Natasa981 -> RE: Ортопед (7.3.2012 23:34:41)
|
Kremco, a pobaravte li mislenje od drug ortoped, na pr. Vidoevski? Eve zasto te prasuvam.. Mojata kerka ja rodiv vo nasa privatna klinika i i bese dijagnosticirano - sega ke prevedam od latinski na opstonarodno razbirliv jazik- vovleceni stapala , znaci blago iskrivuvanje na stapalata i krckanje na lev kolk. Jas bev shokirana i resena da se frlam od prozor, zasto dijagnozata bese posledica na mojata rizicna bremenost - bebeto nemalo mesto vo mojot stomak, bilo pretesno.. Mozete da zamislite, nie mesec dena go nosevme bebeto po ortopedi, ma ne na klinika, majcin dom, i odgovorot bese ist- da pravime vezbi za kolkovi i obavezno sirok povoj. Nie go vezbavme bebevo, nenormalno maltretiranje i kosmar dozivuvame i nie i bebeto. Se dodeka ne otidovme kaj drVidoevski , znaci ja odnesovme tamu na mesec ipol koga bese i zamislete doktorot ja pregleda i konstatira deka nema potreba od panika, ni vezbi, ni povoj- stapala i kolkovi se vo red! Mene mi padna kamen od srce, zasto vo majcin dom veke malku falese da ni prepisat ortopedski pomagala za stapalcata!? Ete sega na 22ri mart sme pak kaj vidoevski, da vidime sto ke kaze, dali bil vo pravo, dali situacijata se podobrila sama od sebe.. Iskreno se nadevam deka ke bide taka. Zasto vidoevski bese toj koj ni rece deka ortopedite vo nasevo javno zdravstvo se 100 godini nazad vo problematikata. Malku dolg post, ama samo za da ja ohrabram kremco.
|
|
|
|