Yummy Mammy -> RE: Подароци за учителките (26.2.2014 23:00:13)
|
Jas sakam koga im podaruvam nesto na ucitelkite zasto toa stvarno go pravam od srce. Voopsto ne mi se dopaga koga im se kupuvaat tasni, nakit ili kako sto pisav lani tocak! No, nesto simbolicno, smetam deka treba da im se dade. Prvo zatoa sto nas mladite moze nisto ne ni znaci 8mi mart, ama oni si go postuvaat i uste si odat na proslavi. Togas ferski e da gi ispostuvame i nie. A vtoro, oni vo gradinka nitu eden den ne utnale i so decata izrabotuvale cestitki i za 8mi mart, i za nova god, i za den na tatkoto, i za nedela na semejstvoto, i za se sto postoi i nepostoi. Zatoa, povtorno ferski e da im se pokaze deka i na niv mislli nekoj. A sto se odnesuva do tipot na poklonot, jas lani podgotviv isto kako AnnaMolly (mislam deka tuka ja procitav idejata) ubavi solji za caj\kafe, napolneti so bajadefi i cestitka nacrtana od kerka mi, ubavo zavitkani. Ucitelkite bile zadovolni i i rekle na kerka mi deka sekogas koga ke si pijat cajce ili kafe ke im teknuva na nea. E za mene toa e vistinski poklon - da ne kosta poveke od vnimanieto i zasekogas da potsetuva od kogo e. Ovaa god imame 4 ucitelki, 2 kaj ednata, 2 kaj drugata kerka, i stvarno poima nemam sto da im spremam.
|
|
|
|