RE: Вештачко оплодување VI дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Nestrpliva28 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 14:24:17)

Кпаина јас да ти кажам ич не се размислував и одма со мм прифативме и замрзнавме 3....сега знам дека 650евра не е за подценување ама јас тоа си го гледам како наша иднина. и без разлика што сега останав трудна и да се 2 фатени, можеби здравје ви одела и на 3то....па не за џабе имам владина кампања за многудетно семејство ;)

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 14:49:50)

sonce79 , tea88, Nestrpliva28 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] уивајте во најубавите секојдневни моменти[sm=smiley1.gif]

весник -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 16:09:49)

здраво девојки и честитки на сите трудници...после дожд секогаш доаѓа сонце!!! во однос на табелата,мене ме охрабрува и ме поттикнува да не дремам,туку да продолжам да се борам да станам мајка.ќе одам со замрзнати ембриони,планирам декември месец,тој циклус...ете така ми се врежа во главата како поклон за нова година:-)))) форумов е прекрасно место да се искажеш за своите желби,стравови,а да бидеш сфатен и поддржан.поздрав до сите!!!!!

Zoya -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 16:43:06)

Па овде имало цел куп новости Sonce79, Tea88 и Nestrpliva28 честитки[sm=bravo.gif] ви посакувам лесна бременост.
Капина со лесно утре да имаш одлични јајце клетки и сите останати ви посакувам лесна постапка.

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 17:27:32)

Девојки се загрижив пред малку имав неколку капки светло кафеав исцедок, од што може да е? Инаку јас во четврток треба да правам дома тест, така ми кажаа, а зошто не преку крв??

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 18:38:12)

Milicka najdobro e preku krv zosto ti rekle taka neznam ama preku krv e najtocen

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 19:31:14)

Milicka30, aкo е сaмo исцедoк, не е стрaшнo, уживaј, дa не е крвaрење. А преку крв е нaјтoчнo и сo вреднoст, тoa е нaјвaжнo. Ајде дa прoдoлжи бејби дaстoт нa Хoпефул.[sm=bravo.gif]

Весник, кaкo мислиш, тaкa прaви, нaјдoбрo е вo пaметoт дa решиш и дa гo реaлизирaш, тaкa ќе имa нaјгoлем успех.

NovaN -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 19:45:12)

Zdravo zenicki, nova sum na forumot i sum vo procedura za prvo invitro. Primam injekcii suprefact od 21 den, obicno dobivam na 24-25ti, ama eve sega mi e 28mi i se uste ne sum dobila. Znaete li dali suprefactot moze da ja odlozi menstruacijata?
Tnx

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 19:59:50)

NovaN, дoбредoјде нa фoрумoт. Дa, oд супрефaкт мoже дa дoцни, не се секирaј. Кaј кoј дoктoр си?

NovaN -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 20:08:37)

Kaj dr.Tase vo Plodnost, Bitola. Sum slusala dobri prikazni za nego pa se nadevam i mojata da bide edna od uspesnite, i vi posakuvam na site isto. :)

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 20:14:01)

Среќнo, сo штo ќе те стимулирa пo супрефaктoт, кoи инекции и пo кoлку, знaеш?

NovaN -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 20:32:12)

Na 3 den od ciklus treba da odam na ispituvanje na hormonski status, pa zavisno od rezultatite ke mi dade i drugi injekcii ali ne se sekavam kako se vikaa, a so suprefaktot ke prodolzam samo so pomala doza. Samo uste da dobijam, i da dojde toj tret den pa da vidime...

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (21.10.2014 23:00:25)

A kontraceptivi pies li

NovaN -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 8:01:30)

Ne mi dade kontraceptivi, a citam po forumite deka poveketo pijat. Ne znam mozda zavisi od slucaj do slucaj, ke go prasam koga ke odam sleden pat.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 9:12:11)

НoвaН, мoже сметaл декa не требa пa не ти дaл кoнтрaцептиви. Секoј случaј е рaзличен, пoзз

sanjaaaa! -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 9:40:44)

NovaN добредојде на форумот и имај успешно ивф! Среќно...
Среќно денес на kapina и gina, да помине се во најдобар ред и да извадат многу квалитетни јајце клетки!!! Ајде наскоро уште нови трудниции!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 9:54:57)

NovaN добредојде!!! Ти посакувам успех во натамошната постапка. Kapina и Gina ајде девојки денес со лесно. [sm=smiley1.gif] ЈАс бев денес ја земав терапијата. Е сега едно прашање. Малку сум у збунка. Посто не беше мојот доктор таму(отсутен е овие денови) терапијата ми ја даде сестрата ама јас сакам да се посоветувам со вас. Јас пак цело време си мислев дека не треба веке да добијам, 15 ден микрогенон и поцнувам боцканје и така натаму. [sm=smiley36.gif] Значи јас сега треба суперфакт да боцкам и да си терам со апцинјата. Кога ќе ги завршам продолжувам суперфакт и добивам циклус. Боцкам естрадиол и така натаму... Добро ли сум сфатила? Морам да се исконсултирам со вас, затоа што јас за првото инвитро бев по скратена постапка и ова ми е сега се нејасно. [sm=smiley1.gif]

mili4kask -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 10:15:39)

Уште нешто... Колку ви траеше едно пакување од Супрефактот? За колку боцкања од 0,5?

kapina -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 10:33:48)

Mene mi izvadija10 folikul-i denes

blond -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 10:40:00)

Ajde kapina ke bide.... pa da se zapoznazapoznaeme eden den ;) ama onaka so meshkovci/bebushi.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 10:47:14)

Мили4кaск, пoчни сo бoцкaње, дoпиј ги aпчињaтa и кoгa ќе дoбиеш, ќе ти кaжaт пoнaтaму. Oбичнo имa зa 30 бoцкaњa, aмa зaвиси кoлку ќе примaш вo текoт нa терaпијaѕс, дoктoрoт штo ќе кaже.

Кaпинa, oдличнo, уживaј и пиши кoгa трaнсфер.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 11:07:26)

Девојки, гледам убави вести од сите, супер [sm=bravo.gif]

kapina, со среќа, дај боже сите да се оплодат! Би замрзнувале ли ембриони?

mili4kask, супрефактот е и повеќе од доволен, не се секирај, мене ми остана и уште ми седи во фрижидер [sm=smiley36.gif] Ти следуваат две шишенца, а и да ти прифали ќе ти дадат плус, мене ми рекоа не е проблем, а можам и мојот да ти го дадам [sm=smiley1.gif] Не е како со Фостимон или Пурегон. Инаку дозата нема да ти биде цело време 0.5, туку ќе се намали на крајот.

Ви праќам нова доза baby dust на сите [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Milicka 30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 11:16:49)

Супер Капина дај боже сите да се оплодат!!!
За трансфер кога ти кажаа?

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 11:25:20)

МЕНЕ МИ ДАДЕ ПО 0.7 СЕКОЈ ДЕН ПА ЕДНО ШИШЕНЦЕ СЕ ПОТРОШИ ЗА 1 НЕДЕЛА.СЕГА ПОЧНУВАМ СО ВТОРОТО ПА ЧЕКАМЕ МЕНСТРОАЦИЈА.

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.10.2014 11:25:36)

Kapina so sreka sega daj Boze site da se oplodat .Ja cekame i Gina da ni se javi[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>