Bethany
|
Види, штом јајце клетка е оплодена од сперматозоид, настанува живот, почнува нешто да живи, да расте, да се развија и на тоа не може да влијае ниеден човечки фактор, да вдахне живот во нешто, ама затоа може да го прекине, за жал. И да, штом се прекинува живот - тоа е убиство. Не е тежок збор, колку што е потежок самиот чин. И дали јас го нарекла со тој збор или не, тоа не го намалува фактот дека тоа е вистина. А сега во врска со таа сочуствителност, кога не сум им била во кожа, веќе кажав порано, секој избор има последици, ако нејќе некој да ризикува нека апстинира додека е спремен да роди дете. Звучи сурово, ама всушност е така, не може некој да каже дека не постои избор. Секогаш постои избор. И ако треба да бирам со кого ќе сочуствувам, ќе сочуствувам со невини бебиња на кои никој не им дадел право на избор. А посебно после факти кои имам слушнато што се случува со бебе во текот на абортус, срцето ме заболе. Нели во нашава држава е дозволен абортус до некоја 10 недела, и се прави со вакум, црпалка која усисува ембрионот. Во период од 10-20 недела докторите избегнуваат да прават абортус не само што бебе е веќе големо, туку е многу високоризично и за жената. Затоа, обично оставаат за после 20 недела, каде всушност го усмртуваат бебето, затим индуцираат пороѓај и жената го раѓа бебето мртво. Бебето кое се абортира во 4 - 5месец од бременоста веќе е големо и не може само со вакум да се извади, мора всушност да се кршат коските на бебето и тоа да се вади во парчиња Или друг принцип е да се преку абдомен на жена вбризга шприцот со киселина директно во срцето на бебето, тоа така се усмртува и потоа се индуцира пороѓај и детето се раѓа мртво. Или уште еден принцип е да се вади од плодова вода во која бебето се наоѓа и колку количество на плодова вода се извади, исто толку количество на солена вода се вбризгува повторно внатре во матката на жената, детето голта од таа вода и полека умира. Притом бебето добива грчеви и се мачи и полека се задавува. Жената добија анестезија во текот на абортусот, а бебето ја осеќа сета болка. Тоа го слушнав неодавна и верувај паметот ми се помрачи. Кога навлезеш во тоа, во тој процес воопшто не изгледа наивно и ете така ништо не се случило... За методите и што се всушност случува внатре ниеден доктор не кажува, а требало би. Да не зборуваме за емотивни последици која жената чувствува после тоа...
|