|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
7.11.2011 9:52:40   
heba
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Heba,нашите бебуши се тука некаде.Јас почнав на моето да му давам сокче од јаболко домашно направено и не го сакаше.Кашичката исто домашната не ја сакаше. Му купив на хип кашичка од јаболка ја изеде без да се побуни. Вчера му дадов малце сокче од морковче и бараше уште, му се услади, па и кашичка му направив.
Туку да се навратам на темата, прва нова храна ни беше значи јаболката user posted image

Хеба, мене таквото плачење на 4 и пол месеци не ми е нормална.И моето плале, ама кога е гладе, кога му се спие, но не постојано.

kako  mislish blond ne e normalno???  koga k je kazam na doktor place oni mi se chudat i mi vikaat pa da bebe e ..plache..
i ispekov jabuka ama ich nesaka pa se vrativ na kupeckite vcera si jadeshe bez maka samo ushte ja nema da se iskaka, mozno li e pecenoto jabolce da naprai zapek?

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1326
7.11.2011 10:01:52   
kikicka
Хеба кај мене кога почнавме со дохрана запек имаше од праска ...купив еднаш на хип од праска и баш забележав дека не кака од неа а позади пишува дека ја регулира столицата. И од тогаш не и давав праска се до летото дома пробав домашна каша од праска и направив и си се иска.Дади и каша од слива ќе се искака.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1327
7.11.2011 10:08:30   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

како да го научам Мартин да јаде портокали, мандарини киви и слично ? Вчера пробав да му дадам мандарина се кисели не сака никако а што се слатки барем јас овие овошја ги обожавам.Големи сме може да јаде ама не сакаuser posted image а знам дека се полни со витамини

Ех Мартин Д
да ја види Леона не да јаде мандарини и портокали ...туку и лушпите почна да ги јаде ,вчера ја гледам дупче нешто и пика во уста она си земала мандарина и пика со прстот внатре и што изваде тоа става во уста прво почнала од лушпата,храна не џвака толку колку лушпа и хартија што џвака user posted image .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1328
7.11.2011 10:13:47   
AnnaMolly RR
Пепелашка, а како му ја даваш мандарината? Пасирана, во блендер?..
Филип пред некој ден се утепа од јадење мандарини, ама сам. Јас му давав во рака едно по едно мандаринче и тој си ги грицкаше. Изгледа од интересно што му беше се изнајаде. И други работи што не ги сака многу му ги нудам сам да ги јаде, така повеќе изедува. Малку ќе се направи лом, ама ќе касне.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 7.11.2011 10:14:06 >

Live and let live

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1329
7.11.2011 10:22:59   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Heba,нашите бебуши се тука некаде.Јас почнав на моето да му давам сокче од јаболко домашно направено и не го сакаше.Кашичката исто домашната не ја сакаше. Му купив на хип кашичка од јаболка ја изеде без да се побуни. Вчера му дадов малце сокче од морковче и бараше уште, му се услади, па и кашичка му направив.
Туку да се навратам на темата, прва нова храна ни беше значи јаболката user posted image

Хеба, мене таквото плачење на 4 и пол месеци не ми е нормална.И моето плале, ама кога е гладе, кога му се спие, но не постојано.

kako  mislish blond ne e normalno???  koga k je kazam na doktor place oni mi se chudat i mi vikaat pa da bebe e ..plache..
i ispekov jabuka ama ich nesaka pa se vrativ na kupeckite vcera si jadeshe bez maka samo ushte ja nema da se iskaka, mozno li e pecenoto jabolce da naprai zapek?

Мислам дека не е нормално постојано бебе да плаче. Мора да има нешто да ја боли или и смета нешто (ако е покакана, ако и е жешко/ладно и сл). Туку така мене не ми се верува да плаче бебе.
Еве мојов жив се дере кога му се спие а не може да заспие, кога му е жешко протестира, кога не може да прдне вика итн.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1330
7.11.2011 13:17:28   
prettygirl
zdravo mamicki.Jas na iva pocnav da i davam domasni kasicki od jabolko i banana i si gi jadi.Sto uste mozam da i davam?sega ima 4 meseci i pred edna nedela pocnav da i pravam od ovie kasicki pozz

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1331
7.11.2011 13:23:16   
Pepelaska *

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Пепелашка, а како му ја даваш мандарината? Пасирана, во блендер?..

и јас така му дадов сам да јаде ама се кисели и не сака.Инаку и ние сме такви во последно време скоро се јаде сам. некогаш ми ја граба и лажичката и демек јаде па и мене ми дава ми вика ап.Абе смешки се.БЕлки ќе се навикне и на кислеи вкусови

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1332
7.11.2011 13:25:48   
Natuska85
Прити грл можеш  морковче,па млада тивкица да и воведеш наредно

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 1333
7.11.2011 13:32:53   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Прити грл можеш  морковче,па млада тивкица да и воведеш наредно

И јас вака би играла user posted image   Мој совет е едно овошје, еден зеленчук. Ако се навикне само на благо, гооолеми проблеми ќе си имате со воведување зеленчук, како јас на пример со Филип. Следното здравје прво ќе го навикнувам на зеленчук, после благи намирници.

Live and let live

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1334
7.11.2011 18:03:17   
heba
a decki ako da receme ne saka edno namirnice na pr.  bananka se vrakjam na jabolceto ili pak nov vkus?

Непосредна врска до пораките: 1335
7.11.2011 18:46:38   
kikicka
Друга намирница не го учи на јаболки само,нека испитува други вкусови

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1336
7.11.2011 20:02:47   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

a decki ako da receme ne saka edno namirnice na pr.  bananka se vrakjam na jabolceto ili pak nov vkus?

Помешај му го со тоа што го јаде,па нареден пат во помал размер од таа намирница што викаш дека не ја јаде.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1337
8.11.2011 12:12:30   
bombica
Denes jadevme prvpat kompirce so mlekce od mama.Go jadese so apetituser posted image sakase uste ama dosta mu bese ko za proba....Od 4 meseci od ovosje osven jabolko sto drugo moze?Moze li kajsija, praska? Koga vnuk mi imase 4 mes.( pred 12 god.) mozese ama sega da ne ima nekoi novini pa da si prasam user posted image

Непосредна врска до пораките: 1338
8.11.2011 12:37:04   
Calypso
Ne brzaj so kajsija i praska, malo e. Probaj so sliva, ima ubava kasicka na frutek, sin mi ja obozava, prvo sliva proba, ama letoska bese toa, jas mu dadov sveza sliva. Mozes i so morkovce da probas, a mislam deka i tikva moze sega, no ne sum sigurna. Taman pocnuva sega sezonata za pecenje tikviuser posted image Isto i mladi tikvicki ako najdes, i toa mozeuser posted image

P.S. zaboraviv da ti kazam, moze i kruska isto user posted image

< Поракaта ја уредил Calypso -- 8.11.2011 12:38:19 >

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1339
8.11.2011 13:12:12   
AnnaMolly RR
Јас сметам дека може кајсија и праска, не е мало. Само не давај цитрусни овошја (портокал, лимон) и бобинки (јагоди, малини, капини), друго се можеш. Само постепено, по една нова намирница на 3-4 дена. Можеш пашканат, тиквица, морков, тиква, банана, слива, грозје... Полека, полека, се ќе си воведеш.

Live and let live

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 1340
8.11.2011 15:27:33   
dostickage
jas sum do 6 meseci nisto da ne se dava.
ama ako vekje se dava praska i kajsija ne vednas posle jabolko.

moze eventualno sokce od kruska i toa razredeno,sokce od morkovce isto.

mislam na bebe so probalo samo morkovce so majcino mlekce po mene e greota da se forsira so praska i kajsija.

Непосредна врска до пораките: 1341
8.11.2011 15:51:06   
AnnaMolly RR
Не е форсирање. Јас само кажав кое е моето мислење. Праската и кајсијата се сосема безбедни, ништо нема да му биде на бебето ако проба.
Секоја мајка со свое искуство.

Live and let live

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1342
8.11.2011 16:00:11   
Natuska85
Дуња од кога давате?мене не ми ни текна на дуња ама мајка ми купила од пазар и се мисламuser posted image .некако на исто ниво со крушата ми се

Непосредна врска до пораките: 1343
8.11.2011 16:16:12   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Не е форсирање. Јас само кажав кое е моето мислење. Праската и кајсијата се сосема безбедни, ништо нема да му биде на бебето ако проба.
Секоја мајка со свое искуство.

Jas mislam deka i vlaknesti ovoski ne se davaat tolku rano....Od 6 meseci moze morkov,jabolka,banana,kompir i sl....
Inaku jas uste od 3 ipol meseci pocnav so kasicka od morkov..Na klinika mi rekoa bidejki imavme mnogu prolivce.I na ova bebe planiram od 4 meseci da pocnam da mu davam da jade ..Od 06 mi e kasno iako taka preporacuvaat..

Непосредна врска до пораките: 1344
8.11.2011 17:08:03   
bombica
Fala mamicki na sovetiteuser posted image Mislev deka znam mnogu raboti okolu ishranava posto imam izgledano vnuci ( sega se 13 i 8 god.) ama kako sto citam i slusam ima mnogu izmeni a "modelov" e ist od Adam i Eva sto bi rekle K15user posted image Mozebi gresam ama jas mislam podobro e prvo praska i kajsija da se vovede pa podocna krusa posto krusata znae da go podue meseto.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1345
8.11.2011 18:25:43   
kikicka
Ние полнавме јаболко,морков,праска,слива,банана,круша ,кајсија па после со зеленчукови од сите пробавме и полнавме со комбинации....инаку јас и целер и домат и давав кога ја поминавме почетната фаза,па ништо не и беше супер си јадеше не одбиваше. Може праска ако најдеш од онаа без влакна што е пробајте.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1346
8.11.2011 19:10:59   
maki1
Купив праски денес од оние за компот сто се жолтите(се надевам ме разбравтеuser posted image ),и денес малку ја сварив и и направив да проба ама се мрштеше изгледа и беше многу кисела.Со што да ја мешам прасаката?

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1347
8.11.2011 21:13:40   
Natuska85
Маки јас ја мешам со јаболче или слива

(Одговор на членот maki1)
Непосредна врска до пораките: 1348
8.11.2011 23:50:40   
maki1
Moже ли да се дава овошје од компот дома правен.Нели тој се прави така што се додава шеќер?user posted image user posted image user posted image

Pantai Rai

-Heraclitus

Непосредна врска до пораките: 1349
9.11.2011 9:23:56   
Felly RR
мак1, мислам може да му даваш, посебно ако е дома направен и знаеш што има внатре, шеќер една лажица во цела тегла не е многу, па и во чаевите што ги пијат бебињата има шеќер.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот maki1)
Непосредна врска до пораките: 1350
Страница:   <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Koe ime vi se dopaga
mazule

Iminja

Mario (37%)

Stefan (63%)

Број на сите гласови: 221

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!