*Elena* -> RE: Први чекори (3.2.2013 12:56:22)
|
Zdravo tonci, ne e rano za ispravanje, megjutoa kaj sekoe dete e razlicno...nekoi prooduvaat i na 11 meseci, a nekoi posle godinka. Znaci mesecite ne se bitni, deteto ne treba da se forsira i treba samo da se ostavi, niz igra i vezbi samo ke si stane i ke se pusti da odi. A toa deka ne treba da ide na prsti, ne e tocno, taka vikaat babite da, megutoa jas od nasiot ortoped znam deka e normalno decata na pocetok da odat na prstinja...taka da nisto od ova ne treba da te zagrizuva, se e normalno [sm=smiley1.gif]...samo trpenie i bebusko ke te iznenadi so svoite stoecki i odecki sposobnosti [sm=jezicek.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: tonci mamickiedno prasanje moeto ima skoro 11 meseci ako se fati za race kaj mene se isprava bez moja pomos i si stoi ama za krevet ne moze da se fati i da se ispravi ili za nesto drugo pa i da go potpiram na nesto nema sansi da stoi dali e rano ili treba veke ova da go pravi i uste nesto nonstop e na prsti sto mnogu me plasat ovie fizijatrive bidejki imame pojacan tonus na muskulatura pa kao demek ne treba da e na prsti
|
|
|
|