RE: Ортопед (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

ana bebe -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:17:35)

javi si se kaj vidoevski, kazi deka ti e itno i nema da te odbijat

Ikana -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:19:21)

Надри лекари!!!
Везе немаат, иди си кај Видоевски или кај другава со него што работи и уживај!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: bajaderce

Da be neznaes, i toa mi pocna so muabetot , vie vo familija ste imale problem so kolkovi , jas ja gleam zbuneto i i vikam NE, aaaa da ne ti bila karlicno malata, a mi bese nekoj period ama normalno se porodiv, i nisto tolku od prasanjatai od objasnuvanjeto , sleden muabet, nedovolno razvieno desno kolkce i cao prijatno , ama bas NISTO drugo ne mi kaza ( kokoska) i normalno ke te fati panika,

bajaderce -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:22:50)

Ke vidimeprvo sto ke napravime kaj ovoj Temelkovski , ke otidam do kraj na nedelava kako i da e , pa bas ke vi pisam da vi kazam sto mi kazale :)

JovanaJ -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:24:24)

Da be neznaes, i toa mi pocna so muabetot , vie vo familija ste imale problem so kolkovi , jas ja gleam zbuneto i i vikam NE, aaaa da ne ti bila karlicno malata, a mi bese nekoj period ama normalno se porodiv, i nisto tolku od prasanjatai od objasnuvanjeto , sleden muabet, nedovolno razvieno desno kolkce i cao prijatno , ama bas NISTO drugo ne mi kaza ( kokoska) i normalno ke te fati panika,

bajaderce, nemoj da se grizis. Pobaraj si drugo mislenje. Na krajot na kraistata i da treba da se nosat korektivni gakicki ne nisto strasno, ke se podobri situacijata. Ti kazuvam od iskustvo bidejki sin mi nosese posle 3-tiot mesec do 6-tiot. I posle toa se bese vo red.
I nie imame loso iskustvo so Majcin Dom. Gakicki, konduri...dvaat kako po sablon. Odnosot na lekarite posebno nezainteresiran i krajno frustrira.
Samo bez grizi...pozdrav golem do vas [sm=smiley31.gif]

bajaderce -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:28:33)

Fala na podrskata, :) abe ne e za grizenje ama majka ko majka :)))) znaete kako e , ama najveke se iznervirav od odnosot na doktorkata , kako da prodavase kompiri na pazar a ne da pregleduva bebinja... Znaci ako ti dava da koristis pomagalo valjda treba da ti kaze kako da go koristis, ako ti naoga nerazvien kolk valjda treba vezbi nekoj da ti kaze, ovaa bukvalno ne izbrka od ordinacija

JovanaJ -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:39:53)

Znam, potpolno si vo pravo. I nas koga ni kazaa deka ednoto kolkce ne e razvieno i treba da nosi gakici se izvadivme od pamet.
Ne deka nema da se isplasis, normalno e, samo sakav da ti kazam deka i da treba da se nosat ne se strasni i deka ke ima podobruvanje.
Vezbi i nas ne ni kazaa, bea mnogu grubi i nabrzinka kako sto velis ne izbrkaa od sobata. Bevme i uste poveke isplaseni.
Site ostanati instrukcii gi dobivme na privaten lekar, vo odnos na vezbi, drzenje i sl...[sm=smiley1.gif]

vodickata -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:43:35)

mamicki jas mojov bebus go nosev kaj dr Vidoevski i sum mnogu zadovolna fala bogu se bese vo red ama covekot premnogu dobro i prosto ni objasni kako da go stanuvame legnuvame zosto gleda nataka navaka abe se se i na kraj ni vika imate li prasanja i zbunka so mm nemase sto ne ni kaza ...:))) taka da i jas kako drugite majki ringerajki toplo go preporacuvam

bajaderce -> RE: Ортопед (4.4.2012 13:44:01)

E pa zatoa denovive fino lepo na privaten :))) pa ke vidime sto ponatamu , bas ke ve izvestam za iskustvoto :))))

Џесика -> RE: Ортопед (4.4.2012 14:16:49)

Закажав за 2ри Мај, добро е, не е далеку, баш да видам што има да каже за моево дете „комплицирано стапало“[sm=smiley36.gif] Фала ви женски!!!

Beatris -> RE: Ортопед (4.4.2012 15:05:19)

Џес што не се јави за порано кај докторката, потполно исто е, да не чекате толку

Џесика -> RE: Ортопед (4.4.2012 15:30:20)

Па шо знам, ак је бал нек је маскембал... нека биде Видоески лично ко за прв преглед, за понатаму не дај боже ако имаме проблеми ќе шалтам, а и не ми е итно.

bajaderce -> RE: Ортопед (7.4.2012 14:02:00)

Jas da se pofalam, bevme denes kaj dr.Temelkovski, kolkcinjata i se kako na 6 mesecno bebe so oformeni jadrenca i na 90 stepeni ( neznam toa sto znaci ) vo sekoj slucaj rezultat fenomenalen...mi rece da i stavam sirok povoj do 3 meseci znaci uste 1 mesec i na 4 meseci na kontrola, lele mi se simna kamen od srcevo , i pamet za drugpat i sovet za site mamicki , nosenje dete vo majcon dom NIKAKO :)

Ikana -> RE: Ортопед (7.4.2012 14:06:49)

Ете гледаш бајадерче? Уживај и читај си ги тетките од РР, се знаат!!! И јас исто, мислев во Мајчин дом да ја носам, ама среќе си има РР, па и тетки кои убаво ме упатија, и сега си немаме проблем фала Богу!!!

bajaderce -> RE: Ортопед (7.4.2012 14:15:20)

[sm=bravo.gif] [sm=smiley36.gif]

vanessa30 -> RE: Ортопед (7.4.2012 17:22:00)

Nie sme na 10-ti april zakazani za kaj D-R Ivanka, vo Remedika, aj da vidime sto ke ni kaze.

jana81 -> RE: Ортопед (7.4.2012 18:19:27)

Jas da se pofalam, bevme denes kaj dr.Temelkovski, kolkcinjata i se kako na 6 mesecno bebe so oformeni jadrenca i na 90 stepeni ( neznam toa sto znaci ) vo sekoj slucaj rezultat fenomenalen...mi rece da i stavam sirok povoj do 3 meseci znaci uste 1 mesec i na 4 meseci na kontrola, lele mi se simna kamen od srcevo , i pamet za drugpat i sovet za site mamicki , nosenje dete vo majcon dom NIKAKO :)

edna rabota ne mi e jasna, ti rekol super se kolkcinjata oformeni a da nosi sirok povoj, e zosto da go macis uste deteto so toj sirok povoj, no vo sekoj slucaj kako te sovetuval taka ke pravis najnormalno kako sekoja majka sto gi slusa instrukciite od doktorot neli

bajaderce -> RE: Ортопед (8.4.2012 11:12:00)

Jana81, uste koga vlegovme vo ordinacija, pred da pocne da ja pregleduva, mi go napravi sledniov muabet...Slusaj Majka i da e se dobro so deteto sirokiot povoj nema da i go simnene uste mesec dena ....toa bea negovi zborovi uste na vrata :) e sega sto e sigurno sigurno e , jas i onaka do sega i stavav sirok povoj pa za uste eden mesec ke izdrzime ...ma da mi rekoa da i stavam po 2 peleni neli taka bilo pravilno ama jas i onaka i stavav po edna ( osven dva dena predhodno koga stavav po 2 zasto me uplasija vo majcin dom ) taka da i ke si prodolzam so edna pelena do 3 meseci a toa se uste 22 dena...sto ne e mnogu :)

Beatris -> RE: Ортопед (9.4.2012 10:14:35)

Jana81, uste koga vlegovme vo ordinacija, pred da pocne da ja pregleduva, mi go napravi sledniov muabet...Slusaj Majka i da e se dobro so deteto sirokiot povoj nema da i go simnene uste mesec dena ....toa bea negovi zborovi uste na vrata :) e sega sto e sigurno sigurno e , jas i onaka do sega i stavav sirok povoj pa za uste eden mesec ke izdrzime ...ma da mi rekoa da i stavam po 2 peleni neli taka bilo pravilno ama jas i onaka i stavav po edna ( osven dva dena predhodno koga stavav po 2 zasto me uplasija vo majcin dom ) taka da i ke si prodolzam so edna pelena do 3 meseci a toa se uste 22 dena...sto ne e mnogu :)

бајадерче тоа со широкиот повој е чиста глупост! Не го малтретирај детето ниту еден ден плус! Колчињата рекле дека се супер, а и да не се супер не се корегираат со пелени меѓу нозе туку со специјални гаќички! Тое е една работа, а втора работа е тоа што очигледно и д-рот баш не го разбира терминот ШИРОК ПОВОЈ, а тој не значи 2-3 пелени меѓу нозе. Имам непишано што значи тој термин ТУКА

bajaderce -> RE: Ортопед (9.4.2012 10:45:02)

Beatris fala ti za sovetot, :)) vo toj slucaj go vadime uste denes :))

Andriance -> RE: Ортопед (9.4.2012 17:45:57)

Beatris fala ti za sovetot, :)) vo toj slucaj go vadime uste denes :))

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] pa fala bogu..nema apsolutna vrska so nisto sirokiot povoj so tetra peleni...uzivajte i doteruvajte se sega na raat

bajaderce -> RE: Ортопед (9.4.2012 19:55:15)

more neka se stopli ...koa ke se picnemeeeeeeeeeeee :)))) hahaha[sm=smiley36.gif]

vanessa30 -> RE: Ортопед (10.4.2012 17:51:07)

Nie utrovo bevme vo Remedika na ortoped kaj d-r Ivanka, i mojot[sm=duda.gif] dobro si napreduva, ama jadrata na kolkcinjata seuste ne ni se formirani, mada doktorkata ni rece deka e normalno za bebe koe ne e na doenje tuku na AD, na ovie [sm=duda.gif] podocna im se oformuvale jadrata.
E sega ni preporaca da podolgo vreme da go ostavame sednat so potpora na grbceto i da go ostaveme podolgo vreme da lezi na stomace za da se uci da lazi, ama ni preporaca na gumena podloga koja ke ja stavime na pod. Pa da ve prasam kade mozam da najdam vakvo nesto i kolku kosta?
I ovaa doktorka kako i d-r Vidoevski (pogore so postovite) ne ni go preporaca dubakot, poradi opasnost od sopinjanje i direkno paganje na gavce, a i poradi toa sto koga [sm=duda.gif]ke se umori vo dubakot nemoze da si sedne da se odmori, i ako premnogu se navikne na dubakot, koge ke treba da proodi sam, a naviknat na stabilnosta vo dubakot ke se presece i ke mu treba podolgo vreme da se osamostoi i sam da ocne da odi.

Andriance -> RE: Ортопед (10.4.2012 19:07:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Nie utrovo bevme vo Remedika na ortoped kaj d-r Ivanka, i mojot[sm=duda.gif] dobro si napreduva, ama jadrata na kolkcinjata seuste ne ni se formirani, mada doktorkata ni rece deka e normalno za bebe koe ne e na doenje tuku na AD, na ovie [sm=duda.gif] podocna im se oformuvale jadrata.
E sega ni preporaca da podolgo vreme da go ostavame sednat so potpora na grbceto i da go ostaveme podolgo vreme da lezi na stomace za da se uci da lazi, ama ni preporaca na gumena podloga koja ke ja stavime na pod. Pa da ve prasam kade mozam da najdam vakvo nesto i kolku kosta?
I ovaa doktorka kako i d-r Vidoevski (pogore so postovite) ne ni go preporaca dubakot, poradi opasnost od sopinjanje i direkno paganje na gavce, a i poradi toa sto koga [sm=duda.gif]ke se umori vo dubakot nemoze da si sedne da se odmori, i ako premnogu se navikne na dubakot, koge ke treba da proodi sam, a naviknat na stabilnosta vo dubakot ke se presece i ke mu treba podolgo vreme da se osamostoi i sam da ocne da odi.

gumena podloga - sigorno mislela na onie kako kocki slozuvalki sto se...gi ima vo najrazlicni boi i formi..nie imame so bukvi..

e sega sto se odnesuva do dubakot...nego Vidoevski ne go preporacuva od sosema druga pricina...a toa e nebezbednosta....nema vrska so rast i razvoj na bebe....pa nie sme recisi site izrasnati vo dubacinja...

vanessa30 -> RE: Ортопед (10.4.2012 19:30:19)

Da i ona ja navede nebezbednosta kako edna od najgolemite pricini, bidejki ako dojde do prevrtuvanje na dubakot, bebuskite pagale direkno na glavce. Neznam, valjda mislela na tie kockite.

Natuska85 -> RE: Ортопед (10.4.2012 22:53:25)

Тоа се тие коцки венеса и нас др.Иванка ни ги препорача.Ги има во Џамбо баш преска ги видов многу убави со Микимаус и се 599 ден. а и по книжариве,ние купивме со спајдермен околу 400 ден мислам беа.Многу малку ги користевме повеќе [sm=duda.gif] сакаше да лази надвор од нив,така што мислам дека и без нив ќе поминевме.Се надевам кога ќе попорасне пак ќе сака да седи на нив и да си игра,сега нема шанси место не го држи[sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>