Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Pavel e 4 meseci i 4 dena.Mu napraviv denes sok od jabolko pola sok pola voda i ne ispi ni 1 ml se mrstese plukase ne mu se sviga Utre ke probam so gotovo sokce na hipp moze toa lke go saka.
jas vednas pocnav so kasicki, gi ima isprobano skoro site ovosja. najprvo zapocnavme so jabolce edna do dve lazicki, dva dena , potoa, sledno ovosje, isto dva dena, pa i mesav od ona sto vejke go probala,inaku imame pet meseci i veke sme na zelencuk.najprvo i dadov kompirce vo koe staviv malku mlekce i maslinovo maslo(epten malce da ne bide blutkavo)no ic ne go sakase, potoa morkovce (epten go bendisa) pa pashkanat (go obozava)i sega vejke mesame od se, megjutoa ne i davam mnogu kolicinski zatoa sto nesakam da i skratam mlecen obrok.znaci imame pet mlecni obroka, eden ovosje i eden zelencuk, a da ne gi zaboravam i mlecnite kasicki na hipp koi gi obozava
Jas ovie denovi pocnav da i davam po malku sokce od jabolko i kasicka od banana....super mi gi prifati....i toa po edna lazicka kako za pocetok dobro e pa ke vidime ponatamu:)
Pavel e 4 meseci i 4 dena.Mu napraviv denes sok od jabolko pola sok pola voda i ne ispi ni 1 ml se mrstese plukase ne mu se sviga Utre ke probam so gotovo sokce na hipp moze toa lke go saka.
Probav pak domasno sokce nesaka mu dadov na hipp ispi 15 ml.Pri svezi jabolka on gotov sok ke pie Da puknes od maka
Mamicki sakam denes da i napravam oriz so morkovce ili tikvicka ama nemam kupeno od onoj meleniot oriz.Dali moze so onakov normalen oriz sto nie go jademe pa vo blender posle?
Ние синоќа прв пат јадевме мелен ориз со малку банана и цело што му го спремив си го изеде,а мислев нема да го јаде,некако бљуткаво ми беше,такво без вкус.Инаку до сега јадевме бејби фрс пап на хип. Маки јадевте ли денес ориз?Сигурно исто би излегло и со блендер да го правиш обичниот ориз.
МАМИЧКИ ова го прочитав на хрватската рингераја али добро е да знаете незнам дали се работи само за хрватска или за сите ....NESTLE бара од сите кои имаат купено бејби кашичка од банана со рок на траење до 2012 година и бар код 761303308973, може да содржи парчиња од стакло!!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe82
Мамички кога почнавте со портокали и мандарини?
Што подоцна, тоа подобро, се препорачува после годината да се почне со цитрусни овошја, бидејќи се работи за алергени продукти. Матичната докторка на син ми ми рече да почнам со портокал некаде кон крајот на летото за да видиме како ќе реагира, ама јас не му дадов поради тоа што во тој период кај нас има доста голем избор на сезонско овошје, па немаше потреба од цитруси. Деновиве пробавме сокче од портокал, иако лимон имаме одамна пробано, па фала му на Бога, нема никаква реакција. Не го сакаше сокчето нешто многу, па нема ни да го форсирам.
Bombica probaj domasnoto sokce od jabolka da mu go procedis preku gazicka, zasto toa e pogusto i moze zatoa ne go saka, i Filip isto taka mi pravi, no koga mu go procediv nema gajle, poretko mu e i si go pie
Па пишуваше само кашичките на нестле е сега точно за кои се работи незнам најважно да знаете не купувајте БАНАНА каша....златна дома пасирана свежа има ли поубаво!!
како да го научам Мартин да јаде портокали, мандарини киви и слично ? Вчера пробав да му дадам мандарина се кисели не сака никако а што се слатки барем јас овие овошја ги обожавам.Големи сме може да јаде ама не сака а знам дека се полни со витамини
lele se shtreknav koa vidov ova so bananava , samo sto idadov denes prv pat da proba ama srekja samo od hipp koristam proizvodi, iako malce mi e sumljiv ukusot.....se prashuvam zoshto sekade se chuvaat na sobna temperaturadetskive kashicinja i vo aptekite i vo prodavnicite...ama aj moze taka treba...?? bananava kje i ja davam samo tri dena i posle kje i zemam meshavina banana i jabolko bidejki mi e strav da ne i ja stvrdne mnogu kakashkata, pa posle krusha i pa krusha so jabolko i posle kje napuni 5 meseci pa kje premineme na zelenchuk.
Хеба зошто не и правиш домашни кашички и сокчиња ем поздраво ем посигурна си!!!! Јас никогаш не би и дала купечко кога слушнав дека од некои производи им ги бришат датите
lele se shtreknav koa vidov ova so bananava , samo sto idadov denes prv pat da proba ama srekja samo od hipp koristam proizvodi, iako malce mi e sumljiv ukusot.....se prashuvam zoshto sekade se chuvaat na sobna temperaturadetskive kashicinja i vo aptekite i vo prodavnicite...ama aj moze taka treba...?? bananava kje i ja davam samo tri dena i posle kje i zemam meshavina banana i jabolko bidejki mi e strav da ne i ja stvrdne mnogu kakashkata, pa posle krusha i pa krusha so jabolko i posle kje napuni 5 meseci pa kje premineme na zelenchuk.
Да пробаш од зеленчуковите па да видиш вкус никаков дали ти ќе го јадеш тоА?? хЕБА прави и дома нема поубваво од свежо мене некако купчката банана мнг ми е кислека за разлика од домашната.нема ништо специфично за да направиш само исецкај и белндирај и тоа е тоа.Инаку од купечки каши купувам да али оние на нестле со јогурт сто се или пудингот чоколаден некогаш така или од слива на фрутек искрено мене на фрутек ми се најубави некако по природен вкус имаат на хипп за жива глава не ги сакам ....инаку дома се и правам.
eeh i ja sakam da i pravam domashni ama neznam so koja raka vekjekaj cel den place i vika kolku so ja drzi glasot pa sea ushe i pocna ko zmija da mi se vrti u race nemozam ni casha voda da napunam a ako ja ostavamsama da sedi pomodruva od placenje i se davi se zarknuva abe so da vi kazam lugje mislev deka seto e od glad i deka koga kje pocne da jade i druga hrana po smirena kje b ide ama niso od toa i grcevite pominaa a detevo si ostana da si vika po cel den ...bashka sami po cel den ...mislam deka na ednovo uvo vekje ne slusham mi go dupna. zatoa ovoj period moram da gi koristam kupechkite so nadez deka kje se potsmiri malce pa kje gotvime posle :( ...a tek da vidite doma kako mi e ko da mi se srushil avion...:( so da vi se zalam se znaete :)))
Heba,нашите бебуши се тука некаде.Јас почнав на моето да му давам сокче од јаболко домашно направено и не го сакаше.Кашичката исто домашната не ја сакаше. Му купив на хип кашичка од јаболка ја изеде без да се побуни. Вчера му дадов малце сокче од морковче и бараше уште, му се услади, па и кашичка му направив. Туку да се навратам на темата, прва нова храна ни беше значи јаболката
Хеба, мене таквото плачење на 4 и пол месеци не ми е нормална.И моето плале, ама кога е гладе, кога му се спие, но не постојано.
eeh i ja sakam da i pravam domashni ama neznam so koja raka vekjekaj cel den place i vika kolku so ja drzi glasot pa sea ushe i pocna ko zmija da mi se vrti u race nemozam ni casha voda da napunam a ako ja ostavamsama da sedi pomodruva od placenje i se davi se zarknuva abe so da vi kazam lugje mislev deka seto e od glad i deka koga kje pocne da jade i druga hrana po smirena kje b ide ama niso od toa i grcevite pominaa a detevo si ostana da si vika po cel den ...bashka sami po cel den ...mislam deka na ednovo uvo vekje ne slusham mi go dupna. zatoa ovoj period moram da gi koristam kupechkite so nadez deka kje se potsmiri malce pa kje gotvime posle :( ...a tek da vidite doma kako mi e ko da mi se srushil avion...:( so da vi se zalam se znaete :)))
хеба,малку надвор од темава не верувам дека плаче детето од глад штом си јаде.Провери да не и е жешко ладно и слично,толку плачење мора нешто да ја мачи не е тоа од ништо.