Bethany -> RE: Први чекори (24.6.2013 12:40:50)
|
Честитки Делукс, за првите чекорчиња. Сега е светот откривен, кој ли ќе го сопре [sm=smiley36.gif] АнеЛав, и јас мислам дека нема потреба да си загрижена воопшто, нема потреба ниту од форсирање. Можеби ете сепак кога ќе најдеш некое слободно време да речам, или да можеш да ги надгледаш, да ги ставиш на подот, тие сами ќе се снајдат. Направи простор да има доволно за превртување, лазење, тие бебешки активности, расфрли им играчките наоколу и остави ги малку да истражуваат. Не се плаши дека ќе се удрат, ти секако ќе бидеш тука во случај да не биде нешто поозбилно, ама ако нема оштри ивици околу нив, и имаат доволно простор, не мора ниту на душеци, веќе се поголеми, опусти се и уживај во нивните егзибиции [sm=smiley36.gif] Деновиве гледам сликите од другарка ми, која има синче од две години и близначки од 7-8 месеци. Секогаш се прилепени една до друга, секогаш се нешто закачат, те една гризе раката на другата и мнооооогу се слатки. Ептен ми е мерак да ги гледам. Затоа и ти, наоѓај време колку што е можно да ги гледаш и самите како се забавуваат. И ќе се пуштат во право време, ама тогаш тек оди сопри ги. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|