12:11 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 1126
25.4.2011 14:57:34   
Палешка РР
Денес Миа за прв пат јадеше таратур - павлака со толчена краставица. Чуден и беше вкусот ама го изеде user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1127
25.4.2011 17:06:05   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Денес Миа за прв пат јадеше таратур - павлака со толчена краставица. Чуден и беше вкусот ама го изеде user posted image

Исто и Филип! Ние ручавме и тој седеше со нас на маса на неговото столче, го гледа татко му како јаде без да трепне. И му дадов да проба и бараше уште, му се бендиса. Само од павлаката јадеше, ама имаше и лукче.

Live and let live

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1128
27.4.2011 14:38:14   
bebe82
Ние најпосле почнуваме со дохрана.
Само еден совет ако може да ми дадете, дали да почнам со цедено јаболче- како сокче (да го помешам со вода или со АД млеко), или да го сварам и да дадам од водичката???user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1129
28.4.2011 20:24:35   
*miki mami*
Jas mu davam taratur odkako izlegoa krstavicive mnogu saka samo mu ja seckam krstavickata positno
bebe82 svari ja jabolkata samo da omekne izblendiraj ja i stavi malku od vodickata nekolku kapki da dojde kako kupena kasauser posted image

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 1130
29.4.2011 17:38:21   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamamoni

ние пред некој ден направивме 6 месеци и само по малку овошје и давам по еднаш или двапати на ден, другото ни е доење, сакав и со зеленчук сега да почнам но примивме вакцина и се јавувале некои алергиски реакции па ни рече педијатарот да почекаме 10тина дена, и овошјево некако со сила ни е освен банана што сака, мислам дека има време се ќе проба и затоа не форсирам се наеднаш, а инаку од 6 месеци и месо му давале да јадат, нели е рано малку за месо?

Јас со месо почнав некаде од 6 и пол мислам, можеш да почнеш најпрво со месни супи, а потоа по малку и месо и тоа пилешко, стек на пример варен со зеленчук, па блендирано се разбира. Ако мислиш дека е рано можеш да почекаш уште недела до две, ама не е баш рано за месо.

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 1131
30.4.2011 15:59:00   
Nadezna
Vaka, Hipp ima kasicki mlecni od Praska, kajsija, jabolka, se pravat so voda

dali se tie obrok kako ovosna kasa? I dali se tretiraat kako ovosni kasi?

admin: Линкот е избришан! Рекламите се забранети.

< Поракaта ја уредил виктори -- 30.4.2011 17:33:57 >

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1132
30.4.2011 16:05:06   
arh_diz
Moze da gi podgotvuvate i so mleko i so voda po zelba . Ovosnata kasicka moze da zameni eden obrok .i

< Поракaта ја уредил arh_diz -- 30.4.2011 16:07:25 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 1133
1.5.2011 13:32:15   
Nadezna
Dobro, a mlecnite kasi? Jas vaka razbrav- ovosna kasa, zelencukova i mlecna se obroci 3

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1134
1.5.2011 14:59:57   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

Vaka, Hipp ima kasicki mlecni od Praska, kajsija, jabolka, se pravat so voda

dali se tie obrok kako ovosna kasa? I dali se tretiraat kako ovosni kasi?

Надежна, не  разбирам што сакаш да прашаш. Млечните каши во секој случај се оброк, и тие повеќе заситуваат од овошна каша. Тие од ХИП иако пишува дека се од праска / банана........ процентот на овошје во нив е многу мал.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 1135
1.5.2011 17:13:28   
Nadezna
ok, ok Svativ :)
Kazete mi kolku otprilika bi trebalo edno 5, 5 mesecno bebe da jade?
Damjan vaka prai
pie mleko 180ml u 6 pa u 9 pak,
pa u 12 jade okolu70 grama ovosna kasa i pie 70 ml sok
pa u 15 pak mlwek9o okolu 190 ml
pa mlecna kasa okoklu 80 grama + sok
i mleko 180okolu 9-10

vo red lie?

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1136
2.5.2011 10:40:05   
Felly RR
Кога ќе наполни 6 месеци, мислам дека можеш и една зеленчукова кашичка да му даваш на user posted image . Овошната давај ја порано, за да можеш зеленчуковата да ја даваш околу ручек. А за сочке јас помалку и давав на user posted image на таа возраст. По 60-70мл, ама еднаш на ден, и тоа не и давав секој ден сокче задолжително да пие. Може ќе почне и повеќе кашичка да ти јаде ако му даваш помалку сокче. Подобро после кашичката почни да му даваш вода или чајче отколку сок. А сокот измеѓу оброк.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 1137
2.5.2011 16:20:15   
Bebence te cekame
Masala...Duri mislam deka toe e mnogu za 5,5 mesecno bebe. Mojot sin za dva dena ke polni 7 meseci i jade:
8h 120 ml mleko
11h 80g ovosna kasa
14h 120 mleko
18h 60g ovosna kasa
21h 150ml mleko
ne pie ni voda ni sok
Denes pocnav so rizolino i go jadese, ameso ne sum dala. Dali mislite deka treba da dodadm nesto vo ishranata?

Always look on the bright side of life!

Непосредна врска до пораките: 1138
2.5.2011 16:27:39   
AnnaMolly RR
Мислам дека исхрана само со млеко и овошје не е за 7 месечно бебе. Имаш мноооогу други работи кои може да ги јаде. Зеленчук, ориз, палента, јогурт...
Може и со месо да почнеш. Ама прво воведи неколку вида зеленчук, да има со што да го мешаш месото. Прво со водичката во која се варело месо, па после и месо. КЛИК за повеќе информации околу месото. КЛИК една корисна статија за здрава исхрана.

Live and let live

(Одговор на членот Bebence te cekame)
Непосредна врска до пораките: 1139
2.5.2011 16:53:08   
Bebence te cekame
Fala za odgovorot :) Pred da varam meso bi sakala da probam kupecka kasa so meso na hipp. Pa da vidam kako ke reagira. A neli vo mesoto ima gluten? NE sakam seuste da go davam. A isto mislam deka i palentata ima gluten a i jogurtot :(

Непосредна врска до пораките: 1140
2.5.2011 16:58:32   
AnnaMolly RR
бебенце те чекаме, не е рано за воведување глутен. Твоето бебе е големко, има 7 месеци. Мојов на 7 се јадеше. Од 5 му имам дадено глутен. Полека, полека, пробувај, воведувај се по малку. 

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1141
2.5.2011 16:59:36   
AnnaMolly RR
а готовите кашички зеленукови со месо мене ми се одвратни, не ги користам воопшто. Мноооогу е поинаков вкусот дома ако го направиш. А овошни во тегла се уште користам, супер се.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1142
2.5.2011 17:03:31   
Bebence te cekame
AnnaMolly, malku sum skeptik i nesigurna vo sebe kako da mu podgotvam zelencukova kasa so meso doma (shame on me). Neko predlog/recept??? Epten histerisam koga stanuva zbor za ishrana: seuste sakam se perfektno da mi e sterilizirano i ne znam kako ke uspevam ponatamu vo toa :)

Непосредна врска до пораките: 1143
2.5.2011 19:36:13   
Pepelaska *
бебенце те чекаме, како јас да си се читамuser posted image , и јас коако тебе до 7 месеци се мислев ова она да не му биде нешто,го кријам неговото тенџерџе што му готвам пошто си знаат да си сварат нешто другиве дома во него а јас сакам да е само за него го мијам со посебно сунѓерче , не си само ти значи а и не сум била само јас,user posted image освен што јас од 6 почнав и со зеленчук, јас кашички со месо му давам готови на ХИП пошто ми е страв , а и немам од каде да набавам сигурно проверено месо, па сега засега јаде готови малку ги топлам и си јаде, а да му направиш едноставно е миеш чистиш , вариш и пасираш, мешано секако со зеленчук

А инаку јас му давам по малку и јогурт, павлака, лепче, палента, абц,житарици, бисквити скоро се, моето ќе прави 8 месеци сега

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 1144
2.5.2011 21:17:19   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

а готовите кашички зеленукови со месо мене ми се одвратни, не ги користам воопшто. Мноооогу е поинаков вкусот дома ако го направиш. А овошни во тегла се уште користам, супер се.
odvratni se deka se bez sol,ete zatoa..a nesto sto na nas nema da ni e vkusno normalno nema ni na niv da im davame,, a za ovosnite bea super i jas mu gi zemav iako ne e loso i svezo [sekako letno vreme koga ima ]

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 1145
2.5.2011 22:38:07   
marina82
koga se pocnuva so domat?

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1146
3.5.2011 8:43:45   
darfil
Моето user posted image има 8 и пол и уште немам домат дадено.Некако вештачки ми изгледаат,па ке почекам уште малку

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 1147
3.5.2011 10:30:56   
valed
od koga se voveduva kornfleks - pcenkarni snegulki i kade i kakvi kupuvate za vasite najmili ???? moeto ima 5,5 meseci i neznam dali mozam da vovedam zitarki vo ishranata...pred nekoj den jadese ovosna kasa so zitarki na hipp epten ja izbendisa, ama sakam i doma da mu pravam....iskustvo nekoj????

животот е убав...

(Одговор на членот darfil)
Непосредна врска до пораките: 1148
3.5.2011 10:55:31   
arh_diz
Jasmu kupuvam kasi so zitarki edna kasa sodrzi edna zitarka ne mu gi mesam so nisto samo taka si gi jade . So niv pocnavme posle 7 meseci

Биди тоа што си

(Одговор на членот valed)
Непосредна врска до пораките: 1149
3.5.2011 22:08:03   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

бебенце те чекаме, како јас да си се читамuser posted image , и јас коако тебе до 7 месеци се мислев ова она да не му биде нешто,го кријам неговото тенџерџе што му готвам пошто си знаат да си сварат нешто другиве дома во него а јас сакам да е само за него го мијам со посебно сунѓерче

Е и јас го правев тоа, ама веќе не. Ништо нема да му биде ако јаде нешто зготвено во кое било тенџерче, па тие не се грозни, ние од нив јадеме! Нормално, си има свој пробор, чиниче, лажиче и слично, ама богами за тенџериња веќе не пазам толку.

Live and let live

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1150
Страница:   <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali planinarite?

Da (50%)

Ne (50%)

Ponekogas (0%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!