Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
nate, stavi 200 ml voda i 2-3 lazicki melen oriz. mesaj dodeka ne pocne da vrie i ke pocne da se zgusnuva. gotov e koga ke ostava linija koga ke mesas so lazicata. morkovot posebo svari go i posle ispasiran dodaj go na veke svareniot melen oriz. po potreba razredi so majcino mlekce. ama ne e vkusen ic toj, filip ic ne go sakase. orizot od milupa e najvkusen, toj ti go preporacuvam.
a vareniot karfiol jas go mesav so tikvicka i morkov. ako ne ste vovele tikvicka, mozes samo karfiol i morkov. i so keleraba e mnogu ubavo, najcesto mu pravev karfiol so morkov, tikvicka i keleraba.
jas pocnav so jabolko, domasno ne go sakse pa kupiv na Hipp, kasna edno do dve lazicki i tolku, sledniot den pak isto. posle mu vovedov morkovce, toa povejke go sakse. inaku dva dena mu davav jabolce , dva dena morkov, posle toa mu izmesav jabolko i morkov.inaku sme probale skoro seod ovosjata, a od zelencukot osven morkovot, mu dadov da proba i kompirce , domasno napraveno so mlekce ( adaptirano i maslinovo maslo malku) no nejkese ni da go mirisne, no koga mu dadov kompirce so tikva pomesano se utepa od jadenje, inaku tikvata mnogu ja saka. inaku glavna preokupacia mi e sto da mu davam da jade, sto da mu izmesam od ovosje i zelencuk, kolku pati vo denot smeam da mu davam i edno i drugo, inaku imame pet meseci bez edna nedela, sekoj sovet mi e dobredojden
Фала ти Анамоли,имаме воведено тиквичка и многу ја сака,само кажи ми може заедно да ги варам морковот,тиквичката и карфиолот,така?Мислам, незнам колку време му треба на карфиолот за да се свари,дали ќе е доволно со морковот и тиквичката..
Ајде и јас да прашам,Сара има 4 месеци и 8 дена,само на цицање сме до сега но сакам да почнам да и давам нешто оти често бара да цица,а педијатриве нели викаат после 6 месеци,но сакам да почнам сега.Прво нели се дава сок од јаболко,дали треба да го сварам јаболкото или може свежо?Дали да и купам сокче па со него да пробам?Ајде мамички пишете како сте започнале вие,и кое овошје е следно после јаболкото,а кој прв зеленчук и на колку време?Поздрав до сите.
Фала ти Анамоли,имаме воведено тиквичка и многу ја сака,само кажи ми може заедно да ги варам морковот,тиквичката и карфиолот,така?Мислам, незнам колку време му треба на карфиолот за да се свари,дали ќе е доволно со морковот и тиквичката..
Na morkovot poveke varenje mu treba od tikvickata i karfiolot. Ako imas vovedeno kiselo mleko (ne znam tocno kolku meseci ste), moze so toa da mu go dades karfiolot, sin mi taka go jade, poinaku ne.
Ајде и јас да прашам,Сара има 4 месеци и 8 дена,само на цицање сме до сега но сакам да почнам да и давам нешто оти често бара да цица,а педијатриве нели викаат после 6 месеци,но сакам да почнам сега.Прво нели се дава сок од јаболко,дали треба да го сварам јаболкото или може свежо?Дали да и купам сокче па со него да пробам?Ајде мамички пишете како сте започнале вие,и кое овошје е следно после јаболкото,а кој прв зеленчук и на колку време?Поздрав до сите.
Moze svezo jabolko, ako imas neprskani, najubavo ke bide. Ako ne, probaj so kupecko sokce. Inaku, svezoto jabolko jas go rendam na najsitno, posle go pominuvam niz cedalka, taka dobivam najubav sok, ne e sosem bistar dodusa. Posle moze da vovedes krusa ili sliva. Od zelencucite, obicno prvo se pocnuva so morkovce. Ama ke pazis, moze da se javi reakcija od morkovceto, ama ne se plasi, ne e alergija. Jas pocnav da mu davam sok od jabolko, pa sok od morkovce... ama tri dena eden sok, posle narednata nedela drug sok... ne sakav da go forsiram, posto pocnavme rano, okolu 4 mesec. A moze i na tri dena da probuva nov vkus, sekako na pocetok samo po lazicka-dve ke i davas.
elce mojata mihaela e 4 meseci i 4 dena jas pocnav 3 dena sok od jabolko na hipp posle 3 dena sok od morkov i sega sme so sliva isto 3 dena pa sakam da zemam krusa ili kajsija so kasi uste ne sme pocnale ama planiram da pocnam isto so jabolko pozdrav i pisete
Да, во исто време ги ставам да се варат, само морковот го сечкам на многу тенки крукчиња, карфиолот исто така малку поситно, а тиквичката на поголеми парчиња. Доволно е, секогаш сите ми биле меки и доволно сварени.
decki denes prv pat i dadov sokce od jabolko hipp i go razrediv so vodica malce, e sea neznam kolku pati da i dadam vo tekot na denot deka prv pat probuva druga hrana...i davam so lazice poso neznae od shishe i sea dodeka ja ranev zaspa...da se nacchudi covek obicno ova vreme rikashe najglasno so moze a sea spie ko bajche....me interesira po kolku pati na den davate sokce i koa kje pocnam so kashice isto taka po kolku pati da i davam, inaku mi rekoa na dr cicanje strogo na 3 saata a ona cicashe na saat i samo placeshe
Хеба јас дирекно почнав да му давам од шише,не со лажиче,пошто веќе пиеше чајче од шише.И првите 2-3 дена испи негде по 50-70 мл.разредено со вода.И сега така му ги правам сокчињата 50 мл.сокче,100 мл вода.А кога почнав со кашички прво јаболко,па морков од сабајле му давав само значи еднаш во денот околу 10.00 негде 1/3 од малите теглички.
Ние инаку денес јадевме прв пат карфиол, со морковче и тиквица,и малку фаци ми правеше.Од тоа што му спремив многу малку му остана,ама некако како да не ми јадеше со кејф.Утре планирам со ориз да му го смешам, па мислам дека нема многу да го осети.
Aj i jas da prasam.Vaka nie sme skoro 5 meseci i samo sto vlegovme vo 4 mesec pocnavme so sokce od jabolko i so kasicki.Normalno so lazice posto cucla nesakame da vidime,arno ama kasickite gi jadevme po nekolku lazicki znaci ni 1/3 od tegliceto.Na niv procitav deka samo 24 casa moze da bidat otvoreni i mi se fakase pola tegla sekoj den da ja frlam.Dali i vie mamicki frlavte pola hrana ili kako?Sto pravite?
Kasickite koi ne mi se dopagaa gi frlav a ostanatite ( kako sliva , praska ) gi jadev jas .I sega koga mu gotvam ne mi se slucilo da mu dadam od denes zgotveno za utre
На нашите кашички и сокчиња тука во Мкд пишува по отварањето да се чуваат на ладно и да се потрошат за 3 дена.Јас овие од тегличка му ги делам на два пати и ги чувам два дена значи во фрижидер нормално,а готвени секогаш свежи му правам.
Da Nate na Hipp eve sega zemav edna da proveram i pisuva vaka -proizvodot ednas otvoren treba dobro da se zatvori ,da se cuva vo frizider i da se konzumira vo narednite 24 h.Toa e tuka,sega neznam sto e ispravno ama valjda i u mkd se u pravo .
Zenski utre planiram na da mu dadam prv pat sokce od jabolko svezo iscedeno pa me interesira kolku voda da mu stavam, pola pola ili? I treba li da go varam?Jas kolku sto znam ne ama aj da prasam posto sveki cela nedela mi trubi trebalo da se vari sokot
< Поракaта ја уредил bombica -- 30.10.2011 17:46:52 >
Сок од јаболко се дава чист или разблажен со превриена и разладена вода или чај.Добро исчистено се ренда и сокот се процедува низ газа.али ако имаш соковник можеш и преку него.
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.