Bethany -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) (7.11.2014 10:42:42)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Roberta r Zdravo ringerajki jas bev na doktor vo ponedelnikot i mi ja potvrdija bremenosta megutoa doktor ne me e pregledal,denes mi pravea nekoi ispituvanja preku krv i mokraca so ne znam ni za so se i za pregled odnosno exo mi vikat trebalo vo 12-13 nedela do togaj samo da sam pila folna kiselina.nogu sum zbuneta nisto ne razbiram. [sm=zmeden.gif]Ne znam ni koja nedela sum, osven po moeto rcunanje deka sum 5 nedela 1 den.ova mi e prva bremenost i ne znam taka li e ili ...? Ti najverovatno ne zivees vo Makedonija, sigurno vo stranstvo nekade, neli? Tamu e sosema normalno da nemaat eho pregled ako se izgleda ok, zenite imaat po dva eho pregledi vo tekot na cela bremenost. So zemanjeto krv i urina ti proveruvat bukvalno se, i da li si zarazena so sifilis, hiv, i drugi detalni ispituvanja. Jas da vi kazam deka od vcera navecer mi gi snema cuvstvoto na gadenje i ne povrakav, ama zatoa imunitetot mi e tolku padnat, i nikako ne mozam da se zgrejam i od vcera sum so ogromen herpes na usnata [sm=smiley13.gif] Prvo se ispaniciv citajki po netov deka virusov se prenesuva na plodot, ama potoa doznav deka koga za prv pat go fatis virusot, togas nemas vo sebe antitela pa se prenesuva na bebe, a bidejki jas sum so herpes so godini, malku se potsmiriv. Ne e dobro da se cita mnogu, definitivno ne e! [sm=smiley36.gif] Se razmisluvam dali da pocnam so nekoi dodatni vitamini, osven folna. Jadam ovosje, salati, ama ete ocigledno ne e dovolno toa, pa da si kupam nekoi multivitamini najdobro ke bide. Pozdrav [sm=nosecka.gif]
|
|
|
|