RE: Ортопед (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

Andriance -> RE: Ортопед (19.3.2012 22:17:21)

javi se slobodno...5 april i ne e taka blisku...i ja trebase da go nosam na 2,5 meseci...pa go odnesov na 3...togash imase termin..se isplati..veruj

Ljubovce -> RE: Ортопед (19.3.2012 22:30:03)

nie sme na 29/04 po tret pat kaj nego,kako izleguvam taka zakazuvam za neredniot pregled,zosto tesko za termin vistina e toa.

bajaderce -> RE: Ортопед (19.3.2012 22:30:31)

E pa prvo nesto sto ke napravime utre e javuvanje i baranje na termin , Blagodram :)

blue_blue -> RE: Ортопед (20.3.2012 9:53:11)

Да појаснам, Видоевски е многу против дубак не заради тоа што е дубакот штетн за развојот на колкови туку заради многу големата веројатност од повреда на детето. Имено, кога детето ево дубак што се движи и најмала нерамнина на подот (лајсна од паркет или мало подигнување) може многу лесно да го „сопнат“ дубакот и детето да се преврти. На ова многу родители кажуваат, ама јас сум тука - гледам, е, да...ама баш то и ќе можете да направите ако дедето се преврти - само да видите, а да го заштитие од повредата - нема шанси...затоа он препорачува само статичен дубак или џампер....Инаку јас моите ги ставав и во дубак, посебно едната - ама кај нас дома нема теписи, нема скали - се е рамно така да немаше можност да се преврти и никогаш не се првртела, а стварно сакаше да се вози во дубакот и ни заврши работа. Инаку ја стававме одкај 9.5 месеци, а они двете проодеа на 11 месеци.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Luge a go ima li nekoja od vas prasano Vidoevski sto misli za dubak???? Jas zabporaviv da go prasam [sm=zmeden.gif]

Eve jas be srce kje ti kazam...toa e uste edna pricina zasto decata se nosat na 5 ili polni 6 meseci..se ucat tehniki za sedenje pagjanje pocetoci na lazenje, drzenje na telo i slicno...vo dubak moze AMA SAMO STATICEN...znachi da si cupka u mesto da si sensa...a ne da odi...slobodno da sedi i vo hranilka ..ete taka...

biljanapnv -> RE: Ортопед (24.3.2012 21:33:18)

Zdravo Mis.
Me interesira za klinikata bukurest bidejci imas iskustvo da mi preporacas nekoj dobar lekar.Isto ako znaes i dali se zakazuva za pregled i dali rabotat so kartoni ili privatno,a se raboti za 7god dete,koe dosega e noseno kaj dr.Vidoevski.
pozzz

biljanapnv -> RE: Ортопед (24.3.2012 21:43:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: MOJA DUSICKA

bebica sakam da te prasam so koja dijagnoza e rodeno tvoeto detence moeto se rodi so eqinovarus na sdesnoto stapalo toa e krivo stapalo navnatri i so zategnata tetiva bidejki sme od kavadarci se lecime vo majcin doma kaj maja kalicanin i stapaloto se ispravi so gipsena cizma a na tetivata mu napravuja mal zasek sega mislam deka sme ok a nosime 6ini kondurcinja kako ode ponatamu kaj vas i dali e istoto te molam

Moja Dusicka-sakam da te prasam za zasekot sto ste go napravile na tetivata?go imame i nie istiot problem na desnata noga i ni preporacuvaat operacija na ahilovata tetiva.pozzz

Beatris -> RE: Ортопед (24.3.2012 21:44:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blue_blue

Да појаснам, Видоевски е многу против дубак не заради тоа што е дубакот штетн за развојот на колкови туку заради многу големата веројатност од повреда на детето. Имено, кога детето ево дубак што се движи и најмала нерамнина на подот (лајсна од паркет или мало подигнување) може многу лесно да го „сопнат“ дубакот и детето да се преврти. На ова многу родители кажуваат, ама јас сум тука - гледам, е, да...ама баш то и ќе можете да направите ако дедето се преврти - само да видите, а да го заштитие од повредата - нема шанси...затоа он препорачува само статичен дубак или џампер....Инаку јас моите ги ставав и во дубак, посебно едната - ама кај нас дома нема теписи, нема скали - се е рамно така да немаше можност да се преврти и никогаш не се првртела, а стварно сакаше да се вози во дубакот и ни заврши работа. Инаку ја стававме одкај 9.5 месеци, а они двете проодеа на 11 месеци.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Luge a go ima li nekoja od vas prasano Vidoevski sto misli za dubak???? Jas zabporaviv da go prasam [sm=zmeden.gif]

Eve jas be srce kje ti kazam...toa e uste edna pricina zasto decata se nosat na 5 ili polni 6 meseci..se ucat tehniki za sedenje pagjanje pocetoci na lazenje, drzenje na telo i slicno...vo dubak moze AMA SAMO STATICEN...znachi da si cupka u mesto da si sensa...a ne da odi...slobodno da sedi i vo hranilka ..ete taka...

И нас ни рече дубак - никако, и ја ставав прво во него без тркала, ама за два дена и се здосади па и ги ставив тркалата, и онака дома немам некои лајсни, нерамни површини, немаше кај да се преврти, ја пазев плус нормално, па и така бргу и се здосади, и од тогаш нонстоп на земја, само по чорапки, или калчунки со кожичка доле како што не советуваше Видоевски. Ете ја вчера прооде [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ама најкорисното од него и докторката што работи со него е тоа што не научи кои вежби да ги правиме за да падне на газе или на раце да се дочека. Фала богу до сега се така паѓа, дури еднаш и од спална правеше полетарац [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ама се дочека некако на раце, се преврте на грб и ја држеше укочена главата нагоре да не и тресне. Јас само ја видов на земја, не ни слушнав пад, да тропне нешто. Како паднала алал да и е [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Т.е. алал да му е на Видоевски

Sarah -> RE: Ортопед (25.3.2012 8:07:42)

Jas sum za zivi sramoti ama probuvam da se setam sto ni zborese za vesbite koi ke ja pazat da ne padne na glava tuku na gaze i ne mozam da se setam. Odveav. Aj kazete nekako koi bea. JAs gi pamtam onie kade ja drzam i i davam komanda so racete nagore i ona se vezba sama kade poleka go kreva gazeto pa go spusta. Taa koga ja drzam vo sedecka za butkite kade ne moze da padne)neli mi vikase butni ja da vidis dali ke padne). e na toa se sekavam ama nesto mi spomna da se uci da ne paga na glava ama ne mi teknuva na vezbata. inace imame 5 meseci. Aj pomos [sm=zmeden.gif]

Beatris -> RE: Ортопед (25.3.2012 8:10:58)

Rano e, mala e, ke vi kaze na sladnata kontrola na 6 ili 9 meseci

Sarah -> RE: Ортопед (25.3.2012 10:08:01)

Ama mi kaza, ama ne gi pamtam, ama pamtam deka mi spomna deka so ovaa i ovaa vezba ke se uci da ne paga na glava ama koja li bese?

vanessa30 -> RE: Ортопед (25.3.2012 10:49:32)

Mamicki, ak kazete kakovo iskustvo imate so d-r Ivanka od Remedika. Znam deka Vidoevski site go smetaat za najdobar, ama nemozam da se javam sega pa po 5 meseci da me zakazat, sega treba da napravime kontrola. Mene pedijatarot d-r Smokovska mi rece deka i ovaa doktorka bila dosta solidna.

Andriance -> RE: Ортопед (25.3.2012 11:00:52)

Ja edinstveno se sekjavam deka so racinjata na kolenca treba da go butkam nanazad kako demek da pagja a on si ja drzi glavata...ustvari da nauci da ja drzi cvrtso da ne mu tresne..of..sega ne znam dali imase uste neshto

Viktori -> RE: Ортопед (25.3.2012 11:02:51)

ванеса, ако ти е препорачана, терај ич не прашувај. [sm=smiley1.gif]
Секогаш ќе има некој со добро и некој со лошо искуство.

mila mama -> RE: Ортопед (25.3.2012 11:05:14)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Mamicki, ak kazete kakovo iskustvo imate so d-r Ivanka od Remedika. Znam deka Vidoevski site go smetaat za najdobar, ama nemozam da se javam sega pa po 5 meseci da me zakazat, sega treba da napravime kontrola. Mene pedijatarot d-r Smokovska mi rece deka i ovaa doktorka bila dosta solidna.

Јас бев кај Иванка еднаш н година дена, ОК е жената, нормална [sm=smiley1.gif]

bombica -> RE: Ортопед (25.3.2012 11:06:12)

Јас го носам П. кај Иванка и супер е докторката.До сега 2 пати сме биле му правеше УЗ на колкови, му гледаше моторика,дава совет за вежби за развој на моторика и што е најважно приступачна е можеш да прашаш се што те интерсира.

vanessa30 -> RE: Ортопед (25.3.2012 11:11:25)

Fala mnogu za brzite odgovori, ke se javam vo ponedelnik za da zakazam kaj d-r Ivanka

Andriance -> RE: Ортопед (25.3.2012 11:21:36)

I jas za Ivanka sum slusava samo pofalni zborovi..znachi ne ja znam..iskustva od forumot i od moi prijatelki..ama cisto da si znaes deka kaj doktorkata kaj Vidoevski ( koja e negova skola -..znachi se isto pravat pa duri i nacin na zborenje gestovi i sl) ne se ceka mnogu za pregled zakazuvanje,.

Bjanka -> RE: Ортопед (3.4.2012 13:41:42)

Mamicki, dali nekoj ima problem so deteto odenje na vnatre so stapalcata , odnosno nepravilno odenje.. i kakvi preporaki ste dobile??

AnnaMolly RR -> RE: Ортопед (3.4.2012 13:46:45)

Филип гази навнатре со нозете, ама ништо не е тоа. Таков му е одот. И јас така газам, па не го сметам тоа за некој проблем.

Bjanka -> RE: Ортопед (3.4.2012 14:38:33)

Ona e veke 6 godini, i nema problem so samoto satapalo toa e super, samo gi vitka nozete i mislam kolenoto..
toa pocna da go pravi posle 5tata godina.. do togas bese vo red..neznam sto da pravam??[sm=zmeden.gif]

bajaderce -> RE: Ортопед (4.4.2012 12:53:08)

Denes bevme na ortoped, na dva meseci i dva dena :), i bevme vo Majcin dom , i posle 2 min preglet , pa i dve minuti bea mnogu ni kazaa deka desnoto kolkce ne ni e ubavo razvieno i ni dadoa nekoj gakicki , ni dali treba da praime vezbi ni kakvi vezbi da praime ni dali treba ili ne povoj ni kako da se koristat gakickite ni koga na kontrola, samo kolku da ne pominat :(, da se racuna kako pregled , jas se uspaniciv za ova so mi kazaa nerazvien kolk, si vikam pa neli e bebevo uste mala za da i bide se razvieno ??? neznam strav me fati , sea ke odiime privatno , kaj Vidoevski ne usoeavme da zakazeme nemalo mesto za naredni 2 meseci , e sea ke zakazuvame kaj Temelkovski i toj mnogu mi go falea edvaj cekam da vidam sto ke mi kazat i tamu, cela sum uspanicena, vo Majcin dom vise NIKOGAS

rina13 -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:00:41)

znaci za sekoe najdobro e da proodi boso(so corapcinja)e sega posto doma imame plocki laminati parketi sto se lizgaat najdobri se meki paticinja bez gjon (gi ima vo site prodavnici,puma nike, adidas itn)e koga ke proodi ubavo za nadvor treba kondurki so mek gjon posto drugive se lizat /kinat.

Ikana -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:05:19)

Ма каков Мајчин дом, везе немаат, или оди кај тој Темелковски или почекај за кај Видоевски, Бог да чува, па нормално дека на 2 месечно бебе не му се развиени јадрата од колковите, нас на 3 почнаа да ни се развиваат, односно на 3 и пол бевме кај Видоевски и тогаш ги виде. Ајде те молам, е**ти докторите!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: bajaderce

Denes bevme na ortoped, na dva meseci i dva dena :), i bevme vo Majcin dom , i posle 2 min preglet , pa i dve minuti bea mnogu ni kazaa deka desnoto kolkce ne ni e ubavo razvieno i ni dadoa nekoj gakicki , ni dali treba da praime vezbi ni kakvi vezbi da praime ni dali treba ili ne povoj ni kako da se koristat gakickite ni koga na kontrola, samo kolku da ne pominat :(, da se racuna kako pregled , jas se uspaniciv za ova so mi kazaa nerazvien kolk, si vikam pa neli e bebevo uste mala za da i bide se razvieno ??? neznam strav me fati , sea ke odiime privatno , kaj Vidoevski ne usoeavme da zakazeme nemalo mesto za naredni 2 meseci , e sea ke zakazuvame kaj Temelkovski i toj mnogu mi go falea edvaj cekam da vidam sto ke mi kazat i tamu, cela sum uspanicena, vo Majcin dom vise NIKOGAS

bajaderce -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:09:23)

Da be neznaes, i toa mi pocna so muabetot , vie vo familija ste imale problem so kolkovi , jas ja gleam zbuneto i i vikam NE, aaaa da ne ti bila karlicno malata, a mi bese nekoj period ama normalno se porodiv, i nisto tolku od prasanjatai od objasnuvanjeto , sleden muabet, nedovolno razvieno desno kolkce i cao prijatno , ama bas NISTO drugo ne mi kaza ( kokoska) i normalno ke te fati panika,

Andriance -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:17:09)

Zakazi si slobodno za kaj doktorkata kaj Vidoesvki...isto rabotat na ist princip...negova skola e...baska mozes i taka da otides..kje nacekas moment da velzes veruj....inaku i doktorkata e top

Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>