RE: Ортопед (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

Џесика -> RE: Ортопед (16.3.2012 9:03:43)

Колку се плаќа преглед кај Видоески?

Sarah -> RE: Ортопед (16.3.2012 9:08:46)

Dzesika RR se plaka 1000 ako ne te gleda na eho. A ako gleda na eho kolkcinja togas cenata e 1400 denari. Malce e skapicko ama pa ne odime sekoj den i toa sto go objasnuva vezbite koi gi kazuva se mu drzi voda i posebno sto ti odvaja vreme. Mene mi se dopaga kako gi gleda decata, i posebno so me smiruva stalno koga imam nekoja nedoumica.

Andriance -> RE: Ортопед (16.3.2012 9:24:49)

aaaaaaaaaaaaaaa vo ljiljakovko hiihihihihih? da be..stvarno...so ubavo eve i sega ni zakazaa za polni 9..na 23.06 hiihihh se nadevam nema da zaboravam i bas fino pak da se vidime

Andriance -> RE: Ортопед (16.3.2012 9:28:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР

Колку се плаќа преглед кај Видоески?

znachi..koga kje otides...veruj kje zaboravis na parite...ja vakov doktor ne sum sretnala do sega...Ja sakam Nada kako pedijatar,I Marina Pop Lazaova isto...neverojatni se,...ama ovoj...ovoj e raj i za oci i za dusa vo odnos na toa shto kje ti go pokaze so deteto..alal da mu e..mene vcera ustata ne mi se zatvori od smeenje i radost pola saat..pa toa e cudo edno kako decata go osekjaat..abe A glas ne pushti...samo mu se smee zadovolno...ne znam...nemam zborovi da opisam

Sarah -> RE: Ортопед (16.3.2012 9:41:27)

eeeee da vo lilakovo bese malata. Ete se najdovme. hehehe Ama nie ke odime duri vo avgust posto mojava bebuska pravi vo juli 9 meseci ama on bil na odmor toa vreme pa duri ke odime so nepolni 10 meseci za malce. A i za golemkata za toa vreme treba da sredime nekoi zdravstveni problemi ako uspeeme. Se nadevam ke znaeme na sto sme do togas. Ama ako se vidime pak ke si se pozdravime [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

miana -> RE: Ортопед (16.3.2012 17:33:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

aaaaaaaaaaaaaaa vo ljiljakovko hiihihihihih? da be..stvarno...so ubavo eve i sega ni zakazaa za polni 9..na 23.06 hiihihh se nadevam nema da zaboravam i bas fino pak da se vidime

Andriance a sega kolku meseci imate?? Nie bevme na dva mesevi i ni zakaza za polni 5 meseci??

Andriance -> RE: Ортопед (16.3.2012 17:39:15)

Nie sega imame polni 6 a prviot pat bevme skoro na 3 meseci ( bez edna nedela)..naredno ni zakaza na polni 9..

Ikana -> RE: Ортопед (19.3.2012 15:29:42)

Goran Vidoevski. Kraj.
Znaci nemam zborovi da opisham kolku sum prvo voodushevena, pa pottiknata, pa motivirana od coekov, prekrasno, prekrasno iskustvo.
So soprugot nasmeani izlegovme i prosvetleni, kolku novi raboti naucivme. Od transporter do drzaenj i vezbi. Kolkcinjata i se odlicni, naredna kontrola so polni 6 meseci, sega imame tri i pol.
Go preporacuvam na sekoja majka, odlicno iskustvo!

bajaderce -> RE: Ортопед (19.3.2012 15:47:34)

Zdravo na site, nie sme novi na forumov pa da ve pozdravam :)
Imam edno prasanje???? Imam kerkica od 47 dena :) i koga bevme na pedijatar prv pregled ni rekoa deka treba da ortoped da ja odnesam malata na polni 2 meseci, e sega, koga se javiv vo majcin dom mi rekoa deka nemalo potreba tolku malo dete da se nosi osven ako nema nekoj problem... Jas od kade da znam dali ima problem koga ne sme bile na ortoped do sega?? E sega da ja nosam ili ne ??? :)

Annet -> RE: Ортопед (19.3.2012 16:04:10)

bajaderce procitaj pogore iskustav sto sme se falele i da go nosis deteto,kako moze da ne ja nosis od kaj ke znaes so e i kako e,ne cekaj ....ne daj boze ama zaradi mir da si imas proveri si.kako moze taka obavezen e pregled na 2 meseci..........
ИЗВОРНА ПОРАКА: bajaderce

Zdravo na site, nie sme novi na forumov pa da ve pozdravam :)
Imam edno prasanje???? Imam kerkica od 47 dena :) i koga bevme na pedijatar prv pregled ni rekoa deka treba da ortoped da ja odnesam malata na polni 2 meseci, e sega, koga se javiv vo majcin dom mi rekoa deka nemalo potreba tolku malo dete da se nosi osven ako nema nekoj problem... Jas od kade da znam dali ima problem koga ne sme bile na ortoped do sega?? E sega da ja nosam ili ne ??? :)

elenak -> RE: Ортопед (19.3.2012 16:05:17)

Ние закажавме на 4 јуни кај Видоевски, тогаш ќе имаме полни 5 месеци. А инаку веќе еднаш бевме на полни 2 месеци кај еден ортопед од Филип Втори што доаѓа и воопшто не сум задоволна. Повеќе време ја облекував и соблекував од што траеше прегледот, само на ехо ја виде две мин. и толку. Битно на ехо се беше во ред па здравје во јуни очекувам повеќе. Ако некој ја добие датава нека се пријави да се запознаеме, ние сме во 11 и 30[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

arh_diz -> RE: Ортопед (19.3.2012 16:19:02)

A zosto taka cesto vi zakazuvaat na ortoeped ,nie bevme na 2 meseca i posle koga proode.

Ikana -> RE: Ортопед (19.3.2012 16:31:03)

Pa mu go prati razvojot, neli ovde endemsko podracje za poremetuvanja so kolkovite...ustvari neznam arh_diz, ama uste 3 pati bi otishla samo za da mi pokazuva covekov sto i kako so bebeto....c..c...c... kolku sme bile neuki poima sme nemale!
Ni doktor ni butur ne moze da ti go kaze toa sto on go znae, stvarno sum impresionirana.

Elenak, nie sme na 14 juni pak, vo 16 i 30.

Bajaderce, ne se zafrkavaj vo majcin dom sega da odis, nisto nema da ti pokazat ubavo detalno samo radi reda ke te vidat i onaka....
A inaku kako mozat be taka nit go videle nit nisto, i aj ne treba da ide na kontrola tolku malo?! Pa majkata otkaj da znae kako treba da izgledaat kolkcinjata i polozbata sega...leee se nerviram!
Eve mene doktorkata na klinika mi pokaza deka ako kolkcinjata mu odat do kraj nagore vo polozba kako zaba, onaka stranicno nakaj nadvor nodzinjata svitkani vo kolencata...togas ok e, nema potreba tolku rano da odis. Kaj nas takva bese situacijata pa zatoa sega na tri i pol skoro meseci ja odnesovme bebka.

miana -> RE: Ортопед (19.3.2012 16:37:26)

jas koga se porodiv odma si zakazav kaj Vidoevski za da si fatam red i na nepolni 2 meseca ja odnesov za da se otarasam od toj sirok povoj. I na nas uste od vrata od transporter pocna da ni objasnuva i bez da vidi znaese deka imame staveno nesto pod nea vo transporterot za da ne e tolku "svitkana" i se iznasmeavme so mazmi. Ni pokazuvase detalno kako treba da se drzi i slicno...I nie izlegovme od kaj nego oklesteni i srekni i sega ni e zakazano na 21 vi maj so polni 5 meseci na kontrola. Koj bil kaj covekov- si znae

Ikana -> RE: Ортопед (19.3.2012 16:42:03)

Moram da priznaam nesto, jas i stavav pelena uste edna megju noze, ama znaev deka kje me kara doktorot i ja izvadiv pred da odime[sm=jezicek.gif]
Me nafuraa babite, kao aj shube da ne ti e...pffffff[sm=jezicek.gif]
A mianke jas se shokirav za transporterot, bukvalno!
Finti kolku sakash, a nie si mislevme taka bilo toa....[sm=smiley36.gif]
Ej moram da vi kazam, na odenje eden covek ne gleda i ni vika lele ne go nosete bebeto taka, vo transporter kako torba posto padavici kje ima!
Molam?!?! Padavici?!?! Znaci segde u svet ZAKON e da bide vo transporter, od bolnica ne gi pushtaat ako nemaat, kaj nas ne, nikako padavici kje ima....Ova go citiram doktorot.

Beatris -> RE: Ортопед (19.3.2012 16:45:32)

Видоевски е закон[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]! Крај на прикаската! А истото важи и за докторката што работи со него, само она е кај Универзална. Сум била и таму и таму, исто се, ист муабет иста пракса, ист преглед, останавме подзинати и првиот и вториот пат. Сега се навикнавме веќе [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Едвај чекам да прооди А да одиме пак [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mamicki -> RE: Ортопед (19.3.2012 16:54:00)

Jas go nosev Kimi na kontrola vo petokot i mi rekoa vekje da ne go nosam dodeka ne proodi, ama ne demek da proodel onaka, kako pijanica, tuku koga kje pocnel da trcka niz doma, togash, da mu gi vidat stapalcata, a kolkcinjata, fala Bogu, mu se super. I mi kazaa finti, kako da sum go pottiknuvala da lazi, a vo dubak- nikako, moze jamper samo.

miana -> RE: Ортопед (19.3.2012 16:58:43)

Luge a go ima li nekoja od vas prasano Vidoevski sto misli za dubak???? Jas zabporaviv da go prasam [sm=zmeden.gif]

Ikana -> RE: Ортопед (19.3.2012 17:09:08)

Rano e Mianke, neli? Na naredna kontrola kje ti kaze....

Natasa981 -> RE: Ортопед (19.3.2012 17:23:46)

jas bas ke go prasam za dubakot - sega vo petok sme kaj Vidoevski.. imame polni 5 meseci

Andriance -> RE: Ортопед (19.3.2012 17:28:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Luge a go ima li nekoja od vas prasano Vidoevski sto misli za dubak???? Jas zabporaviv da go prasam [sm=zmeden.gif]

Eve jas be srce kje ti kazam...toa e uste edna pricina zasto decata se nosat na 5 ili polni 6 meseci..se ucat tehniki za sedenje pagjanje pocetoci na lazenje, drzenje na telo i slicno...vo dubak moze AMA SAMO STATICEN...znachi da si cupka u mesto da si sensa...a ne da odi...slobodno da sedi i vo hranilka ..ete taka...

Andriance -> RE: Ортопед (19.3.2012 17:30:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Goran Vidoevski. Kraj.
Znaci nemam zborovi da opisham kolku sum prvo voodushevena, pa pottiknata, pa motivirana od coekov, prekrasno, prekrasno iskustvo.
So soprugot nasmeani izlegovme i prosvetleni, kolku novi raboti naucivme. Od transporter do drzaenj i vezbi. Kolkcinjata i se odlicni, naredna kontrola so polni 6 meseci, sega imame tri i pol.
Go preporacuvam na sekoja majka, odlicno iskustvo!

Za slednito pregled spremi se da si gi drzis obrazite i vilicata od vozdbuda i smeenje...uste bolje od prviot hiihihih

Ikana -> RE: Ортопед (19.3.2012 17:37:43)

Znaci cuvstvoto koga go vidov bebvo okrljaeno celoto, gleda, se diga, covek mal...cudo be cudo! Srekja nevidena...pa tek koga go sedna za zimanje....sega mislam na momentot i si se smeshkam!

Natasa981 -> RE: Ортопед (19.3.2012 17:43:50)

ehh da znae Goran kako si go falite..med i mlekce

bajaderce -> RE: Ортопед (19.3.2012 22:08:01)

Abe i citam i gledam se na forumov , cela bremenost na ovde ja pominav, i site so koj sto pravev muabet mi rekoa za kaj vidoevski ama mi rekoa deka tesko se naoga termin, e sega nie na 5 ti april pravime 2 meseci taka da tesko deka za togas ke najdam termin...i zatoa ja nosam vo majcin dom...ili pak ke otidam vo majcin dom pa posle i na 3 meseci mozam da otidam na kontrola kaj Vidoveski...lelleeeeee stvarno neznam so ke pravime :(

Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>