Bethany -> RE: Прва нова храна на бебето (24.1.2012 13:51:10)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77 ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Мамичка77 , на мене ми педијатарот матичен предложи да почнам полека со дохрана, ништо не ми кажаа што во 4. што во 5. Ама тоа сега е само пробување на вкусови, мада има ми дури и јадено повеќе од тоа како морковче и јаболко, што кога му се допадна [sm=smiley1.gif] А бејби фрс пап почнав да му давам веќе две вечери бидејќи ми и малце напредуваше последниот месец и затоа и почнавме порано. И тоа е лесно сварлива каша. Плус ни млекце не сакаше да го пие, морав нешто да преземам. Го следам добро се поднесува за сега. Не форсирам ништо, ама па не сакам ни да оставам само така. mene mi e strav otkako probavme so tetrapak da pie i se isfrli celata niz celoto telo kako crvena mreza da sum i stavila i od togas mi e strav izgleda ke bide alergicna na mlecni proizvodi ke vidam posle 6 meseci kako ke bide do togas ne i davam nisto mlecno Ама јас не му давам кравјо млеко, туку сме на АД. А не мора да значи дека Мила ќе биде алергична на млечни производи, само и беше рано за кравјо млекце. Немаше ни 4 месеци кога и даваше, нели? Ќе почекаш и ќе видиш, не верувам дека ќе имаш после проблеми. А ни јас не му давам ништо млечно, оваа каша е за 4 + месеци, се вика млечна оти содржи 50% ад млеко, плус ориз и пченка, а се прави со вода.
|
|
|
|