RE: Вештачко оплодување VI дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.1.2015 20:49:11)

Loveable Me, ај со среќа и со лесно, овојпат да се израдуваме до крај [sm=smiley1.gif] Се чека ден од циклус за да се започне, или како е процедурата?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.1.2015 21:03:07)

Кaј мене oдиме нa прирoден циклус, дoбив денес ми зaврши, ме гледaше и рече прегнил вo сaбoтa и пoтoa следнaтa неделa петoк или сaбoтa трaнсфер, бидејќи имaм смрзнaти блaстoцисти oд петти ден, пa тaкa и брoјaт денoви пo oвулaцијс кoгa трaнсфер дa нaпрaвaт. Терaпијa пoтoa ќе ми дaдaт, сегa oсвен витaмини минерaли и еутирoксoт не пијaм другo. Дoктoрoт беше oк, не е мнoгу збoрлест, кaкo мoите претхoдни искуствa и тaкa некaкo излегoв oд кaј негo кaкo недoреченo, a јaс сум пoсветен пaциент и сaкaм пoвеќе дa ми се збoрувa[sm=zmeden.gif]

Пa и мм кaпaк, сaмo нештo гунџa, дaли гo фaќa нервoзa штo ќе биде oвoјпaт, денес не ми е денoв oчигледнo....

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (22.1.2015 23:21:37)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Постовите со големо жалење и тешко срце за спонтаниот на батерфлај00 ги префрлам во Спонтан абортус.

Јас бев кај Петановски и ми рече дека најверојатно до крајот на месецот би требало да биде враќањето на смрзнатите ембриони, терапија не примам, отпосле ќе ми дадат, така ми кажаа, значи по трансферот.

кате..., што направи ти? Договоривте ли што-како понатаму?

Love ajde uste malce i ke si gi zemes embrioncinjata i ovoj pat da se raduvame site zaedno....srceto mi se polni.sekogas koga citam ubava vest,pozitiven test...i mene ic ne mi e ubavo koga citam neuspeshni ivf...no gospod e so site nas i ke ne izraduva site eden den :-)

nadesh -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 0:12:45)

Eve i jas da se prijavam denes mi bese posleden den na stimulacija primiv 32 inekcii.Estradiolot mi bese nad 2000 ,utre primam stop inekcija i vnedela vo 8:30 me zakazaa za puncija.So sreka i so plod da ni e na site i gospod da ni pomozi.[sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif] Pozzz do site

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 9:42:30)

Nadesh со среќа и со лесно на пункција.

LoveableMe тежок е и мачен овој пат за добивање бебе. Имаме многу подеми и падови ама мора да се гледа напред. Денес нека не ти биде денот ама се надевам по трансферот во следните околу 40 недели ќе бидат сите твои денови.[sm=smiley36.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 10:31:31)

Фала ви девојки, така е. Надеш, среќно во недела, те чекаме со убави вести[sm=bravo.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

00.01 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
00.01 - MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
00.01 - skydiver почеток со терапија(Петановски, Ремедика)
05.01 - nadesh - почеток со терапија (Таше Трпчевски, Плодност)
20.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
00.02 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.02 - kate.. - почеток со терапија(Петановски, Ремедика)

=========================
[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

25.01 - nadesh = пункција 28.01 = ЕТ
27.01- весник (трансфер на смрзнати ембриони) FET
31.01 -LoveableMe RR (трансфер на смрзнати ембриони) FET

=========================

10.02- весник = ТЕСТ
11.02 - nadesh = ТЕСТ
14.02 -LoveableMe RR = ТЕСТ

2015 година

[sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif] [sm=9nebesa.gif]

sky diver -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 11:34:30)

Zdravo na site ,
Jas od sredata pocnav so menopur 4 na den, vo ponedelnik sum na kontrola na krv i eho.
ova mi e vtoro IVF , i ovoj pat odam so skraten protokol odnosno nemam suprefakt. Malku mi e strav deka ne e isto kako minatiot pat ,ama od druga strana pak sigurno lekarot znae sto pravi
pozz do site i samo hrabro

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 11:39:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sky diver

Zdravo na site ,
Jas od sredata pocnav so menopur 4 na den, vo ponedelnik sum na kontrola na krv i eho.
ova mi e vtoro IVF , i ovoj pat odam so skraten protokol odnosno nemam suprefakt. Malku mi e strav deka ne e isto kako minatiot pat ,ama od druga strana pak sigurno lekarot znae sto pravi
pozz do site i samo hrabro

sky diver, среќно, кај кој доктор си овој пат?

sky diver -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 11:39:56)

Kaj istiot od minatiot pat, Petanovski

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 11:44:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sky diver

Kaj istiot od minatiot pat, Petanovski

Кај истиот доктор сме, ајде со лесно[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sky diver -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 13:19:53)

Dali nekoj od vas ima primano terapija so menopur i kolku dena i kako ste reagirale na terapijata?
jas od deneska nesto pocnav tesko da disam, me faka vrucina, nekako mi e tesko vo gradite

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 13:33:58)

LoveableMe RR [sm=bravo.gif] убава вест ,без зборови само многу [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

nadesh [sm=bravo.gif] очекуваме [sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif]
весник со лесно до [sm=modricrtici.gif][sm=bravo.gif]

весник -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 14:47:08)

девојки утре имам уште едно ехо и вторник трансфер...па со среќа нека ми е...јас не примам ништо,не ми даде ништо пред трансферот освен витамините и минералите што си ги земам на своја рака веќе 2 месеци и фраксапарин инекциите кои веќе ги примам а ми се дадени од трансфузиолог и одобрени и од гинеколог....со среќа на сите оваа година...сите да си станеме мајки на прекрасни дечиња!!!

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 15:07:09)

Девојки, јас бев на контрола, па докторот ми спомна за една нова процедура „гребење на ендометриумот“ да ја направиме пред ивф. Инаку, имаме смрзнати ембриони, па ќе ги враќаме на природен циклус. Но, прво докторов ми предложи гребење на ендометриумот, па се чекало еден циклус па после ги враќаме ембрионите. Ме интересира многу темава, па ако има некој информации во врска со ова споделете нешто, оти јас не сум слушнала па во мисли сум [sm=zmeden.gif] Поздравче [sm=smiley31.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 15:28:28)

Ana78, имаме таква тема Гребење на матката, пиши ни таму како тече постапката, колку чини, дали ќе пиеш нешто терапија и сл. Среќно!

Весник, ајде со лесно

kate.. -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 20:42:01)

ringerajki jas od utre posnuvam so terapijata 3 fostimona so tri vodicki utre mi e vtor den od ciklus zdravje u cetvrtok sum na eho i krv ke mi zimaat

tea 88 -> RE: Вештачко оплодување VI дел (23.1.2015 21:35:28)

Vesnik so sreka na transferot vtornik ovoj pat da bide i toa [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] i kaj site da dava Gospod.
Sky diver i jas bev so kratok protokol prvo ifv , prvo na fostimoni 5 dena slabo reagirav i otkako mi dade merional bese drugo, a primav po dve ili tri .
Znam jas dodeka se spremav za ifv bev mn napnata psihicki opteretena i pritisokot mi.se kacuvase do 140/100, duri i na punkcija mi bese 120/100. Piev mg i b6 i znam deka mnogu pesacev duri gi primav inekciite i toa mnogu mi pomogna.
Od pocetok imav pogresen pristap se mislev sto ako ne uspee, pa imam i imav i togas miomce, pa zasto so kratok protokol pa lele koga pocnavme ne reagirav dobro.na fostimonite, duri vo edem moment sakav da mu predlozam na dr da prekineme.so ifv i da pravime sleden ciklus. Znam deka ne.e lesno no najvazno e da se opustite i da mu veruvate na dr zasto oni stvarno si ja znaat rabotata i samo steta ke si napravime ako mislime premnogu. Znam deka e lesno da se kaze a tesko da se primene i jas sum takva ama mora da bideme smireni za se.
I uste eden sovet za tie sto primaat eytirox vo tek na ifv, da si go proverat hormonot pri stimulacijata so inekcii zasto jas pred da pocnam so ifv go ispitav i mi bese 2.35 a po 4ned koga pravev domasen test istiot den mi bese 6.

kate.. -> RE: Вештачко оплодување VI дел (24.1.2015 21:20:45)

rr jas denes ja primiv inekcijata i mnogu me pecese no mnogu sum srekna sto konecno pocnav so terapijata

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (24.1.2015 21:39:06)

skydiver, мислам дека менопурот знаат да бидат потешки во смисла на реакции, ако добро паметам, Loveable Me има повеќе искуство со нив, и исто имаше непријатно реакции. Не се секирај, само нека делуваат како што треба, а ако ептен ти стане непријатно, секако кажи му на докторот. Со среќа [sm=smiley1.gif]

kate.., со среќа и тебе, мила! Ич не се секирај за печењето, се се брише на крај, и болка, и печење и се [sm=smiley31.gif] Јас ги примав со една водичка и наводно така повеќе печеле, така што уживај, те частеле плус две водички [sm=smiley36.gif]

весник, со среќа ЕТ во вторник!!! Мешето е спремно за ембриончињата да си дојдат со мама дома [sm=smiley1.gif]

kate.. -> RE: Вештачко оплодување VI дел (25.1.2015 13:48:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

skydiver, мислам дека менопурот знаат да бидат потешки во смисла на реакции, ако добро паметам, Loveable Me има повеќе искуство со нив, и исто имаше непријатно реакции. Не се секирај, само нека делуваат како што треба, а ако ептен ти стане непријатно, секако кажи му на докторот. Со среќа [sm=smiley1.gif]

kate.., со среќа и тебе, мила! Ич не се секирај за печењето, се се брише на крај, и болка, и печење и се [sm=smiley31.gif] Јас ги примав со една водичка и наводно така повеќе печеле, така што уживај, те частеле плус две водички [sm=smiley36.gif]

весник, со среќа ЕТ во вторник!!! Мешето е спремно за ембриончињата да си дојдат со мама дома [sm=smiley1.gif]

a moze efektot so site vodi e po ne doar mose so edna vodicka e podobro me interesira sega neli go imam menzisot koga od prilika ke mi e transferot dali pred da ja dobijam sega slednata menstruacija

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (25.1.2015 14:37:59)

kate.., тоа со колку водички се раствора е само за да не пече, односно со колку повеќе водички, толку е понежна реакцијата, но никако не влијае на дејството на инекцијата, за тоа не се секирај. А инаку, дај боже се да излезе во ред и следна менструација нема да има [sm=smiley36.gif]

kate.. -> RE: Вештачко оплодување VI дел (25.1.2015 16:06:43)

znaci mene mi doaga na 5 dena toa se spaga na 16 februari a transferot e nekade 4 -5 dena pred menzis

Hopeful ti kade pravese ivf mislam kaj tebe uspesno bese.

loveableMe RR STAVI ME NA SPISOK POCNAV NA 24.01 I KADE SI NE NE DRUZIS DENES

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (25.1.2015 17:44:01)

Не сум дoмa, oд мoбилкa пишувaм, зaтoa ме немa. Зa вoдичките сo инекциите oдлучувa дoктoрoт, уживaј. Нa списoк си стaвенa, сaмo дaтум дa видaм, пoзз

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VI дел (25.1.2015 19:04:52)

kate.., да, успешно ми е ивф-то, во мај, здравје, чекаме двајца синковци [sm=smiley1.gif] Инаку го правев во Систина, кај др. Ивановски.

Не знам како си го пресмета тоа со циклусот, но може и да не излезе така рачуницата - зависи како ќе реагираш на стимулациите. Не се поклопува секогаш со датумот на природна овулација, ниту пак на потенцијалното добивање, така што олабави се од тој аспект. Како ти е шемата, сега почна со менопур, друго што? Имаш супрефакт или како? Со среќа [sm=smiley31.gif]

nadez vera ljubov -> RE: Вештачко оплодување VI дел (25.1.2015 19:12:05)

na site sto se vo postapkata na IVF im posakuvam uspeh

Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>