Andriance -> RE: Први чекори (5.10.2012 13:37:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana Дечки, и јас сум на иста мака како mimi*....Тина има 13 месеци и некој ден,и се уште не оди сама, туку патка ако ја држам за 2те рачиња и стои држејки се за маса, кревет и сл, САМО ако не примети дека никој не ја држи, инаку веднаш седнува. И не знае да се крене од лежечка положба да стане и да се исправи сама...До сега не сме пропуштиле ниту една конторла кај ортопед и сите извештаи од таму се уредни...Мене ме фаќа нервоза, зашто и од градинка веќе 2 пат ме прашуваат дали е се во ред, дали сме оделе на прегледи, бидејки другите дечиња сами станувале, и стоеле и оделе...Дали да појдам кај друг ортопед, па 2ро мислење...? Мене ми личи дека детево ми е плашливо и мрзливо, зашто од бебе е повеќе во раце, а најмалку на под. Епа тука ти е грешката мацо...бебе треба на ќебе доле, со еден куп играчки да ги брка [sm=smiley36.gif] ама ја сепак мислам дека место за паника сеуште нема...некои деца едноставмо се помрзливи а и ние родилтелите ги омлитавуваме...Видоевски има едно правило..."Сите деца проодуваат во исто време"...Тогаш кога ќе научат да паѓаат на газе [sm=smiley36.gif] ама ако сакаш да ти биде мирна глава...правец кај Видоевски...ќе те прими..
|
|
|
|