happy mommy -> RE: Отеченост во бременоста (27.8.2009 22:50:35)
|
Jas sum uste vo 1 mesec od bremenosta i mi se pojavija otoci t.e. poveke licat na plikovi kako od komarec pod lakticite, pa posle na raka i dvete race mi se oteceni a otecenosta varira , i epten cesa, sinoka ne mozev da spijam od cesanje. Sega se prosirija na race,stomak,grb,noze, na desnoto stapalo kaj prstite imam golem otok so crvenilo koj sto poveke boli odosto cesa. Sega mi se pojavi i na vratot i veke pojma nemam sto mi e. Denes bev prvo vo Prolece kade doktorkata me isprasa sto sum jadela , dali nesto me kasnalo , normalno i kazav deka sum bremena i se otkaza od postavuvanje dijagnoza i me prati kaj ginekologot. Toj pak se ogradi od sekakvo mislenje i mi dade upat za kozno na klinika kade sto im bese poveke verojatno deka sum jadela nesto rasipano i me stavija na dieta 2-3 dena stogo samo kompir,oriz, voda dosta i sokovi cedeni, so naznaka deka i do 10 dena ne bi bilo loso da se pridrzuvam do taa dieta, vo kraen slucaj ako pocnam po lice da otekuvam i vrat da primam inekcija. Znaci nikoj ne mi ispita krvna slika niti urina, niti pak mi postavija nekakva dijagnoza tuku se e na pretpostavki. E sega i levata strana na liceto potocno bas pod okoto mi otece i maz mi vika da idam na lekar a mene safra me faka od toa pak niz istoto da proagam. Dali nekoj imal nesto vakvo ili slicno, kako ste se spravile , sto bila pricinata za otocite i dali e mozno da e od bremenosta i kolku e normalno da e toa vo 1 ot mesec od bremenost?
|
|
|
|