marchi -> RE: Слатки работи (торти, колачи...) (7.2.2016 22:56:51)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: AneLav RR ИЗВОРНА ПОРАКА: caciana Баунти колачи !!! Потребни состојки: 200 ml млеко 150 g кокос 400 g шеќер 400 g чоколадо Подготовка: Во еден сад ставете млеко и додајте ги кокосот и шеќерот, па мешајте додека не добиете густа кремаста маса. Смесата ставете ја во калапчиња или во коцкаст сад и оставете ја во фрижидер додека целосно не се излади и зацврсти. Откако ќе биде стврдната извадете ја од калапот и исечете ја на парчиња. Едно по едно од парчињата прелијте ги со стопено чоколадо и вратете ги во фрижидер за да се стврдне чоколадото. Омилени ми се [sm=smiley36.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Ki4iko ЈАс сум ептен по благото,па би сакала да споделам со вас едни од моите омилени благи рецепти :resana torta : 1kg resana,1 kristal margarin 1 solja mleko i krem bananki i zele po potreba,resanata se sece na cetvrtinki,se tope margarinot so mlekoto zaedno,se seckaat banankite vo resanata i odkoga ke oladi mlekoto so margarinot so se se stavaat vrz resanata i si oblikuvas forma.Tortata se prave za 20 min. ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR Другпат ќе си ќутам [sm=smiley36.gif] или поканам[sm=smiley1.gif] Еден рецепт од кај што јадат трудниците[sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Има на тегличе едно рецептче за новогодишни кокосови колачиња, па може и тие да ги пробам. Еве ќе ви го напишам, лесно е, сигурно и вкусно, а здраво. - 4 лажици ладно цедено масло од кокос, - 4 лажици какао во прав - 3-4 лажици мед или малтекс - 4 лажици мелени бадеми, лешници или ореви. Рецептот е за десет колачиња. Сите состојки се мешаат додека да се добие хомогена смеса. Се полнат калапчиња од хартија со форма на снегулка, новогодишни форми или се прават бомбици. Се стават во фрижидер (замрзнувач) 10 минути и се добиванајвкусните здрави благи кокосови колачиња [sm=bravo.gif] lele lugje,coek ne moze da oslabe ni dieta da pocne.a mene samo blago mi se jade
|
|
|
|