Fiao -> RE: Одвикнување од пелени (25.7.2012 15:38:26)
|
Sekako ne planiram so kotek da ja odviknuvam od peleni (makar gi nosela i do 6 godini), ili bilo sto da postignam so taa metoda. Mozebi sum malku nadvor od temava, no kotekot ne go gledam kako vospitna merka, toa kaj nas ne dozvoluvam da bide praksa... Kako i da e, jas voopsto i ne se trudam da ja odviknam od peleni, znam deka e mnogu rano, ama treba da ja vidite kako ona uziva vo tie 10 minuti bez peleni [sm=smiley1.gif]. Zaradi taa pricina i najmnogu go pravam ova. A i ne mislam deka ja zbunuvam so toa sto volku rano ja stavam na noksir, da ja vidite ke se iznenadite, pa taa vo istata sekunda znae sto treba da napravi [sm=smiley36.gif]. Vo sekoj slucaj ova povekje go sfakjam kako igra i kako sto rekov, gazna luftirancija (mozebi decata denes vo ednokratnite peleni ne se mokri, ama definitivno gazeto im e spureno od najlonot...) ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska RR Мене не ми е јасно , зошто потреба од брзање? Секако не се согласувам дека до 4 години треба да се со памперс. Мое мислење е дека детето САМО ќе покаже. И ич не го разбирам седнувањето на нокшир на 4 , 5 , 6 месеци?[sm=zmeden.gif] Зошто? Секако дека ќе разбере после кога веќе ќе почне да разбора повеќе. Син ми не виде нокшир до една година, после тоа беше ладно , па пролетта кога имаше 20 месеци почнав да го седнувам така преку игра да се учи.Сега кажува кога кака , ама не сака да седне.Може не сум доволна упорна ама не сакам со сила да биде.Двапати виде деца како какаат на нокшир и посака и тој.Нема да го терам со сила.Во септември полниме 2 години и мислам дека скоро до нова година , гледајќи го детево ќе си се научи сам. Имам другарки кои со ќотек ги одвикнаа децата и тоа ич не ми е јасно.
|
|
|
|