|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  93 94 [95] 96 97   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
11.6.2012 12:26:29   
Dominika

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

a mamcki kakvi zitarici da zemam nesakam od ovie kuepckive na ipp nestle i slicno sto se rastvaraat so voda sakam domasni da i pravam so ad mleko?

Можеш да свариш житарици со вода (ориз, овес, просо, амарант, киноа, палента, што имате воведено) ако има вишок вода да ја исцедиш, или со варењето да додаваш малку по малку вода за да испадне густо, и посебно да направиш ад млеко, па подоладените житарици во блендер со млекото. Густината ќе си ја регулираш со додавање млеко.

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2351
11.6.2012 12:32:53   
Ikana
Сега во ДМ видов бебешки јогурт на Нестле и на уште две фирми.

(Одговор на членот Dominika)
Непосредна врска до пораките: 2352
11.6.2012 15:38:10   
Andriance
Леле кога само ќе ми текне мене каква бев јас на оваа тема пред 3 месеци....мислам најголемата изгубеница...и знаете што направив??? си отворив темата Денес Ручкавме и си правев мени за една недела ахаххаха...ама тоа траеше толку..после се испраксирав...
иначе сметам дека секој индивидуално воведува нови состојки и сам решава кога и што да внесе...еве го моето искуство..

од 5 месеци поцнавме со сокчиња а од 5,5 со каши овошни...од полни 6м со зеленчук ( копмпир морков тиквица пашканат брокула карфиол спанаќ блитва) и глутен - гриз и плазма...од 7,5 со месо ( можев и порано ама не начекав свежо убаво) од 8 со жолчка кисело млеко и јогурт, павлака не давама уште..( и јас знам дека треба да се полномасни)..давам од 7м и житарки на виталиа...

јас немав проблем со воведување зеленчук...( демек заради благото овошје нема да го сака) мислам дека и тоа е индивидуално..

давам и палента со сиренце..

е сега не знам јас само кога белка???

< Поракaта ја уредил Andriance -- 11.6.2012 15:43:06 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2353
11.6.2012 15:41:35   
AnnaMolly RR
Белка после година, Андријанче. Јас мислам дека на 11 месеци му дадов првпат варена белка од јајце.

Live and let live

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2354
11.6.2012 16:57:01   
Kockicka
Mamicki dali nekoj od vas gi koristi grizolino frutolino keksolino cokolino....... onie sto se na Podravka Ili da predlozite nekoja so zitarici za 6 meseci
Nie pocnavme so zelencuk, zolcka no treba da vovedeme i zitarici a neznam kakvi

Blogodaram

(Одговор на членот Dominika)
Непосредна врска до пораките: 2355
11.6.2012 23:16:42   
elenak
Ние денес пробавме брокула прв пат и user posted image баш фино ја прифати, толку ми направи кејф. Ама не знам како ќе почнеме со заменување на оброк кога нема шанси повеќе од 2 саати да издржи без цице. Си јаде кашички ама цице си е цице user posted image И оп после бљуцки user posted image
Успат женички со што да ги извадам флеките од повратена брокула на најновото фустанче? Имам слушнато дека од брокула не излегуваuser posted image

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 2356
11.6.2012 23:26:55   
kikicka
Јас белка дадов откако почнавме цела жолчка да јадеме,па после исто како со жолчката што ја давав ,почнав и белка да давам и оп дојдовме до цело јајеuser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Белка после година, Андријанче. Јас мислам дека на 11 месеци му дадов првпат варена белка од јајце.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 2357
12.6.2012 0:25:14   
Andriance
A onakva prerabotena?? na primer vo knedli?? ili vo tarana??? za cista znam i kje pocekam uste nekoe vreme

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2358
12.6.2012 2:03:23   
kikicka
сум давала,башка ако А јаде од кашите со тестенини ете ти.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 2359
12.6.2012 9:17:32   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Ние денес пробавме брокула прв пат и user posted image баш фино ја прифати, толку ми направи кејф. Ама не знам како ќе почнеме со заменување на оброк кога нема шанси повеќе од 2 саати да издржи без цице. Си јаде кашички ама цице си е цице user posted image И оп после бљуцки user posted image
Успат женички со што да ги извадам флеките од повратена брокула на најновото фустанче? Имам слушнато дека од брокула не излегуваuser posted image

elenak jas gi vadam samo so Venish gi zakisnuvam vo topla voda i gi ostavam cela nok utre vo peralna na vrienje ili min 60 stepeni i se izleguva

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2360
12.6.2012 9:20:15   
ivoni4ka
mamicki prosvetlete me vcera od market zemav orizovi sneglki i ovesni snegulkii dvete se na Filtam na upastvot ne pisuva deka imaat gluten mozam li da gi davam?

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2361
12.6.2012 9:28:10   
Yummy Mammy
Jas ovesni snegulki im stavam vo ovosnite kasi otkoga pocnavme so dohrana, t.e. 6 meseci. Kolku sto mene mi kazale ovesnite snegulki nemaat gluten, i zatoa i niv gi upotrebuvam namesto biskviti i plazma. Tuka procitav deka nekoj pisa deka i ovesot sodrzi gluten. Ova za mene e novo. No, i da sodrzi gluten, sigurno e toa nekoja mala kolicina i sigurno ovesot e podobar od biskviti i plazmi zatoa sto tie sodrzat i drugi raboti kako sekeri, mozebi jajca, i slicno....
Samo ubavo izblendiraj gi so ovosjeto i ostavigi uste 1-2 min da omeknat i ubavo da se razlozat.

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

Непосредна врска до пораките: 2362
12.6.2012 10:08:10   
Yummy Mammy
Lele kolku ste bile aktivni, jas pred nekoe vreme prasav koga smeam da davam cresi, i ne mozam da si go najdam postot 10 strani unazad user posted image
Aj nekoj neka mi kaze, cresive spagaa li vo alergeni ili ne? Koga da dadam?!

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 2363
12.6.2012 10:12:44   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Lele kolku ste bile aktivni, jas pred nekoe vreme prasav koga smeam da davam cresi, i ne mozam da si go najdam postot 10 strani unazad user posted image

jas dadov cresi..sega na 8m..ama zatoa sto sega im dojde sezona inace mislam deka mozes slopbodno i porano..ne spagjaat vo alergeni

Непосредна врска до пораките: 2364
12.6.2012 12:48:45   
ivoni4ka

isto i jas dadov cresi gi izblendirav ama mnogu retki mi dojdoa pa dodadov varen melen oriz sega ako ste probale jogurt ili kiselo mleko mozes so niv

Непосредна врска до пораките: 2365
12.6.2012 12:50:16   
ivoni4ka

Jas ovesni snegulki im stavam vo ovosnite kasi otkoga pocnavme so dohrana, t.e. 6 meseci. Kolku sto mene mi kazale ovesnite snegulki nemaat gluten, i zatoa i niv gi upotrebuvam namesto biskviti i plazma. Tuka procitav deka nekoj pisa deka i ovesot sodrzi gluten. Ova za mene e novo. No, i da sodrzi gluten, sigurno e toa nekoja mala kolicina i sigurno ovesot e podobar od biskviti i plazmi zatoa sto tie sodrzat i drugi raboti kako sekeri, mozebi jajca, i slicno....
Samo ubavo izblendiraj gi so ovosjeto i ostavigi uste 1-2 min da omeknat i ubavo da se razlozat.

fala mnogu Yammy Mammy utrovo i dadov od orznite snegulki so mleko i pola praska i g zblendirav izleze nekade okolu 40-50 ml gusta gasicka i super si gi ispapa sega utre ke dadam i od ovesnte

Непосредна врска до пораките: 2366
12.6.2012 13:25:48   
Calypso
Јас не би ви препорачала да ги блендирате снегулките, тие секако се топат во млекото. Ако давате овесни снегулки, може да ги блендирате, ама нема потреба бидејќи секако прво се закиснуваат во вода, па се доволно меки за да може бебето и така да ги јаде.

И јас се зачудив за овесот Yummy Mammy... и јас го давам многу често, уште од 6 месеци, и сега дознавам дека содржел глутен?!
Црешите давајте ги слободно во било каква комбинација... со јогурт и банана се фантастични, а уште подобро е што поради бананата не мора шеќер да се додава.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 2367
12.6.2012 13:33:07   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Јас не би ви препорачала да ги блендирате снегулките, тие секако се топат во млекото. Ако давате овесни снегулки, може да ги блендирате, ама нема потреба бидејќи секако прво се закиснуваат во вода, па се доволно меки за да може бебето и така да ги јаде.

И јас се зачудив за овесот Yummy Mammy... и јас го давам многу често, уште од 6 месеци, и сега дознавам дека содржел глутен?!
Црешите давајте ги слободно во било каква комбинација... со јогурт и банана се фантастични, а уште подобро е што поради бананата не мора шеќер да се додава.

mmmmm mi zvuci kako odlicna kombinacija..taman denes mm zemal taze creshki..utre go probuvam receptov

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 2368
12.6.2012 14:10:58   
Calypso
И јас знаев дека овесот не содржи глутен, не сум грешела значи. А инаку, од сите овие производи погоре набројани, на син ми сум му дала АБЦ крем сирење, обично, и некој од овошните јогурти на Дукат... друго ништо. А топено сирење и млечни намази не сум дала уште, и сметам дека нема потреба.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 2369
12.6.2012 14:17:38   
Yummy Mammy

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

mmmmm mi zvuci kako odlicna kombinacija..taman denes mm zemal taze creshki..utre go probuvam receptov

Mmmm, dobra ideja. Denes nemam banani, porucek ke kupam pa utre ke go probame. Ama mesto jogurt ke i stavam belo nesoleno sirenje, toa jademe. Mmmm... uste od sega mi tecat ligi. user posted image

Непосредна врска до пораките: 2370
13.6.2012 13:11:33   
Natuska85
Се ставам на темава за да прашам со што да ги комбинирам црешите ко за првпат и туп си го видов одговоротuser posted image .Браво бе жени,значи ве обожавамuser posted image user posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 2371
13.6.2012 13:26:38   
Ikana
А кисело млеко се дава кравјо или?
Јогурт уште не разјаснивме каков......и каков путер исто???

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 2372
13.6.2012 13:50:25   
AnnaMolly RR
Нормално кравјо кисело млеко и јогурт, Икана. А путер јас од Мегле му купувам има едни мали коцкички по 10-15 денари не знам колку беа. И кога му ставам во јадење му ставам по една четвртина од малото путерче. А бидејќи е поголем Филип и на лепче му го мачкам.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 2373
13.6.2012 14:19:54   
Ikana
Ах конечно дознавuser posted image Фала Анамоли!!! user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 2374
13.6.2012 14:35:20   
Beatris
Јас купувам путер Пресидент - несолен, и и ставам отприлика опо 10-20 грама, има обележани цртки на опаковката. Јогурт зимам Дукат полномаслен со витамини

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 2375
Страница:   <<   < Претходна страница  93 94 [95] 96 97   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  93 94 [95] 96 97   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ime za bebusot?
lukas

:)

Leon (48%)

Mateo (52%)

Број на сите гласови: 129

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!