Annet -> RE: Прва нова храна на бебето (7.2.2012 15:19:49)
|
jas vo secko imam meleno ,probajte ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso ИЗВОРНА ПОРАКА: mamapi Братучетка ми ми донесе ленено семе,вика многу било убаво да и го давам на ќерка ми,арно ама поим немам со што и како да и го давам,имате некој предлог? A kolkava e malata? Lenenoto seme se dava so polni 8 meseci, barem taka jas procitav, i posle i pedijatar mi potvrdi. Inaku najcesto mu go davam na sin mi vo mlecnite kasi sto gi jade navecer, za vecera. Калипсо а како го даваш лененото семе,мелено ли?И дали постои мелено да купам или само вакво во зрнца.Јас земав ама немам со што да го смелам.Пробав со блендер и сецкало ама не ми успеа.А имам една машинка за кафе ама стара е и страв ми е во неа да го ставам[sm=zmeden.gif]. Go melam so racen blender, inaku nema da se kupi meleno, osven da ti go somelat vo prodavnica za zdrava hrana, taka mi kaza AnnaMolly. Eve vakov e blenderot [img]http://www.ehandheldblender.com/wp-content/uploads/2011/03/SmartStickHandBlender.jpg[/img] ne e bas ovoj, ama staviv slika da vidis na kakov mislam, dovolno mi go mele, ne celosno, ama pak vo najgolem del e meleno, iako ima i po nekoe celo zrnce. Mozes da probas so masinata za kafe, sto znam... jas nemam takva, inaku sigurno so takva ke go melev. I da znaete, melenoto leneno seme se cuva vo teglicka vo frizider - mora da bide na ladno, inaku se gubat hranlivite materii. Arh_diz, a neli zitarkite kaj decata do edna godina treba da bidat zastapeni vo ishranata dva pati dnevno? T.e dva obroci da sodrzat zitarki? Barem mene taka mi kaza pedijatar. Jas se trudam na sin mi taka da mu davam, ama ne uspevam sekoj den. I navecer obavezno jade zitarki vo mlecna kasa (bilo so jogurt, bilo so mleko).
|
|
|
|