RE: Први чекори (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Деца

Порака

ana mari -> RE: Први чекори (13.1.2013 23:40:11)

Lele luge ke puknam od muka... Jas ne veruvam od so imase temperatura deka ona ne moze da prodolzi tamu kade sto zastanavme so nasite 6 7 cekori... Pa ona veke ne saka ni sama da stoi.... [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] a ne veruvam zatoa sto ona imase temperatura i togas napravi 6 7 cekori od druga strana mi e dane e nesto svekrvava kriva zs jas morav da ja ostaam kaj nea i od toj den kerkami ne sakase da odi ili pak samo gresam dusa.... Sto mislite vie za ova [sm=hudicek1.gif]

Beatris -> RE: Први чекори (14.1.2013 0:11:19)

Сигурно е од што била болничка, не се секирај за џабе, ќе оздрави ќе почне со истите активности како претходно. Ако не е тоа евентуално да не паднала па да се исплашила, да не ја скарал некој ако се исправила, застанала некаде каде што не треба [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Како и да е мислам дека нема зошто да паничиш, ќе си се пушти пак

Ikana -> RE: Први чекори (17.1.2013 22:32:24)

Јас од толку возбуда, заборавив да кажам дека М прооде минатата сабота, со 13 месеци. Прво направи неколку чекори сама, па сакаше за раче само да се држи, па наредниот ден пак сама се пушти и така веќе неколку дена по ред се пушта сама. [sm=bravo.gif]

Cipi Ripi -> RE: Први чекори (17.1.2013 22:36:04)

Ооо ајде честито, цврсто да чекори низ животот. А баш ве мислев да ти кажам најискрено, си викам абе што ја нема икана да прави постапалки, да се фали за М. Се прашував дали проодела, и ете. Бравооо [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ikana -> RE: Први чекори (17.1.2013 22:40:13)

Фала Ципи Рипи и Д што поскоро да прооди па да трчкаат заедно а ние по нив[sm=smiley36.gif]

elenak -> RE: Први чекори (17.1.2013 22:41:09)

Иканке и ние од саботата исто како вас. Конечно дочекав самостојни чекори [sm=bravo.gif] Само уште ми е страв сама да ја пуштам без придружба[sm=smiley36.gif] А она ми ги трга рацете, не сака да ја држам па ја држам за блузиче позади (демек ќе ја додржам ако се лупне) [sm=smiley36.gif]
Многу се смешни сега како пајче оди и се фрцка[sm=smiley36.gif]

Melanija RR -> RE: Први чекори (17.1.2013 22:43:09)

Ikana RR сега спремај се за маратон [sm=smiley1.gif] [sm=bravo.gif]

Ikana -> RE: Први чекори (17.1.2013 22:54:57)

Ох Меланија викаш конечно ќе ослабам? [sm=smiley36.gif]
Еленак, ајде нека им е со среќа и цврсто да чекорат во животот[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Инаку и јас така ја држам да не се тресне од некоја ивица за блузичето позади баш за јаката, уште учи да оди, битно сама чекори прави.

miana -> RE: Први чекори (18.1.2013 13:11:07)

Ние пред две недели ги направивме првите чекори. Се пушти сама за да дојде до кај мене.Сеуште се плаши но се пушта по малце. Ја викендов планирам да правам постапалки,па ке ви ставам слика да ги видите.
[sm=bravo.gif]
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] за сите што проодеа,нека чекорат гордо во живот.

Bethany -> RE: Први чекори (18.1.2013 13:17:14)

Честитки за првите чекорчиња [sm=bravo.gif]

Инаку, Икана, кога прооди син ми јас почнав повеќе да седам, едвај дочекав да прооди да не ме бара да го водам за раче. Така да, кај мене е обратна ситуација. [sm=smiley1.gif]

ana mari -> RE: Први чекори (19.1.2013 11:01:03)

Јас од толку возбуда, заборавив да кажам дека М прооде минатата сабота, со 13 месеци. Прво направи неколку чекори сама, па сакаше за раче само да се држи, па наредниот ден пак сама се пушти и така веќе неколку дена по ред се пушта сама.
cestitki se raduvam za vasata hrabrost super samo napred[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Maca25 -> RE: Први чекори (19.1.2013 11:22:13)

Честито за бабушките што прооделе!! Ајде мамички, чекаме постапалки - ама во живо [sm=smiley36.gif]

moni teo -> RE: Први чекори (30.1.2013 11:53:43)

Тео пред 3 дена ги направи првите чекори сега веќе оде низ цела соба [sm=bravo.gif] прооди точно на 1година и 3 дена [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

Felly RR -> RE: Први чекори (30.1.2013 17:22:38)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] за сите дечиња![sm=kuza.gif][sm=sloncek.gif][sm=kuza.gif]

zzaa -> RE: Први чекори (30.1.2013 21:59:47)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za Teo,ajde vo skoro vreme ke se zapisam i jas na temata so prvite cekorcinja ,sega sme vo faza na produvanje se isprava sama po krevetot,stol,masa,kreveceto po cele den se vodime za race vo skoro vreme sse nadevam da prodi pa ke vi pisam mili moi ve[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]site

tonci -> RE: Први чекори (3.2.2013 11:56:40)

mamickiedno prasanje moeto ima skoro 11 meseci ako se fati za race kaj mene se isprava bez moja pomos i si stoi ama za krevet ne moze da se fati i da se ispravi ili za nesto drugo pa i da go potpiram na nesto nema sansi da stoi dali e rano ili treba veke ova da go pravi i uste nesto nonstop e na prsti sto mnogu me plasat ovie fizijatrive bidejki imame pojacan tonus na muskulatura pa kao demek ne treba da e na prsti

*Elena* -> RE: Први чекори (3.2.2013 12:56:22)

Zdravo tonci, ne e rano za ispravanje, megjutoa kaj sekoe dete e razlicno...nekoi prooduvaat i na 11 meseci, a nekoi posle godinka. Znaci mesecite ne se bitni, deteto ne treba da se forsira i treba samo da se ostavi, niz igra i vezbi samo ke si stane i ke se pusti da odi. A toa deka ne treba da ide na prsti, ne e tocno, taka vikaat babite da, megutoa jas od nasiot ortoped znam deka e normalno decata na pocetok da odat na prstinja...taka da nisto od ova ne treba da te zagrizuva, se e normalno [sm=smiley1.gif]...samo trpenie i bebusko ke te iznenadi so svoite stoecki i odecki sposobnosti [sm=jezicek.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: tonci

mamickiedno prasanje moeto ima skoro 11 meseci ako se fati za race kaj mene se isprava bez moja pomos i si stoi ama za krevet ne moze da se fati i da se ispravi ili za nesto drugo pa i da go potpiram na nesto nema sansi da stoi dali e rano ili treba veke ova da go pravi i uste nesto nonstop e na prsti sto mnogu me plasat ovie fizijatrive bidejki imame pojacan tonus na muskulatura pa kao demek ne treba da e na prsti

17mart -> RE: Први чекори (19.2.2013 23:21:48)

Eeee da se pofalime i nie proodovme [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] 1nedela pred rodenden proodovme ideme sekade sami se pustame mnogu sme srekni [sm=smiley36.gif]

zzaa -> RE: Први чекори (23.3.2013 17:41:04)

Eve i ja da pisam na ovaa tema,da vi se pofalam bleskam od sreka prodi i mojata Eva,na 13 meseci.Denes bev do bit pazar da kupam kalpce noga pa utre ke pravam kolacinja ke gi slikam i ke gi stavam slikite.

deluxe -> RE: Први чекори (23.3.2013 18:24:40)

ИЗВОРНА ПОРАКА: zzaa

Eve i ja da pisam na ovaa tema,da vi se pofalam bleskam od sreka prodi i mojata Eva,na 13 meseci.Denes bev do bit pazar da kupam kalpce noga pa utre ke pravam kolacinja ke gi slikam i ke gi stavam slikite.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitki!!!

Bethany -> RE: Први чекори (24.3.2013 11:31:38)

Ззаа, честитки за првите чекорчиња [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Се присетив колку и јас блескав од среќа кога ми прооде син ми. Непроценливи моменти. [sm=love.gif]

Maca25 -> RE: Први чекори (24.3.2013 21:42:42)

Честитоо ззаа!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sandriana RR -> RE: Први чекори (25.3.2013 9:53:24)

Браво за Ева [sm=bravo.gif] и првите чекорчиња - нека гази цврсто низ животот.

Marijan2012 -> RE: Први чекори (29.3.2013 9:03:42)

Zdravo na site,

Imam edno prasanje, od iskustvo nekoj so vakov slucaj. Imame since napolni tocno edna godinka. Znaci stoenje taka podignuvanje na prsti pocna pred 1-2 meseci, a vo poslednite da receme 10-15 dena pocna da se pusta samo da vrti okolu masa so drzenje so dvete racinja pokraj krevet, butka predmeti i se drzi za niv, no nekako zabelezavme kako ednoto noze koga odi da mu e nanadvor malce, kako da ne e simetricno kako so bi trebalo t.e. isto so drugoto da receme odenje kako shatka. E sega zakazavme vednas na ortoped pregled za denes, do sega site pregledi bea uredni i bez nikakvi problemi. Pa ne znaeme dali e ova da receme poradi nestabilnost uste ili ne e dovolno crvst da receme za pravilno da gi drzi nozinjata koga gazi. Inaku vaka koga si sedi i lezi stapalata se vo normalna polozba. Znaci ne e forsiran nikako da proodi, dubak mnooogu retko sme koristele, ostavivme samo deteto koga ke posaka togas da se ispravi.

Ve molime za sovet i slicno iskustvo.

Pozdrav na site

Marijan2012 -> RE: Први чекори (29.3.2013 12:27:18)

Dali ima nekoj vakvo iskustvo?

Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>