miana -> RE: Слатки работи (торти, колачи...) (5.9.2013 9:02:54)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR ИЗВОРНА ПОРАКА: miana Па јас ви реков 1кг овошје,а тоа подрзбира било какво овошје..Јас само кажав со кое најмногу ми се допаѓа,а може и со замрзмнато..Јас секоја сезона замрзнувам по минимум 2 кг јагоди за да имам за тортава. Што и да ви се најде дома,може да направите,и со мешано овошје само гледајте да не ги поматите вкусовите. [sm=jezicek.gif] Миана минатиот пат кога ми го пиша рецептов не го направив, а гледам другиве сите го направиле, па утре ќе го правам и јас, планирам (Јана прави 7 месеци, по тој повод, да се има некој повод де) е сега да те прашам пошто велиш може со замрзнато овошје, јас имам замрзнати вишни и планирам со нив да го правам, па дали треба да ги одмрзнам пред да ги ставам или така замрзнати може? Може глупаво е прашањево, ама јас пошто не ми оди некако благово затоа сакам се да си прашам да не го утнам[sm=smiley36.gif] Duri sega gledam ova...Sorry sto ne sum pisala,ama bev na odmor togas bas... Moze ovosjeto zamrznato da se stavi slobodno.. Ke omekne,ke si pusti voda i ke si dodades pudingot.
|
|
|
|